Geniet ten volle, nooit met mate

Geluk en ongeluk zijn in mekaar verstrengeld. Het ene is niets zonder het andere. Aan de vergankelijkheid waarde verlenen, betekent vasthouden aan angst. Immers, het einde der dingen is onvermijdelijk. Zie daarom het eeuwige in het vergankelijke en heb het lief. Het gaat nooit om de vorm. Het gaat om de ruimte waarin vormen komen en gaan. Vertoevend in deze oneindigheid zullen Vertrouwen, Zekerheid en Vrede onafscheidelijk naast je lopen. Laat wat geen waarde heeft los. Investeer in waarde en waarheid. En vergeet niet je handen te openen en te genieten wanneer het geluk voorbij komt. Geniet dan ten volle. Nooit met mate.

Doe er wat aan!

Het leven overkomt ons niet. Wij creëren het leven. We zijn verantwoordelijk voor wat we zien. Dat is wat de vrije wil tot gevolg heeft want vrijheid gaat gepaard met verantwoordelijkheid. We kiezen altijd, ook al maken we geen keuze. We zijn niet het slachtoffer van de wereld die we zien, ook al willen we dit graag geloven. Het is immers makkelijker om de wereld, te beginnen met onze ouders en anderen de schuld te geven van onze onvrede.

Wat kunnen we zelf doen?

  1. Tijd nemen om stil te staan bij onze gevoelens van onvrede
  2. Deze gevoelens erkennen door ze te laten zijn, zonder oordeel
  3. De gevoelens en de gedachten waarvan ze het gevolg zijn, vergeven.

Wat is dat dan precies, vergeven?

Vergeven is inzien dat de gedachten die bepalend zijn voor de waarneming, niet waar zijn. Alle gedachten zijn onderdeel van gedachten complexen die ontstaan door ervaringen in het verre verleden, misschien zelfs in vorige levens! Of die mee worden gegeven van generatie op generatie, onbewust. Denk aan oorlogsslachtoffers of slavernij of dichter bij huis; emotioneel, verbaal en fysiek geweld.

Laat het verleden los!

Vergeving is de manier om het verleden los te laten en voorkomt dat de toekomst een herhaling wordt van het verleden. Bewustwording van de gedachten is een belangrijke stap. Wanneer we onszelf niet meer identificeren met gedachten, ervaren we een immens grote innerlijke vrijheid. We zijn ongebonden. We zijn onschuldig. We zijn vrij. Dit ervaren we in ons leven op allerlei vlakken. Het Leven wordt een verlengstuk van de innerlijke schatten in onszelf.

Voel je onvrede?
Doe er wat aan!

Zonder vertrouwen is het leven kut & Interview met Patrick Kicken

Beluister het interview met Patrick Kicken Podcast Leven Zonder Stress

Het is alweer een tijdje geleden dat ik geblogd heb. Na jaren van schrijven heb ik er geen zin meer in. Ik post wel regelmatig korte stukjes op Linkedin en deel de inzichten die het leven mij brengt. Dat gaat vanzelf. Ik kan niet niet-delen. Ik zal altijd delen. Als klein meisje had ik al genoeg te vertellen. Maar niemand luisterde. Dus ging ik schrijven. En zo leerde ik mijzelf kennen. Bloggen, daar heb ik voor nu even genoeg van.

Al een tijd voel ik mij geroepen mijn stem te gebruiken. En zodra ik het seintje krijg van mijn innerlijke leiding, ga ik ervoor. Want ik heb gezocht naar vormen, tot ik besefte dat ik aan het maken was in plaats van moeiteloos scheppen. Dus deed ik een stapje terug. Werd ik weer stil. Ik ging luisteren. En ik herinnerde me weer de waarheid’…

Je hoeft niets te doen

Ik laat het leven steeds makkelijker moeiteloos door me heen bewegen. De drang om iets te bereiken is weg. De achterliggende drijfveer was erkenning. Gezien worden. Meetellen. Nu gebeurt iets als iets gebeuren moet. Ik vertrouw op Leiding in plaats dat ik beredeneer en calculeer.

Het hoeft niet meer, dat harde werken. Het leven kabbelt voort en ik? Ik maak beetje bij beetje Samira dood. Het verleden is voorbij. Ik hoef geen herhaling voor de toekomst. Als je met non-dualiteit bezig bent, dan begrijp je wel wat ik bedoel.

Vrijheid is vrij zijn van verlangen

En lieve lezer….verlossing is het enige wat mij boeit. Vrijheid is vrij zijn van verlangen. Weten dat alles heel, heel goed is. De dagelijkse lessen uit Een cursus in wonderen werken transformerend. In de nieuwe versie Eindelijk Vrij die binnenkort verschijnt, neem ik je hierin mee. Ik deel alvast de cover met je. In de nieuwe versie voeg ik een nieuw hoofdstuk toe. Met alle inzichten en concrete reuzenstappen.

Er zijn geen geheimen. De waarheid is eenvoudig. En waarheid is onvoorwaardelijke innerlijke vrede.

Ik wens je waarheid toe.
Samira Ahale

De Spirituele Allochtoon& Het Kusjeshuis (webshop of ophalen Rouveen)
De Spirituele Allochtoon& Eindelijk Vrij (bijna klaar voor nieuwe druk)

Stel je voor dat …

De praktijk is weer geopend voor real life inzichtgevende gesprekken en boss-coaching

Wauw, Samira, ik heb je boek in één ruk uitgelezen. Ik wist al wel een beetje dat je het niet makkelijk hebt gehad, maar nu besef ik pas wat een lange weg jij hebt afgelegd. En ik begrijp jouw dankbaarheid nu ook beter. Het genieten van de alledaagse dingen, die een ander misschien over het hoofd ziet. In het hier en nu vertoeven. In vrede zijn. De rust die je uitstraalt. Stel je voor dat, lieve Samira, stel je voor dat het lukt en dat jouw autobiografie een bestseller wordt?
Een lezeres uit Groningen

Stel je voor dat …

We hebben allemaal behoefte aan erkenning, waardering en onvoorwaardelijke liefde. In feite schreeuwen we erom gewaardeerd te worden. Toch zijn we zo bang om naar binnen te kijken. We durven niet te voelen. We zijn bang dat we tot de conclusie komen dat onze gevoelens waar zijn; ‘ik ben niet goed genoeg’ en ‘wat als ik een verkeerde keuze maak?’

Maar stel je voor dat …
het leven te vertrouwen is
door eenvoudigweg je ego niet meer te volgen
en te vertrouwen op je innerlijke leiding
die precies weet wat je in welke situatie moet doen
zodat een goede afloop verzekerd is?

Gesigneerd ontvangen, bestel je boek in mijn webshop. Verder bij elke online boekhandel.

The only way out is in

Het lichaam; een uniek instrument om latente vermogens tot ontwikkeling te brengen. We zijn vrij deze vermogens te gebruiken om te verbinden. En om meer vrede en vreugde in de wereld te brengen. Hoe?

Ontvang innerlijke leiding
Bespaar tijd, zet een reuzenstap

We lijken collectief allergisch te zijn voor liefde en dwalen liever in het donker, tastend naar een lichtknop. Het kan een lange weg zijn met vele obstakels voordat we de lichtknop vinden en zien dat onze angst een vergissing is over wie we werkelijk zijn. We kunnen ook aarzelen en wachten tot iemand op die knop drukt?

Waarom zouden we wachten? Hoelang willen we nog lijden?

De Spirituele Allochtoon, Eindelijk Vrij krijgt behalve een nieuwe buitenkant, ook een extra hoofdstuk. Afgelopen ramadanweken heb meer innerlijk werk verricht. Het leidde tot verrijkende inzichten. Coaching trajecten heb ik beperkt tot de lopende. Vanaf juni heb ik weer ruimte voor een Boss-traject of een traject Gezonde Grenzen. Mail of bel voor meer informatie en een vrijblijvende intake.

Samira Ahale – info@spiritandmoves.nl – 0631788893

Minder twijfel, meer zekerheid
Een toekomst, vrij van angst

Niemand is de oorzaak van onze onvrede en ons ongelukkig zijn. We kunnen onze onbewuste schuld buiten onszelf blijven projecteren maar deze aanpak helpt ons geen stap verder en stelt onze vrede uit. We willen niet meer leven in een leugen.

We zullen naar binnen moeten gaan om te kijken wat er werkelijk speelt, zodat wat niet waar is, kan worden losgelaten. Zodat we nieuwe keuzes maken die leiden naar een moeiteloos en liefdevol leven.

Klaar voor de waarheid? Ik reis met je mee in o.a. Boss-coaching. Online of in real life, mail voor een vrijblijvende intake info@spiritandmoves.nl

We krijgen wat we nodig hebben #ramadanincoronatijd

We worden gezegend met meer tijd voor verstilling. Er zijn geen excuses meer om weg te lopen.

Laten we dus voelen wat we voelen en de problemen die we ervaren in de relatie met onszelf en de ander écht oplossen. De oorzaak van onze onvrede (woede, angst, schuld) ligt in een verleden die niet bestaat, maar die we werkelijk maken.

Vergeef, en ervaar de waarheid

Vergeving betekent voorbij zien aan illusies. Het betekent dat de overtuigingen die de oorzaak zijn van onze onvrede opnieuw bekeken moeten worden. Zodat we zien dat ze verzonnen zijn door het kind in onszelf. Maar dit kind is nu volwassen. Maak het bange kind wakker uit die vreselijke nachtmerrie. Wie doet het anders, als jij het niet doet?

Klaar voor de waarheid? Ik reis met je mee in o.a. Boss-coaching. Online of in real life, mail voor een vrijblijvende intake info@spiritandmoves.nl

De diepere zin van het (zaken)leven

We kennen tijden van overvloed en tijden van stagnatie. Soms is er meer, soms is er minder of het kan een lange tijd nét genoeg zijn. Daarom leggen we een buffer aan, enerzijds voorzieningen voor verwachte uitgaven, maar ook voor onverwachte gebeurtenissen.

Maar wat gebeurt er wanneer de buffer niet toereikend is en de stagnatie chronisch wordt?

Bang om te falen, te verliezen, te sterven

Er is niemand die we de schuld kunnen geven wanneer onze emotionele en spirituele buffer leeg raakt. Het is belangrijk om, wanneer we ons zo voelen, een stap naar achteren te doen. En om inzicht te krijgen in de oorzaak van ons denken.

Gezonde bedrijven worden geleid door gezonde mensen. Geestelijk en spiritueel gezonde mensen. Zij hebben een buffer aan innerlijke stabiliteit en overvloed.

Het is deze buffer waaruit geput kan worden wanneer er belangrijke keuzes moeten worden gemaakt. Onze keuzes bepalen wat we vermeerderen. We zijn, en ik blijf het zeggen, niet het slachtoffer van ons (zaken)leven.

Wanneer we de wereld tegemoet treden vanuit een stabiel fundament, dan kunnen we de uitdagingen van het leven aan. We zijn zeker en hebben vertrouwen. Bezielde keuzes vanuit innerlijke stabiliteit en vertrouwen brengen meer van hetzelfde voort. Wat een kracht ontstaat er wanneer we onderkennen dat er niets is wat wij niet (samen) kunnen. Ben je bereid het te ervaren?

Klaar voor de waarheid? Ik reis met je mee in o.a. Boss-coaching. Online of in real life, mail voor een vrijblijvende intake info@spiritandmoves.nl

Hoe zou het zijn om simpelweg in vrede te zijn?

Er zijn veel verhalen die aanmoedigen om meer te doen, meer te hebben en meer te zijn. Maar wat als het goed is zoals het is? Wat als je in vrede kunt zijn met het huidig moment? Wat als je niets hoefde te doen om in vrede te zijn en in vrede te blijven?

Maar ik moet toch IETS doen?

Nou, nee eigenlijk niet. Het mag, maar het hoeft niet. Als je gelooft dat je altijd iets moet doen om vrede te ervaren, dan zal je ook iets moeten doen. Maar in feite hoeft het niet.

Maken of scheppen

‘Als ik dit doe, zeg of denk, dan zal ik vrede vinden.’ Maken, daar is het ego goed in. Het maakt steeds een nieuw probleem, nadat je de vorige ijverig hebt opgelost. Er zijn altijd weer nieuwe problemen om op te lossen.

Bij het maken ligt je beloning in de toekomst. Je bent met je hoofd op een plek die niet werkelijk is. Omdat je daar wil zijn, ben je niet verbonden met het leven. Je ervaart innerlijke conflicten. Het resultaat: innerlijke onrust.

Je bent in verzet, je bent in oorlog met het huidig moment. Vreselijk vermoeiend, niet?

Je komt in een vicieuze cirkel van denken, problemen oplossen en opnieuw denken. Het lichaam heeft een zelfgenezend vermogen en daarom hou je het een tijd vol. Totdat….het lichaam in protest gaat. Er is iets in jezelf tot leven gekomen en het schreeuwt om gehoord te worden.

Ben je bereid om te luisteren?

Het scheppingsproces komt van binnenuit. Er is een onuitputtelijke bron van wijsheid waaruit je kunt scheppen en de eigenschap hiervan is vrede, vreugde en vrijheid. Onvoorwaardelijke vrede, in tegenstelling tot de tijdelijke vrede bij het maken. Je bent in verbinding met het leven. Je bent wakker. En je ontdekt wie je bent door in te zien wat je niet bent; niet een ego, niet het denken, niet een persoonlijkheid, niet een lichaam.

Wat of wie ben je dan wel?

Niet een lichaam, maar vrij.

Zonder zonden, geborgen en veilig. Compleet en heel. Onvoorwaardelijk geliefd, wat je ook zegt, doet of denkt. Je waarde blijft onveranderd.

Wanneer je ontdekt wie je bent, dan maak je andere keuzes. Die leiden vanzelf naar de vreugde waar je zo naar op zoekt bent en waar je hard voor werkt. Maar je hoeft er niets voor te doen. Je hoeft niets te doen. Zijn is voldoende.

De Spirituele Allochtoon, Eindelijk Vrij en De Spirituele Allochtoon & Het Kusjeshuis nu overal online verkrijgbaar. Gesigneerd ontvangen? Kijk in de webshop. Je kunt je boeken ook persoonlijk ophalen in mijn praktijk te Rouveen. De koffie en thee staat dan voor je klaar.

Eindelijk Vrij is aan vernieuwing toe en krijgt een nieuwe cover. Op mijn website www.despiritueleallochtoon.nl schrijf ik hierover en vraag ik lezers om hun mening voor een passende cover.