Samira Ahale

…om alle hindernissen weg te nemen die vrede, vreugde, vrijheid en vertrouwen in de weg staan. Als Marokkaanse, transpersoonlijk coach help ik o.a. leraren, artsen, therapeuten, verpleegkundigen, pedagogen, mediators en ook mensen met angststoornissen, burn-out en hoogsensitiviteit en verder ieder die de oorzaak van zijn innerlijke onvrede wil loslaten.
Mini Mindfulness in 3D is een uniek coachingstraject waarin ik jou kan helpen dit innerlijk evenwicht te bereiken, want zo binnen, zo buiten. Verder ben ik ook spreker over kindermishandeling en het doorbreken van (religieuze en culturele) dogma’s, emigratie, islam, vrouwen en non-dualiteit. 

Boek De Spirituele Allochtoon, Eindelijk vrij

De Spirituele Allochtoon, Eindelijk Vrij is verschenen. Dit boek gaat over de gevolgen van mijn onveilige jeugd en de stappen die ik heb gezet om mijzelf te bevrijden. Ik help de lezer op weg om zichzelf van het verleden te bevrijden, zodat hij/zij meer vrijheid, vreugde en vrede kan ervaren. Gebaseerd op Een cursus in wonderen en de kennis van de chakra’s.

Opleiding

HBO-opleiding Accountancy-Fiscaliteit in Antwerpen.

De eerste jaren in Rotterdam werkte ik op een payroll-afdeling bij een groot accountantskantoor. Na mijn verhuizing naar Eelde-Paterswolde volgden enkele sportopleidingen (spinning, alle zumba-niveau’s, kettlebell) en heb ik veel ervaring opgedaan in werken met groepen (onbekende) mensen; dansworkshops zumba en Marokkaanse dansmeditatie, voor verenigingen, bedrijven en de leukste: vrijgezellenfeestjes. Na mijn scheiding was rust en stabiliteit belangrijk dus stopte ik met her en der workshops geven. De opleiding Ground Control Pilates volgde, bij Debbie Jenner in Amsterdam. Ik werd fitness coach bij Curves, en begon hiernaast groepslessen pilates te geven in Groningen en Eelde. De 10-minuten mindfulness op het einde van de les gaf stof tot nadenken, reflectie en meer vragen bij deelnemers en mijzelf. Ik wilde verder…

Een twee-jarige individuele leertherapie Mindfulness bij Marleen Eisenga, psychosociaal en transpersoonlijk therapeut.

Werken met Ik-grensbewustzijn in coaching, therapie en counceling, verdiepingstraining, relaties en grenzen, psychopathologie en contra-indicaties , werken ik-grensbewustzijn met kinderen en ouders, werken met ik-grensbewustzijn in teams van organisaties. Masterclasses 1, 2 en de trainers training 3a en b om zelf de SBAT-training te kunnen leiden. Deze masterclasses zijn onderdeel van de Boundary Based Awareness Counseling and Coaching (BBACC), opgericht door Nick Blaser die tevens het voorwoord schrijft in mijn boek De Spirituele Allochtoon, Eindelijk Vrij.

Inspiratie

Ik ben geïnspireerd door het gedachtegoed van Een cursus in wonderen, de non-dualiteit van Jed Mc Kenna, Vergeving (en meer) van Willem Glaudemans en verder verslind ik alles wat met non-dualiteit te maken heeft. Dagelijkse meditatie beoefening uit een Een cursus in wonderen, een leerplan voor zelfstudie.

Lichaamsbeweging; hardlopen, wandelen, zwemmen. Kunstzinnige activiteiten; tekenen, schilderen, zingen. En schrijven…