Maak je geen zorgen, het nieuwe zal komen. Leef voor het geheel en deel.

Het zijn onze inzichten die zin geven aan het leven. En die krijgen we door stil te zijn en onze aandacht naar binnen te richten. Onze verhalen vertellen ons wat we geleerd hebben en wat we los kunnen laten omdat ze ons niet meer dienen.
Inzicht leidt tot nieuwe, bezielde verhalen. Het leven bestaat immers uit verhalen. Meer dan dat is het niet. Meer zal het nooit worden. Welk verhaal vertel jij? Welk verhaal geef jij door?

Mijn nieuwe verhaal ligt in Marokko

De Spirituele Allochtoon & Het Kusjeshuis gaat over mijn worstelingen met dogma’s en een streng Marokkaans-islamitische opvoeding. Ik verlangde naar slechts 1 ding: VRIJHEID. En kennis maakt vrij. Investeren in een wereld waarin we vrij kunnen zijn van zorgen, betekent dus investeren in onze jeugd en in onderwijs. Aldus Youssef: ‘Omdat onderwijs begint bij een gevulde schooltasje met schoolspullen, een gevoel van waardigheid en het gevoel erbij te horen.’

Gevulde schooltassen voor kinderen in Marokko – oktober actie

Ik geef om deze reden in de maand oktober – tien jaar geleden verhuisde ik naar Het Kusjeshuis en begon ik met Spirit And Moves – de opbrengst van Het Kusjeshuis besteld via deze webshop – aan het Schooltas-project in Marokko. De initiatiefnemers zijn Youssef Amakran en Karim Boulidam i.s.m. stichting Rizq.

Wat kun jij doen voor basisschoolleerlingen in Marokko?

  • Combineer je geven met een spreker voor je event en boek mij als spreker – gratis – bij aankoop van 40 x Het Kusjeshuis en mail mij op info@spiritandmoves.nl
  • Dit bericht delen is ook een vorm van geven. En elke vorm is goed.

Dus geef, en geef van harte. Dank je!

Samira Ahale

Geniet ten volle, nooit met mate

Geluk en ongeluk zijn in mekaar verstrengeld. Het ene is niets zonder het andere. Aan de vergankelijkheid waarde verlenen, betekent vasthouden aan angst. Immers, het einde der dingen is onvermijdelijk. Zie daarom het eeuwige in het vergankelijke en heb het lief. Het gaat nooit om de vorm. Het gaat om de ruimte waarin vormen komen en gaan. Vertoevend in deze oneindigheid zullen Vertrouwen, Zekerheid en Vrede onafscheidelijk naast je lopen. Laat wat geen waarde heeft los. Investeer in waarde en waarheid. En vergeet niet je handen te openen en te genieten wanneer het geluk voorbij komt. Geniet dan ten volle. Nooit met mate.

Zonder vertrouwen is het leven kut & Interview met Patrick Kicken

Beluister het interview met Patrick Kicken Podcast Leven Zonder Stress

Het is alweer een tijdje geleden dat ik geblogd heb. Na jaren van schrijven heb ik er geen zin meer in. Ik post wel regelmatig korte stukjes op Linkedin en deel de inzichten die het leven mij brengt. Dat gaat vanzelf. Ik kan niet niet-delen. Ik zal altijd delen. Als klein meisje had ik al genoeg te vertellen. Maar niemand luisterde. Dus ging ik schrijven. En zo leerde ik mijzelf kennen. Bloggen, daar heb ik voor nu even genoeg van.

Al een tijd voel ik mij geroepen mijn stem te gebruiken. En zodra ik het seintje krijg van mijn innerlijke leiding, ga ik ervoor. Want ik heb gezocht naar vormen, tot ik besefte dat ik aan het maken was in plaats van moeiteloos scheppen. Dus deed ik een stapje terug. Werd ik weer stil. Ik ging luisteren. En ik herinnerde me weer de waarheid’…

Je hoeft niets te doen

Ik laat het leven steeds makkelijker moeiteloos door me heen bewegen. De drang om iets te bereiken is weg. De achterliggende drijfveer was erkenning. Gezien worden. Meetellen. Nu gebeurt iets als iets gebeuren moet. Ik vertrouw op Leiding in plaats dat ik beredeneer en calculeer.

Het hoeft niet meer, dat harde werken. Het leven kabbelt voort en ik? Ik maak beetje bij beetje Samira dood. Het verleden is voorbij. Ik hoef geen herhaling voor de toekomst. Als je met non-dualiteit bezig bent, dan begrijp je wel wat ik bedoel.

Vrijheid is vrij zijn van verlangen

En lieve lezer….verlossing is het enige wat mij boeit. Vrijheid is vrij zijn van verlangen. Weten dat alles heel, heel goed is. De dagelijkse lessen uit Een cursus in wonderen werken transformerend. In de nieuwe versie Eindelijk Vrij die binnenkort verschijnt, neem ik je hierin mee. Ik deel alvast de cover met je. In de nieuwe versie voeg ik een nieuw hoofdstuk toe. Met alle inzichten en concrete reuzenstappen.

Er zijn geen geheimen. De waarheid is eenvoudig. En waarheid is onvoorwaardelijke innerlijke vrede.

Ik wens je waarheid toe.
Samira Ahale

De Spirituele Allochtoon& Het Kusjeshuis (webshop of ophalen Rouveen)
De Spirituele Allochtoon& Eindelijk Vrij (bijna klaar voor nieuwe druk)