Op de juiste koers, neem jij de leiding?

Louter door te zijn wie je bent, krijg je alle middelen tot je om te doen wat je te doen hebt. De juiste mensen, de juiste middelen, de juiste boodschappen en zo ervaar ik dit steeds meer in mijn leven. Eindelijk, eindelijk, eindelijk…op de juiste koers!

Inzicht brengt je verder

Ik wil graag dit verhaal met je delen. Over een vrouw met ambitie. Een vrouw die keuzes moest maken.

Deze moeder van vier kinderen werkte onder haar niveau in een grote overheidsinstelling, tot grote frustratie van meerdere leidinggevenden die jonger waren en nog groen achter de oren. Tijdens de jaarlijkse functioneringsgesprekken werd ze keer op keer gevraagd om de ladder op te klimmen, want ze hadden zulke mensen nodig. De nodige certificaten ontbraken en daarom zou ze naast haar werk een pittige studie moeten oppakken.

De ambitie om te groeien en leidinggeven was groot want ze had een visie en ze was goed in het motiveren en inspireren van mensen. Op de juiste plek zou ze voor de organisatie veel kunnen betekenen. Maar de studie was niet te combineren met vier opgroeiende kinderen die elk ook erg ambitieus waren. De studies die ze deden kostten handenvol met geld en verder hadden ze haar aandacht en emotionele steun nodig.

Ze deed dit in haar eentje trouwens, ook niet onbelangrijk om te vermelden. Doordat ze zelf toen haar kinderen klein waren klaar stond voor anderen, had ze een opvangnet opgebouwd. Diezelfde mensen stonden voor haar klaar als ze zich moest verdelen in vier om alle ballen in de lucht te houden.

En toen werd ze 50…

Er was nog steeds die ambitie om carrière te maken en het innerlijk conflict dreigde haar te verscheuren. Ze nam de tijd om haar pijn te voelen, de pijn van de leegte, van het falen, van het niet kunnen waarmaken van haar persoonlijke ambitie. Ze ontdekte, door het proces van zelfonderzoek, welke oorzaken er aan de grondslag lagen van dit diepe verlangen. En zo ontstond er ruimte. Ze voelde zich ontspannen toen ze naar een innerlijk beeld keek van haar kinderen.

Ze werkten, studeerden en stonden er in tegenstelling tot haarzelf, niet alleen voor. Een grote glimlach verscheen op haar gezicht en voelde haar hart warm worden. Ik moedigde haar aan om haar persoonlijke verlangen eerbiedig een waardevolle plek te geven. Dit deed ze op mentaal, emotioneel, fysiek en spiritueel niveau.
Ze kreeg weer plezier in haar werk en in haar leven als moeder, want ze had nu weer de leiding over haar eigen leven.

Wil jij met meer zekerheid en vertrouwen VERDER en keuzes maken die het beste bij je passen? Meld je aan voor een vrijblijvende intake info@spiritandmoves.nl

Boss-coaching, neem de leiding!

Groeien is ruimte maken voor het mooie nieuwe

Al vroeg sta ik op om alle ramen en deuren open te zetten zodat het even door kan waaien in een leeg en stil Kusjeshuis. Ik mijmer na over de dag van gisteren, de opnames door de NPO voor het programma Free Spirits en de interactieve lezing die ook geflimd werd; Life is a story, make yours a bestseller. Wat een dag, wat een ervaringen!

Elke ochtend neem ik de tijd om stil te zijn en naar binnen te kijken. Zelfreflectie. Voelen. Waarnemen. Het leidt altijd tot ruimte in mijn geest. Stille tijd. En dit geeft inzicht in mijzelf en in de stappen die ik kan nemen om verder te gaan. Om te groeien.

Verdiep de relatie met jezelf

Ik hou van mijn planten. In de vroege ochtend verzorg ik ze. Ze krijgen allemaal water en een enkele plant moet verhuizen. Het voelt fijn om deze plant meer ruimte te geven. De pot die overblijft, is bestemd voor stekjes van de vaderplant.

Planten lijken op mensen. Ik denk aan mijn klanten die mijn pad kruisen en om mijn begeleiding hebben gevraagd. Ik hou van mijn klanten. Het geeft me vreugde ze te zien groeien. Wanneer ze ineens ja zeggen tegen zichzelf en de relatie met zichzelf verdiepen.

Ik denk ook aan alle mensen die ik onlangs heb ontmoet en worstelen met allerlei vraagstukken, op gebied van werk, relatie, familie..
Ik weet, voel en zie dat ik van betekenis kan zijn in hun weg naar meer zekerheid en vertrouwen in het leven.

Dus hier ben ik. En ik heb veel te geven.
Wil je inzicht, wil je verder, wil je meer vreugde, vrede en zekerheid ervaren in jezelf?

Hier ben ik. Het enige wat je hoeft te doen is mij een mail te sturen en je wens met mij te delen. Een vrijblijvende telefonische intake maakt daarna veel duidelijk. Bepaal dan hoe je verder gaat.

Zet jij vandaag een stap?

info@spiritandmoves.nl

Moeilijke dingen blijken vaak helemaal niet zo moeilijk

Tijd

Tijd voor jezelf. Geen geruis om je oren. Geen afleiding. Maar simpelweg bij jezelf gaan zitten. Want de antwoorden op levensvragen, op de keuzes die je kunt maken, liggen in jezelf. Voorbij gevoelens, overtuigingen en verwachtingen die je hebt verzameld op je levenspad.

De Waarheid, jouw Waarheid vind je niet buiten jezelf. Ik begrijp en zie dat door moeilijke omstandigheden of trauma’s uit het verleden het soms lastig is om binnen te zijn. Ik begrijp het vluchten in cafeïne, dopamine en andere stoffen om maar niet te voelen. Mijn eigen vlucht beschrijf ik in mijn autobiografie De Spirituele Allochtoon & Het Kusjeshuis. Ik kwam mezelf tegen en daar ben ik dankbaar voor.

Life is a story, make yours a bestseller!

Voelen is best ok. Ook als het onaangename gevoelens zijn. Er is in jezelf genoeg ruimte om ze een plek te geven. Geef je weerstand op en ervaar wat je te ervaren hebt. Je zal merken dat ze kleiner worden. En dat je lijf ontspant. Misschien kom je ook een overtuiging tegen die niet van jezelf is, en die je dus los kunt laten. Of een verwachting. Laat maar gaan. En adem diep in, kijk naar de lucht. Loop naar buiten. Er is niets aan de hand. Het leven is goed. En verwacht het allerbeste…

Inzicht brengt je VERDER!
Woensdag 24 juli mag ik jou inspireren en motiveren op de BitterBallenBorrel in Groningen. Kom je ook?
Meer informatie:
BBB bij Baxbier
Aanmelden: assen@bitterballenborrel.nl

PROGRAMMA

17.00 uur Netwerken met ballen
18.00 uur lezing Life is a story, make yours a bestseller!
19.15 uur  Verloting “Pitch het Bedrijf”
19.20 uur Pitch Bouwkundig Bureau Juk
20.00 uur Afsluiting Netwerken met ballen
20:15 uur Natafelen

Wil jij VERDER? Be the Boss bij de Drentse Zaak in Assen!

Drie jaar geleden startte ik, nadat ik een jaar lang thuis coaching en training gaf, op de bovenverdieping van Ons Dorpshuis Paterswolde. Mensen leerden in het Mini Mindfulness in 3D coaching traject een stabiele basis bouwen. Ze leerden hun psychische ik-grens herkennen en versterken. Ze ondervonden de noodzaak van hun mentale ik-grens en kregen handvatten om meer innerlijke ruimte te creëren. Zo ontstond ruimte voor nieuwe dingen. Voor mooie dingen.

Vele kleine stappen…of een reuzenstap? Wat is de bedoeling? Hoe nu verder?

En ik ga zelf ook verder want vrijdag 28 juni was mijn laatste coaching dag in deze praktijk op vijf minuten lopen van Het Kusjeshuis, waarin ik sinds mijn scheiding in 2010 (en dus het begin van alle verandering) met mijn zoon en dochter woon.
Mijn autobiografie De Spirituele Allochtoon & Het Kusjeshuis laat ik los en verschijnt in oktober bij uitgeverij Palmslag. Ik neem afscheid van het Kusjeshuis en verhuis deze zomer naar Overijssel om mijzelf en mijn werk centraal te stellen. En ik heb er zin!

Wat is jouw bedoeling?
Wat is jouw onderliggend verlangen? Welke kant wil jij op?
En hoe wil je je bestemming bereiken?
Welke blokkade ligt er nog die opgeruimd kan worden?
Ben je klaar met twijfel en onzekerheid over jezelf of het leven?
Ben je klaar met dubbel je best doen?
Ben je klaar met zoeken en wil jij vinden? Wil je geen tijd meer verliezen maar NU een REUZENSTAP zetten?

Vrijdag 23 augustus bij De Drentse Zaak in Assen. Meer informatie vind je hier:

Be the Boss Summer Training

Be the Boss Summer training bij De Drentse Zaak

Het leven bestaat uit keuzes maken, maar hoe maak je de beste keuze voor jezelf?
Vrijdag 23 augustus geef ik een training voor professionals die inzicht willen krijgen in zichzelf en echt verder willen. Die nieuwe kansen willen zien en grote stappen willen zetten. Want er is een manier om tijd te besparen. Het kan echt anders!

Schep nu de juiste condities voor het nieuwe mooie. Nieuwe kansen en mogelijkheden komen tot je wanneer je ruimte maakt om te ontvangen.

Wil jij VERDER?

0631-788 893 – info@spiritandmoves.nl


Alle problemen zijn hetzelfde en daarom is de oplossing gelijk.

We staan op. Een nieuwe dag. En het hoofd gaat verder daar waar het gisteravond gebleven was. Rijkelijk gevuld met gedachten die constant worden aangevuld met nieuwe indrukken, nieuwe gedachten en nieuwe oordelen. Laten we daarom een moment stil zijn. En aan alle gedachten voorbij zien. Even diep afdalen in het lijf. Diep ademen. De ogen sluiten en voelen hoe de geest zich ontspant. En herhaal dan zachtjes; ‘Dit is niet waar…wat ik denk is niet waar…’ Het zijn slechts gedachten.

Wat zoeken we?

Ik zie het om mij heen en ik betrap mijzelf erop wanneer ik het doe; vrede halen uit situaties buiten mijzelf. Succesvolle acties in het privé of zakelijke leven geven een innerlijke boost. Dopamine komt vrij. En dit werkt verslavend. We willen meer en willen vooral, wat we gewonnen hebben, niet kwijt! Onbewuste angst zorgt voor een constante onrust. En we proberen onszelf te verlichten, op zoek naar meer dopamine; koffie, eten, aandacht in de vorm van likes op Facebook of Linkedin, een compliment, een bevestiging, erkenning. Waar zijn we eigenlijk op zoek naar? Waar verlangen we echt naar? En wanneer zijn we tevreden?

Een einde aan conflicten

Laten we erkennen dat we ontevreden zijn met wie we zijn, of op zijn minst, wie we denken te zijn. Laten we heel eerlijk zijn; ‘Het kan beter.’ We verwijten onszelf en voelen ons schuldig: ‘Ik had betere keuzes kunnen maken. Ik zou meer moeten doen.’
We vinden dat we iets moeten doen: ‘Ik wil ertoe doen. Ik wil iets betekenen.’
De waarheid is dat we nauwelijks bij onszelf kunnen zitten en naarstig zoeken naar afleiding.

Wanneer is het genoeg? Wanneer kunnen we tevreden zijn? Wanneer worden we stil om te luisteren? Wanneer kunnen we eerlijk zeggen: ‘Dit is het. Het is goed.’
En hoe maken we voorgoed een einde aan innerlijke conflicten?

Er is slechts één probleem onder alle ogenschijnlijke privé- en collectieve problemen en het probleem is dit idee: Ik ben alleen. Ik ben afgescheiden. Ik ben een lichaam. Ik ben tijdelijk en beperkt.
Het idee van afscheiding baart angst. En het idee is onjuist, want er nooit een afscheiding geweest. We nemen een wereld waar vanuit een perceptie, die leunt op iets wat niet waar is. En daarom voelen we onvrede. Onrust. Schuld. Angst. Schaamte. En handelen we vanuit beperktheid en conflicten.

Met welke waarneming verbind jij je vandaag?

Je kunt dus doen wat je altijd deed en blijven zoeken naar situaties of mensen die zorgen voor een goede dosis dopamine. Ik heb hier geen oordeel over, je bent vrij om te kiezen. Ik heb mijn keuze allang gemaakt want ik was zo moe van het zoeken. Wat ik vond was slechts van tijdelijke aard en gottegot wat moest ik er veel voor doen. Ik kwam, zoals je kunt lezen in Eindelijk Vrij, mezelf flink tegen. Mijn valse zelf, welteverstaan. En ik zag datgene wat ik had gemaakt niet werkelijk was. En wat was ik daar blij mee. Ik was niet wie ik dacht te zijn of gemaakt te hebben! De wereld die ik waarnam, was net zo onwerkelijk als mijn valse zelfbeelden.

Ik heb toen besloten dat ik nooit meer terug wou naar mijn oude waarneming. Die van beperktheid, voorwaardelijkheid en steeds maar dingen moeten doen om vrede en rust te ervaren. Steeds maar meer.
Meer groeien, meer ontwikkelen, meer en meer en meer. Dodelijk vermoeiend. Ik hoefde dus niets te doen om vrede te ervaren. Ik hoefde niets te doen. Ik hoefde werkelijk waar, niets te doen. Wat een licht, wat een vreugde!

Be The Boss Summer Training bij de Drentse Zaak in Assen
Vrijdag 23 augustus, lees HIER alles over en meld je aan!

Alles is echt in orde!

Illusies ontstaan in het geconditioneerde denken. Het denken is gebaseerd op het verleden. Maar het verleden is voorbij.
Onze oordelen missen dus alle geldigheid. Wat we zien is slechts de projectie van onze denkfouten.

We kunnen deze denkfouten eindeloos analyseren, maar het heeft geen zin om ze te begrijpen. Ze zijn gebaseerd op iets wat er niet is.

En daarom is er dus niets om bang voor te zijn. Daarom valt er niets te vrezen. Alles is echt in orde!


Ik inspireer en motiveer jou om vrij te worden van beperkingen, zodat je VERDER kan. Ik bied individuele trajecten aan hoger opgeleiden en begeleid trainingen aan o.a. teamleiders, politici en ondernemers in Assen, Zwolle, Utrecht en Amsterdam. Tot en met juli 2019 ook in Paterswolde.
Meer informatie kun je hier opvragen: info@spiritandmoves.nl

Word je krachtige ik!

Heb jij ze ook, verlangens, wensen, dromen? Verlangens gaan over de toekomst. En de toekomst is een idee die je nu in je hoofd hebt. Een verlangen hebben is mooi. Het zorgt ervoor dat je in beweging komt. Soms betekent het dat je moeilijke dingen moet doen om het makkelijk te krijgen. Maar wat is moeilijk? Stel dat het niet waar is wat jij denkt? Stel dat er geen moeilijkheid bestaat? Dat je kunt doen wat je te doen hebt, zodat je kunt leven zoals het jou past?
Durf je je krachtige ik te worden? Ben jij er klaar voor? Of verberg je je achter angst, twijfel en onzekerheid? En in hoeverre is deze angst, twijfel en onzekerheid terecht?

Van inzicht naar verandering

In coaching trajecten en transformatie trainingen leid ik jou naar zelfinzicht. In praktische en concrete stappen. Zodat het helder wordt wat de oorzaak is van je onzekerheid, twijfel en angst. Zodat het duidelijk wordt waar je staat en wat je moet doen om je leven te transformeren.

Nieuw is de training Word je krachtige ik!, op locatie in Paterswolde, Assen, Zwolle, Amsterdam en Utrecht. Deze training bestaat uit twee middagen waarin je naar de oorzaak gaat van je worsteling. Zodat je inzicht krijgt in wat je te doen hebt en het verleden voorgoed kunt loslaten. Want jij hebt net als ieder ander recht op vrede, vreugde en vrijheid op alle levensvlakken.

Laat je dit toe in je leven?

Paterswolde: Donderdag 13 en 20 juni van 13.30 uur tot 16.30 uur
Amsterdam: Dinsdag 11 en 18 juni van 13.30 uur tot 16.30 uur
Zwolle: Donderdag 27 juni en 5 juli van 13.30 uur tot 16.30 uur

Life is a story! 
Make yours a bestseller
Mail info@spiritandmoves.nl of bel 06-31788893

Wie wil je zijn? En waar wacht je op?

Of ik even langs mocht om iets uit leggen over de ramadan. En daar zat ik dan, bij Babette op Noord om de meest irritante ramadan vragen te bespreken die vastenden krijgen. Uiteraard met een knipoog! Beluisteren? Dat kan HIER vanaf de 16de minuut.

Wie wil je zijn?

Er zijn veel dingen waar we geen controle over hebben, denk maar aan een re-organisatie op het werk, een overlijden of ziekte die een grote impact op je heeft, of de keuzes die onze dierbaren maken. Het is een illusie om controle over het leven te hebben. Het is goed om flexibel te leren zijn en mee te draaien met de wind.

En toch heb je de regie in handen, ook al lijk je soms overgeleverd te zijn aan wat er buiten je om gebeurd. Het gevoel geen controle te hebben, kan angst oproepen. En twijfel. En onzekerheid. Voor velen is het lastig om deze emoties toe te laten, toch is het de enige manier om in te zien dat angst, twijfel en onzekerheid voortkomen uit een onjuiste waarneming.

Namelijk, het idee van dat je een op zichzelf staande individu bent en dat je alleen op de wereld bent. Dat de wereld, of de organisatie waarin je werkt, geen veilige plek is en dat je op je hoede moet zijn, voor collega’s, teamleiders. Onze diepgewortelde denkpatronen leiden tot meer keuzes gebaseerd op angst. Vaak onbewust. Of we kiezen geen keuze te maken, uit angst. Maar leven we dan echt?

Waar wacht je op?

Het is lastig om constant positief te blijven, het leven is geen sprookje. Een positief dieet werkt tijdelijk, net als elk ander dieet. Positieve gedachten in affirmaties zijn hulpmiddelen in het proces van inzicht krijgen in wie je bent.

Dit proces vereist echter een omkering van het denken. Niet daarbuiten vind je de vrede, maar de vrede zit in jou. Maar hoe kom je hier in contact mee? Hoe maak je die switch? Het is makkelijk gezegd dan ervaren. Ik begeleid jou in mijn trajecten en trainingen zodat je vanuit zelfinzicht nieuwe stappen kunt zetten. En misschien zelfs een reuzenstap!

Bewust naar Evenwicht
Word je krachtige ik!

Waar en wanneer:

Paterswolde: Donderdag 13 en 20 juni van 13.30 uur tot 16.30 uur
Amsterdam: Dinsdag 11 en 18 juni van 13.30 uur tot 16.30 uur
Zwolle: Donderdag 27 juni en 5 juli van 13.30 uur tot 16.30 uur

Bijzonderheden:

De training bestaat uit twee sessies van 3 uur inclusief een online coaching sessie van een half uur en persoonlijk advies waar je mee verder kan.

Life is a story!
Make yours a bestseller!

Mail info@spiritandmoves.nl of bel nu 06-31788893

Op zoek naar antwoorden?

‘Wat heeft jou geholpen om los te komen van angst, twijfel, onzekerheid en het constante oordelen?’

Vanochtend was ik invaller bij Sportrade waar ik al tien jaar actief ben; spinning, pilates, bodyshape en af toe een les yoga of golden girls. Vandaag kreeg ik deze vraag van een deelnemer.

Ik ben niet een lichaam

Welk probleem je in je leven ook hebt en hoe complex het ook lijkt, onderliggend ligt steeds dezelfde oorzaak. En dit is de identificatie met het lichaam.
Vrede en vreugde en zelfs gezondheid wordt hierdoor beperkt, want een lichaam is nou eenmaal beperkt. Een lichaam heeft veel nodig; voeding, kleding, onderdak. Er moet veel gebeuren om het lichaam tevreden te houden. Verder zijn er zorgen over de toekomst. Zal het lichaam nog wel genoeg krijgen? En wat moet er nu gebeuren zodat er in ieder geval genoeg zal zijn?

Terug naar de eenvoud

Je hechting met het lichaam mag je niet onderschatten. We hebben geleerd dat we een meisje of een jongen zijn. We hebben geleerd dat we een seksuele geaardheid hebben en we hebben geleerd wat de norm is. We hebben keer op keer op keer gehoord dat we onze opvoeding zijn, onze afkomst, ons geld of het gebrek daaraan.

Wanneer we denken een lichaam te zijn, dan maken we ook keuzes vanuit deze perceptie; beperktheid. Terwijl we alles in ons hebben om hele andere keuzes te maken; open mind.
Keuzes die leiden tot meer vreugde, meer vrijheid, in onszelf maar ook in onze werksituatie, in onze vriendenkring en zelfs in de wereld!

Wie niet oordeelt, is vrij. Wie niet oordeelt, leeft. Wie niet oordeelt, is.

Dit mag niet geen theorie blijven, maar dient ervaren te worden door het herprogrammeren van het denksysteem. En dit vereist een bereidheid om te transformeren. En tijd. En discipline. Maar als je weet waarvoor je het doet, wanneer jouw motivatie groot is, dan lukt het. Want zo simpel is het met doelen stellen. Bepaal wat je wil bereiken en bereik het.

Een goede afloop staat vast

Dus wat heeft mij geholpen? Dit idee. Dat ik niet een lichaam ben. Dat het lichaam niet mijn doel is, dat het lichaam slechts een raamwerk is waarbinnen ik mijn talenten en natuurlijke voorkeuren kan benutten. Vrij van beperking. Vol vertrouwen dat een goede afloop vast staat.

Jij bent vrij, net als mij

Hartelijke dank voor alle felicitaties via Linkedin en andere kanalen voor mijn verjaardag gisteren. Het lichaam is 42 geworden. Ik ben dankbaar met dit middel en geef het wat het nodig heeft om te doen wat het te doen heeft. Bereid om naar mijn innerlijke leiding te luisteren omdat ik weet dat vreugde, vrede en vrijheid het resultaat zijn.

Ik verwacht na de zomer met een transformatie-training te starten in Amsterdam en Zwolle. Wil je ook verder, mail mij op info@spiritandmoves.nl