Wil jij met mij…op tv?

Voor een televisie programma van de NPO waarin een portret van mij wordt gemaakt, plaats ik deze oproep. Meerdere levensvlakken worden geportretteerd en de vraag ontstond naar aanleiding van mijn interview met journalist Theo Brand van Nieuw Wij over zingeving en diversiteit; Omarm de verschillen en durf jezelf te zijn.

Daarom zoek ik jou! Wil jij terug naar de bedoeling en naar de zin van jouw leven? Ben jij op zoek naar stabiliteit en evenwicht en wil jij met zekerheid en vertrouwen verder zodat je nieuwe kansen kunt zien en pakken? Vraag jij je wel eens af hoe het zou zijn om vrij te zijn van oordelen en concepten en dogma’s? Zodat jij vanuit je eigen waarheid kan leven en werken?

Mail naar info@spiritandmoves.nl voor meer informatie. Lees hieronder verder…

Wonderen zijn natuurlijk

Ik heb een lange reis achter de rug, maar ook een lange reis begint bij de eerste stap. Ik heb ook geleerd dat een reis niet lang hoeft te duren en dat wonderen natuurlijk zijn. En dat lijden, in tegenstelling tot wat ik geloofde, niet nodig is om vrij te worden. Het kan ook eenvoudiger, want wanneer wonderen uitblijven, dan is er iets misgegaan.

En gelukkig zijn we geen slachtoffer van de wereld, maar scheppen we onze eigen wereld. In onze eigen denkgeest!

Omdat je mij helpt met mijn tv-debuut, bied ik je deze training aan voor een interessant tarief!

Deze interactieve transformatie training geef ik ook o.a. ook aan teamleiders in grote organisaties die bezig zijn met veranderprocessen.
De training vindt plaats in Assen op een vrijdagmiddag in juni, juli of augustus (binnenkort datum bekend) van 13.30 uur tot 16.30 uur. Na aanmelding volgt er een telefonische of online intake, zodat ik zeker weet dat deze training bij jouw wensen aansluit.
Mail mij op info@spiritandmoves.nl en dan zend ik jou alle informatie toe. Het programma wordt uitgezonden in oktober 2019.

Alles is echt in orde!

Illusies ontstaan in het geconditioneerde denken. Het denken is gebaseerd op het verleden. Maar het verleden is voorbij.
Onze oordelen missen dus alle geldigheid. Wat we zien is slechts de projectie van onze denkfouten.

We kunnen deze denkfouten eindeloos analyseren, maar het heeft geen zin om ze te begrijpen. Ze zijn gebaseerd op iets wat er niet is.

En daarom is er dus niets om bang voor te zijn. Daarom valt er niets te vrezen. Alles is echt in orde!


Ik inspireer en motiveer jou om vrij te worden van beperkingen, zodat je VERDER kan. Ik bied individuele trajecten aan hoger opgeleiden en begeleid trainingen aan o.a. teamleiders, politici en ondernemers in Assen, Zwolle, Utrecht en Amsterdam. Tot en met juli 2019 ook in Paterswolde.
Meer informatie kun je hier opvragen: info@spiritandmoves.nl

Word je krachtige ik!

Heb jij ze ook, verlangens, wensen, dromen? Verlangens gaan over de toekomst. En de toekomst is een idee die je nu in je hoofd hebt. Een verlangen hebben is mooi. Het zorgt ervoor dat je in beweging komt. Soms betekent het dat je moeilijke dingen moet doen om het makkelijk te krijgen. Maar wat is moeilijk? Stel dat het niet waar is wat jij denkt? Stel dat er geen moeilijkheid bestaat? Dat je kunt doen wat je te doen hebt, zodat je kunt leven zoals het jou past?
Durf je je krachtige ik te worden? Ben jij er klaar voor? Of verberg je je achter angst, twijfel en onzekerheid? En in hoeverre is deze angst, twijfel en onzekerheid terecht?

Van inzicht naar verandering

In coaching trajecten en transformatie trainingen leid ik jou naar zelfinzicht. In praktische en concrete stappen. Zodat het helder wordt wat de oorzaak is van je onzekerheid, twijfel en angst. Zodat het duidelijk wordt waar je staat en wat je moet doen om je leven te transformeren.

Nieuw is de training Word je krachtige ik!, op locatie in Paterswolde, Assen, Zwolle, Amsterdam en Utrecht. Deze training bestaat uit twee middagen waarin je naar de oorzaak gaat van je worsteling. Zodat je inzicht krijgt in wat je te doen hebt en het verleden voorgoed kunt loslaten. Want jij hebt net als ieder ander recht op vrede, vreugde en vrijheid op alle levensvlakken.

Laat je dit toe in je leven?

Paterswolde: Donderdag 13 en 20 juni van 13.30 uur tot 16.30 uur
Amsterdam: Dinsdag 11 en 18 juni van 13.30 uur tot 16.30 uur
Zwolle: Donderdag 27 juni en 5 juli van 13.30 uur tot 16.30 uur

Life is a story! 
Make yours a bestseller
Mail info@spiritandmoves.nl of bel 06-31788893

Wie wil je zijn? En waar wacht je op?

Of ik even langs mocht om iets uit leggen over de ramadan. En daar zat ik dan, bij Babette op Noord om de meest irritante ramadan vragen te bespreken die vastenden krijgen. Uiteraard met een knipoog! Beluisteren? Dat kan HIER vanaf de 16de minuut.

Wie wil je zijn?

Er zijn veel dingen waar we geen controle over hebben, denk maar aan een re-organisatie op het werk, een overlijden of ziekte die een grote impact op je heeft, of de keuzes die onze dierbaren maken. Het is een illusie om controle over het leven te hebben. Het is goed om flexibel te leren zijn en mee te draaien met de wind.

En toch heb je de regie in handen, ook al lijk je soms overgeleverd te zijn aan wat er buiten je om gebeurd. Het gevoel geen controle te hebben, kan angst oproepen. En twijfel. En onzekerheid. Voor velen is het lastig om deze emoties toe te laten, toch is het de enige manier om in te zien dat angst, twijfel en onzekerheid voortkomen uit een onjuiste waarneming.

Namelijk, het idee van dat je een op zichzelf staande individu bent en dat je alleen op de wereld bent. Dat de wereld, of de organisatie waarin je werkt, geen veilige plek is en dat je op je hoede moet zijn, voor collega’s, teamleiders. Onze diepgewortelde denkpatronen leiden tot meer keuzes gebaseerd op angst. Vaak onbewust. Of we kiezen geen keuze te maken, uit angst. Maar leven we dan echt?

Waar wacht je op?

Het is lastig om constant positief te blijven, het leven is geen sprookje. Een positief dieet werkt tijdelijk, net als elk ander dieet. Positieve gedachten in affirmaties zijn hulpmiddelen in het proces van inzicht krijgen in wie je bent.

Dit proces vereist echter een omkering van het denken. Niet daarbuiten vind je de vrede, maar de vrede zit in jou. Maar hoe kom je hier in contact mee? Hoe maak je die switch? Het is makkelijk gezegd dan ervaren. Ik begeleid jou in mijn trajecten en trainingen zodat je vanuit zelfinzicht nieuwe stappen kunt zetten. En misschien zelfs een reuzenstap!

Bewust naar Evenwicht
Word je krachtige ik!

Waar en wanneer:

Paterswolde: Donderdag 13 en 20 juni van 13.30 uur tot 16.30 uur
Amsterdam: Dinsdag 11 en 18 juni van 13.30 uur tot 16.30 uur
Zwolle: Donderdag 27 juni en 5 juli van 13.30 uur tot 16.30 uur

Tarief:

250 euro p.p. excl. btw (4 personen)
Meld je je aan met een groep van 5 personen of meer, dan
200 euro p.p. excl. btw

Bijzonderheden:

De training bestaat uit twee sessies van 3 uur inclusief een online coaching sessie van een half uur en persoonlijk advies waar je mee verder kan.

Life is a story!
Make yours a bestseller!

Mail info@spiritandmoves.nl of bel nu 06-31788893

Op zoek naar antwoorden?

‘Wat heeft jou geholpen om los te komen van angst, twijfel, onzekerheid en het constante oordelen?’

Vanochtend was ik invaller bij Sportrade waar ik al tien jaar actief ben; spinning, pilates, bodyshape en af toe een les yoga of golden girls. Vandaag kreeg ik deze vraag van een deelnemer.

Ik ben niet een lichaam

Welk probleem je in je leven ook hebt en hoe complex het ook lijkt, onderliggend ligt steeds dezelfde oorzaak. En dit is de identificatie met het lichaam.
Vrede en vreugde en zelfs gezondheid wordt hierdoor beperkt, want een lichaam is nou eenmaal beperkt. Een lichaam heeft veel nodig; voeding, kleding, onderdak. Er moet veel gebeuren om het lichaam tevreden te houden. Verder zijn er zorgen over de toekomst. Zal het lichaam nog wel genoeg krijgen? En wat moet er nu gebeuren zodat er in ieder geval genoeg zal zijn?

Terug naar de eenvoud

Je hechting met het lichaam mag je niet onderschatten. We hebben geleerd dat we een meisje of een jongen zijn. We hebben geleerd dat we een seksuele geaardheid hebben en we hebben geleerd wat de norm is. We hebben keer op keer op keer gehoord dat we onze opvoeding zijn, onze afkomst, ons geld of het gebrek daaraan.

Wanneer we denken een lichaam te zijn, dan maken we ook keuzes vanuit deze perceptie; beperktheid. Terwijl we alles in ons hebben om hele andere keuzes te maken; open mind.
Keuzes die leiden tot meer vreugde, meer vrijheid, in onszelf maar ook in onze werksituatie, in onze vriendenkring en zelfs in de wereld!

Wie niet oordeelt, is vrij. Wie niet oordeelt, leeft. Wie niet oordeelt, is.

Dit mag niet geen theorie blijven, maar dient ervaren te worden door het herprogrammeren van het denksysteem. En dit vereist een bereidheid om te transformeren. En tijd. En discipline. Maar als je weet waarvoor je het doet, wanneer jouw motivatie groot is, dan lukt het. Want zo simpel is het met doelen stellen. Bepaal wat je wil bereiken en bereik het.

Een goede afloop staat vast

Dus wat heeft mij geholpen? Dit idee. Dat ik niet een lichaam ben. Dat het lichaam niet mijn doel is, dat het lichaam slechts een raamwerk is waarbinnen ik mijn talenten en natuurlijke voorkeuren kan benutten. Vrij van beperking. Vol vertrouwen dat een goede afloop vast staat.

Jij bent vrij, net als mij

Hartelijke dank voor alle felicitaties via Linkedin en andere kanalen voor mijn verjaardag gisteren. Het lichaam is 42 geworden. Ik ben dankbaar met dit middel en geef het wat het nodig heeft om te doen wat het te doen heeft. Bereid om naar mijn innerlijke leiding te luisteren omdat ik weet dat vreugde, vrede en vrijheid het resultaat zijn.

Ik verwacht na de zomer met een transformatie-training te starten in Amsterdam en Zwolle. Wil je ook verder, mail mij op info@spiritandmoves.nl

Sophie interviewt De Spirituele Allochtoon

Hoe waren jouw paasdagen?

Ik heb genoten van een camper-tripje naar Giethoorn en heb me laten verrassen door de vele nationaliteiten die ‘Hollands Venetië’ bezochten. Wandelen, bootje varen en terrasje doen. Voetballen en badminton spelen met mijn dochter. Donald Duck lezen.

Vorige week was ik op visite bij De wereld van Sophie van Salon van Weleer in Utrecht.Hier een kort filmpje, het interview. Veel kijkplezier!

Het leven is eenvoudig, we maken het complex…

Het leven bestaat uit keuzes maken. Soms lijken keuzes niet zo belangrijk, zoals wel of geen stukje taart nemen op een verjaardag. Ja of nee zeggen als iemand je wat vraagt. Je kiest bewust maar vaak ook onbewust. Wanneer je een bepaalde uitkomst wil, dan is bewust worden van jouw gewoontepatroon erg belangrijk. Want dan kun je leren om andere keuzes te maken. Naast bewustwording is een goede voorbereiding onmisbaar.

Je kunt voor je naar bed gaat, al invloed uitoefenen op de keuzes van de volgende dag. Zo kun je de intentie mee nemen dat het morgen beter wordt en dat je op bepaalde vlakken ja of nee gaat zeggen. Meer tijd gaat nemen voor je reageert op een situatie. Meer gaat voelen wat voor jou belangrijk is. Wat is je motivatie? En wat brengt een andere keuze jou? Wat is je verwachting?

Welke keuze kan jij vandaag maken zodat je meer vrede, vreugde en vrijheid kunt ervaren?

‘Ik wil me goed voelen. Ik ga me goed voelen. Ik voel me goed.

Niet om wat ik doe, of om hoe ik eruit zie, of wat ik heb. Nee, vandaag voel ik mij goed over mijzelf. Onvoorwaardelijk. Ik voel me dankbaar en ik zal vandaag mijn dankbaarheid uiten in de keuzes die ik maak.’

Wat is jouw affirmatie van de dag?


Interactieve Lezing Peize 16 april
Hoe haal je meer uit je Leven?

Dinsdag 16 april in De Peizer Hopbel om 20.00 uur.
De Spirituele Allochtoon, Eindelijk Vrij te koop (contant)
HIER kun je je aanmelden.

Vooruitzicht op volledig succes!

Een kalme vrede. Een innerlijke rust. Volkomen zeker. Voorgoed een einde aan twijfels en onzekerheid. Een nieuw vertrouwen. Met het vooruitzicht op volledig succes. Lijkt het te mooi om waar te zijn?

Het juiste perspectief

Mijn innerlijke reis begon vanuit een diep dal door allerlei omstandigheden die ik in De Spirituele Allochtoon, Eindelijk Vrij beschrijf. Een periode van innerlijk onderzoek brak aan en ik ontdekte tot mijn verwondering een vredige en onverstoorbare kalmte. Ik leerde dat, hoe roerig de omstandigheden waren, ik niets buiten mijzelf nodig had om vrede, vreugde en vrijheid te ervaren. Het was er al die tijd.
Maar waarom vergat ik steeds weer, dat het er was?

Twee opties!

Ik had oefening nodig, elke dag. Bij voorkeur in de ochtend, voordat mijn hoofd vol zat met allerlei doelen die gerealiseerd moesten worden. Dus nam ik tijd in de ochtend om die bron in mijzelf op te zoeken. De wereld die ik zag, kwam voort uit mijn eigen waarneming. Het was niet de waarheid. En zo werd angst en onzekerheid opnieuw geprojecteerd in mijn leven. Ik was er klaar mee. Ik wou er vanaf. Daarom oefende ik dagelijks en onderzocht mijn denksysteem.

Ik besefte dat ik in het verleden keuzes had gemaakt gebaseerd op angst. Hoe subtiel die angst ook was, het was angst die me leidde. Ik besloot om het anders te doen. En ook al voelde ik nog geen zekerheid en vertrouwen, ik begon met te doen alsof ik het wel voelde.

Ik deed alsof ik zeker was. Alsof ik vertrouwen voelde. Alsof ik vrede voelde. En ik oefende met het geven van zekerheid en vertrouwen, want je kunt niet geven wat je niet hebt, nietwaar?
En er gebeurde wederom een wonder.

Wat ik gaf, kwam bij mij terug. Steeds meer zekerheid, vertrouwen en vrede stroomde mijn waarneming binnen.

Maar nog steeds maakte ik onbewust wel eens een keuze uit angst. Met name het uitstellen van een keuze, was wel eens gebaseerd op angst en twijfel. Ik durfde dan geen beslissing te maken en kwam daardoor niet verder. Het bracht nieuwe frustratie en onvrede, die ik wederom onderzocht. Ik legde alles in het licht want ik wou Weten.

Doorzetten!

Het vereist aandacht, tijd en de bereidheid om naar binnen te kijken. Ik was zo klaar met het verleden. Ik had een lange weg afgelegd; een dubbelleven maakte dat ik steeds om mijn schouder moest kijken. En die angst nam ik mee toen ik een huwelijk in vluchtte, waar ik mezelf wegcijferde. Het moest anders. Ik besloot om open te staan voor al het goede van het leven.

Ik had tenslotte evenveel recht op vreugde en vrede als ieder ander. Ik hoefde er niet goed genoeg voor te zijn. Of slim genoeg. Of geslaagd of welgesteld. Noch geliefd en beroemd. Ik werd wakker.

En besefte dat ik noch zondig, noch schuldig was. Ik zag de onzin van het wachten op erkenning van de wereld. En besloot mezelf te erkennen. Ik kon zelf kiezen wie ik was. En ik koos er voor om

Vrij en zeker te zijn. Vol vertrouwen. Op weg naar volledig succes.

Interesse in mijn unieke coaching trajecten, eendaagse trajecten of de 8-wekelijkse training die 10 mei start? Kijk bij het aanbod op www.spiritandmoves.nl of mail info@spiritandmoves.nl .

Durf jezelf te zijn

In hoeverre voel je je vrij om te zijn wie je bent? Wie ben jij? Wat ben jij? Wat is jouw bedoeling van het leven? Wat geeft jouw leven zin? Waar geloof je in?

De tijden zijn veranderd en zingeving speelt een grote rol in ons leven. Er is ruimte om een eigen mening en een eigen weg te volgen. We willen een verschil maken en iets betekenen voor onze maatschappij en de wereld. We zijn niet meer tevreden met een baan om het geld, de status en de secundaire arbeidsvoorwaarden. Wat we doen, moet ons raken. Vanuit het hart. En vinden we de passie niet in ons werk, dan zoeken we in onze vrije tijd naar invulling. Je wordt geboren en je gaat dood. En onderweg …

Terug naar de bedoeling; Nieuw Wij

Interview: En dan worden haar woorden ineens heel open en spiritueel: “Waar de wind mij brengt, daar zal ik zijn. Ik vecht niet, zodat ik noch win, noch verlies. En als ik haat zie, zal ik liefde geven. Want haat, boosheid en frustratie, onzekerheid, twijfel en angst zijn slechts een roep om liefde.”

Tienerkinderen

Het is deze onbevangenheid die Samira Ahale ook uitstraalt in het hotel-restaurant in Assen waar ze wordt geïnterviewd voor Nieuw Wij. Ze woont en werkt in het noorden van Drenthe als mindfulness- en transpersoonlijk coach. Ook voedt ze twee tienerkinderen op. Binnenkort verhuist ze naar de regio Zwolle. Dat is prettig omdat ze steeds meer aanvragen krijgt voor coaching uit andere delen van het land.

Lees hier het hele interview: Omarm de verschillen en durf jezelf te zijn

Binnenkort!

Hoe bevrijd je je van hardnekkige dogma’s en verwachtingen?
Hoe word je vrij?
Lezing dinsdag 16 april – De Peizer Hopbel, Peize

Transformatie training In 8 weken naar Evenwicht
Vrijdag 10 mei van 14.00-16.00 uur – info@spiritandmoves.nl

Proeverij Diversiteit & Authenticiteit voor HR-managers en leidinggevenden
Dinsdag 25 juni van 8.45-11.00 uur – aanmelden via Noorderlink

Neem jij vandaag je tijd?

Heb jij ruimte in je werk en in je leven om jezelf te zijn? Wat laat je nog niet zien wat je graag zou delen? Ken jij jezelf goed genoeg om jezelf te kunnen zijn? En voel je je wel veilig om jezelf te zijn?

Bewustzijn is de eerste stap

Het is de eerste stap naar het behalen van zowel persoonlijke als collectieve doelen. Maar dan moet je wel de tijd nemen om naar binnen te kijken. Om vanaf een afstand jouw situatie, jouw emoties en jouw gedachten waar te nemen. Zonder deze afstand ga je vastzitten in het gekronkel en het geruis van je hoofd. En teveel in je hoofd zitten, is killing voor je creativiteit. Blijf niet te lang in deze vicieuze cirkel.

Creativiteit is heel, heel gewoon

Waar evenwicht is, kan creativiteit stromen. Creativiteit is iets natuurlijks. Wanneer het ontbreekt, dan is er iets fout gegaan. Zet jezelf terug in de natuurlijke stand. Neem tijd. Elke dag. Tijd om niets te doen. Tijdens een wandeling bijvoorbeeld. Of leg je mobiele telefoon weg en drink in alle rust en stilte je kopje koffie of thee. Tijd is afstand. En wanneer je je losmaakt dan kun je vanuit een heerlijke vrijheid en vreugde opnieuw verbinding maken met het leven. Het leven is weer een bron van vreugde.

Neem jij vandaag je tijd?

Noorderlink Proeverij Omarm de verschillen, en durf jezelf te zijn.
voor HRM en leidinggevenden – 25 juni 2019

Blog Klaar met dubbel zo hard je best doen, mag ik gewoon mezelf zijn?
Kennisplatform Integratie & Samenleving www.kis.nl

Transformatie-training In 8 weken naar Evenwicht
Vrijdag 10 mei 13.30-15.30 uur

Vanaf nu ook te boeken voor coaching in
Amsterdam – Zwolle – Assen Meer informatie: info@spiritandmoves.nl