Het is niet waar.

Ken je die dromen waarvan je weet dat je ze droomt? De emoties uit de droom voel je lijfelijk en terwijl je onrustig woelt, wéét je dat je veilig in je warme bed ligt te slapen. En dat je droomt.

Ons denken creëert de wereld die we zien: het is een verhalenbundel gebaseerd op voorbije ervaringen. Onze conclusies, overgenomen verwachtingen en oordelen… allemaal zelfbedacht. We zijn gaan geloven dat we de hoofdrolspeler zijn in die droom die vaak voelt als een nachtmerrie. Want laten we eerlijk zijn. We zijn bang.

We hebben iemand nodig die ons liefdevol toefluistert dat het allemaal niet waar is, dat we slechts dromen. En dat we veilig zijn. Dat we niets te vrezen hebben. Deze liefdevolle stem herinnert ons aan de waarheid; jij bent de dromer van je droom, word wakker!

Klaar met dromen

Ook ik sukkel vaak genoeg in slaap, maar de laatste tijd ben ik vaak wakker. Alle mentale oefening, al die jaren…het is een proces. Nu ga ik niet aan iedereen vertellen; ‘Het is allemaal niet waar joh, je droomt deze toestand.’ Zoals Jan van Delden zo mooi zegt in de podcast met Patrick Kicken (Leven Zonder Stress); ‘Je wordt gemangeld!’
Maar ik deel het toch. Het is immers een droom, er valt niets te vrezen.

…niets wat totaal verlangd wordt, is moeilijk.

uit Een cursus in wonderen

In 2018 kwam mijn eerste boek uit waarin ik het proces van wakker worden beschreef. De essentie: loskomen van de identificatie met het ego-bewustzijn. Dat boek is de basis geworden voor mijn derde boek:
VRIJHEID in zicht verschijnt in april 2021.

VRIJHEID in zicht – de online training

Leven en werken vanuit innerlijke leiding

Elke woensdag gaan we op reis, de volgende sessie is 2 december:
– digitale inloop: 8.45 uur
– start: 9.00 uur
– afronding: 10.15 uur
– op donatiebasis
– info@samiraahale.nl

Ik wens jou een vreugdevolle reis toe,
Samira Ahale

Zelfkennis; het antwoord op alle lijden.

Als bewustzijn wordt je geboren in een lichaam om het leven in zijn puurste vorm te ervaren; de dualiteit. Onderweg vallen we in slaap en komen we terecht in een vreselijke nachtmerrie; we identificeren ons met het lichaam. En deze identificatie leidt tot het onjuiste idee van beperking. Van vast zitten. Van schaarste. We zijn bang.

Lees verder

Maak je geen zorgen, het nieuwe zal komen. Leef voor het geheel en deel.

Het zijn onze inzichten die zin geven aan het leven. De zijn slechts inzichten die meegaan wanneer het lichaam als instrument haar taak heeft verricht. De wereld is er niet om geluk te vergaren, maar om wakker te worden uit de illusie dat we afgescheiden, zondig en schuldig zijn. Om te ontwaken uit de nachtmerrie waarin we met zijn allen in verkeren zodat we eenheid ervaren en weer in vrede kunnen zijn.

De reis naar binnen heet Inzicht en deze reis leidt tot nieuwe dromen en avontuurlijke verhalen. Mijn reis is verbonden met mijn wortels, het land van mijn ouders; Marokko.

Lees verder

Geniet ten volle, nooit met mate

Geluk en ongeluk zijn in mekaar verstrengeld. Het ene is niets zonder het andere. Aan de vergankelijkheid waarde verlenen, betekent vasthouden aan angst. Immers, het einde der dingen is onvermijdelijk. Zie daarom het eeuwige in het vergankelijke en heb het lief. Het gaat nooit om de vorm. Het gaat om de ruimte waarin vormen komen en gaan.

Vertoevend in deze oneindigheid zullen Vertrouwen, Zekerheid en Vrede onafscheidelijk naast je lopen. Laat wat geen waarde heeft los. Investeer in waarde en waarheid. En vergeet niet je handen te openen en te genieten wanneer het geluk voorbij komt. Geniet dan ten volle. Nooit met mate.

Interview met Patrick Kicken #levenzonderstress

Beluister het interview met Patrick Kicken Podcast Leven Zonder Stress
of bekijk de video hier.

Het is alweer een tijdje geleden dat ik geblogd heb. Na jaren van schrijven heb ik er geen zin meer in. Ik post wel regelmatig korte stukjes op Linkedin en deel de inzichten die het leven mij brengt. Dat gaat vanzelf. Ik kan niet niet-delen. Ik zal altijd delen. Als klein meisje had ik al genoeg te vertellen. Maar niemand luisterde. Dus ging ik schrijven. En zo leerde ik mijzelf kennen. Bloggen, daar heb ik voor nu even genoeg van.

Lees verder