Loslassen, immer wieder loslassen…

Het Pilates-avontuur begon in 2011 in Groningen-zuid met zeven groepslessen. Ik was gescheiden en verhuisd en begon als ondernemer, nog erg zoekende wat de bedoeling was. Ik werd zelfstandig pilates docent. Daarna voegde ik er mindfulness aan toe. Er was behoefte aan verdieping, meer weten, meer inzicht en … verandering!

En nu gaan deze trouwe matten naar Bunne. Naar een nieuwe ruimte waar ze o.a. klankschaalconcerten zullen beleven.

Naast de groepslessen startte ik in 2016 met het coachen van hoger opgeleiden en bouwde stap voor stap de groepslessen af. Na de zomer hield ik alleen nog de woensdagochtend groep aan, zodat we de vijf jaar konden voltooien om het Lustrum te vieren.

Ik wil ALLE deelnemers die de groepslessen in Groningen en Eelde bezochten, hartelijk danken voor jullie inzet en jullie trouw. Dankzij jullie aanbevelingen waren de groepen steeds goed gevuld.
We hebben hard getraind, mentaal en fysiek, maar ook lief en leed gedeeld. Ik zal terugkijken op een prachtige tijd en ik voel me dankbaar.
En dan is nu het moment gekomen om los te laten…zodat we met zekerheid en zelfvertrouwen VERDER kunnen. 

De weg ligt veilig voor ons. Met zekerheid en zelfvertrouwen kunnen we nu… VERDER.

Wat wil jij ECHT?

Vaar je je eigen koers of heb je geen idee waar je bent of hoe je verder wilt? Maak dan prioriteit voor een stil moment aan het begin van de dag om je aandacht naar binnen te richten. Want het is daar waar richting gegeven wordt.

Je kunt de dag beginnen met de juiste waarneming en vanuit een innerlijke rust en vrede. Zoek jezelf op na je nachtelijke reizen en land in je lijf, in je huis, in je omgeving. Daal af in jezelf en maak verbinding met de datgene wat in je ligt; oneindig vertrouwen.

Kerstcadeautip!!! Lees hier het Spiritueel reisverslag Eindelijk Vrij

door Vincent Duindam


Het boek ‘Eindelijk vrij’ van Samira Ahale is een spiritueel reisverslag, waarin de schrijfster vertelt hoe zij vanaf een absolute dieptepunt gekomen is tot de vrouw die zij nu is. Zij laat zich inspireren door de spirituele klassieker ‘Een Cursus in wonderen’. Geen probleem voor een moderne moslima, vindt de auteur. “Een bemoedigend boek met veel praktische tips en mooie citaten”, oordeelt Vincent Duindam.

Laat deze dag een lege dag zijn. Je bent niet wat je dacht dat je was; beperkt en begrensd. Je hebt niets verkeerd gedaan, dus je hoeft je niet schuldig te voelen. Wat ben je dan wel? Wie ben je dan wel? Voel het wanneer je in de ochtend en in de avond stille tijd neemt en je aandacht naar binnen keert. Ga voorbij de gedachte. Ga voorbij de emotie. Ga voorbij het geruis. En dan zul je weten wie je bent. En dat, wie je bent, je essentie, deel jij met mij. Want wij zijn één, Al-Eén!

Vier het leven, Vier De Overgang! Vrijdag 21 december 2018!
Ik vier het loslaten van wat ik niet meer nodig heb. Ik vier de ruimte die ontstaat. Ik vier het licht, de liefde, de verbinding. Ik vier de warmte in mijn Zelf. De geborgenheid. Ik vier het thuiskomen. Ik vier de Vrijheid. Wat heb jij te vieren?

Deel het met mij en kom langs, vanaf 16 uur in de praktijk in Ons Dorpshuis, B. Boermalaan 4 in Paterswolde

Alles klopt

We zijn de volmaakte vrede en vreugde die we zoeken. Dat vergeten we dagelijks door onze drukke bezigheden. Het constante geruis van ons denken schept een wereld vol chaos en onzekerheid. Maar het kan anders. We kunnen datgene wat we zoeken, slechts vinden in onszelf. 

Ik ben net terug een wandeling in de natuur. Rond elf uur schuiven de wolken aan de kant om een schitterende zon te ontvouwen. Ik sta abrupt stil om het wonder, wat mij gegeven wordt, in ontvangst te nemen. Wat een mooie kleuren; het groen van het gras, alsof het nog lente is. De paarden in de wei, de blauw-grijze lucht geel gekleurd door de stralen van de zon. 

Blij dat ik toch naar buiten ben gegaan. Ik had genoeg te doen ‘s ochtends. De middag is gevuld met de zevende sessie van de transformatie training In 8 weken  naar evenwicht. En daarna is het vrij snel donker, moet het eten op tijd geserveerd worden, omdat mijn zoon naar zijn training moet. En ik geniet van het licht in deze donkere tijd. Licht krijgt prioriteit.

De deelnemers zijn verder gekomen in hun zoektocht naar zichzelf. Angst is losgelaten. Er is meer vertrouwen. Er is meer lichtheid. Er zijn ook meer vragen. Hoe verder, zonder de training, zonder een coach?

Daar krijgen ze handvatten voor. Want ze kunnen het Zelf. En als ze verdwaald zijn in de chaos van het denken, dan zullen ze weer een leraar vinden. Ik zal er zijn, want dat is mijn taak. Maar ik ben niet de maan. Ik ben slechts de vinger die er naar wijst. Wil je mee met de golf?
25 januari start de nieuwe training. 11 januari kun je kennismaken, meer info kun je aanvragen via info@spiritandmoves.nl.

Kerstcadeautip!
De Spirituele Allochtoon, Eindelijk Vrij 
Het boek is ook te koop via de goede doelen website YOUBEDO.nl

Een Marokkaanse kerst!

Wat is voor jou de essentie?
Wat vind jij belangrijk?
Wat wil jij ervaren?
Waar wil jij heen?
Wat is voor jou waardevol?

Het is dertien december 2018. We naderen de kortste dag van het jaar; 21 december. Dan vier ik De Overgang. Ik sta stil bij het leven. Bij de kleine dingen en de grote dingen. Bij de levenslessen die me verder brachten. En de levenslessen die nog komen.  


Ik leg af wat ik niet meer nodig heb.

Want loslaten is VERDER gaan.

Ik vier de Vrijheid.
Onbevangen als een kind.
Speels en zonder oordeel.
Genietend van een schitterende kerst.

Rood, de kleur van de Marokkaanse vlag.

De dieprode kleur van de aarde.

Groen, de Marokkaanse ster.

Het groen van gras en bladeren.

Ik weet waar ik vandaan kom. Ik weet wie ik ben. Net als jij, Al-Eén.


Vrij, Eindelijk Vrij!


Waar wacht je nog op?

Geen keuze kunnen maken is vermoeiend. Maar soms is het niet anders, dan weet je het niet. Het is dan goed om het niet-weten te aanvaarden. Het is dan ook belangrijk om tijd voor jezelf te nemen. Stille tijd, zodat je naar binnen kan keren. En de vragen waar je mee zit aan jezelf voor te leggen. En dan niet gaan zoeken naar antwoorden buiten jezelf.

De antwoorden zullen komen. Dat is mijn ervaring. De antwoorden komen bij je wanneer je ruimte hebt om te ontvangen. Wanneer je mind open is zonder oordeel of angst. Wanneer je handen leeg zijn.

Sta jij voor belangrijke keuzes, weet je niet welke richting je moet, vraag jezelf dan af wat jou vreugde brengt. Waar word je blij van? Wat maakt je gelukkig? Pak je passie weer op. Maak er ruimte voor. Als het vreugde brengt, dan is het belangrijk. Dan mag je het prioriteit geven. 

Ja, dat mag. Je bent vrij om voor vreugde te kiezen. Vreugde is een keuze. Het zit in jezelf maar het is een keuze om het uit jezelf te halen. En terwijl je vreugdevol bezig bent, krijg je meer richting. Antwoorden. En dan zie je ineens dat je vasthoudt aan dingen uit angst. En angst is een roep om liefde. Een schreeuw om liefde. En laat er nu maar één iemand zijn die jou die liefde kan geven. Ra ra ra, wie zou dat zijn?

Interesse in een individueel traject of in de 8-wekelijkse training naar Evenwicht die vrijdag 25 januari start,geef je dan op via info@spiritandmoves.nl en bekijk mijn aanbod op de website. Maak gebruik van een gratis en vrijblijvende intake van een half uur en maak kennis met mij en mijn werkwijze. 
Liever thuis aan de slag? In De Spirituele Allochtoon, Eindelijk Vrij beschrijf ik de 8-weekse training, zodat je met zekerheid en vertrouwen VERDER kan.

Zou het zo simpel zijn?

Als we de oorzaak van het zogenaamde probleem duidelijk hebben, dan is er ineens het inzicht; ‘waarom maak ik het in godsnaam zo ingewikkeld?’ Nou, ik kan je vertellen waarom. Ik heb een manier ontdekt om wakker te blijven. Om bewust te blijven. Want ik wil niet weer in die put vallen. Deze keer loop ik erom heen. En dit kun jij ook! Lees verder

Soms moet je een bruggetje over

Soms moet je een bruggetje over. En als je bent overgestoken dan kun je kiezen: Verder lopen, even stil staan en omdraaien, voor je verder loopt, of teruglopen. Hoe dan ook, voor mij is er geen weg terug. Er bestaat alleen maar VERDER. De geest is gemaakt om te scheppen. En verandering is het enige constante. Want je bent hier niet om niets te doen, nietwaar?
De valkuil is denken dat je daar pas vrede gaat vinden. Dat je allerlei dingen moet doen die je waarde bepalen. En dat is een vergissing. Je bent waardevol en daarom kun je doen wat je te doen heb. Wat kun jij vandaag doen vanuit dit waardevol zijn? Lees verder

Hoeveel ruimte heb jij om te spelen?

Vele keuzes zijn onbewust en gebaseerd op diepe, onderliggende gevoelens en overtuigingen die te maken hebben met het verleden. Met je opvoeding. Met je grenzen en met name met grens-overschrijdend gedrag. En daar is het misgegaan. Het vertrouwen heeft plaats gemaakt voor angst. De oorzaak van je angst is in jezelf terug te vinden. Wil je geen keuzes meer maken die gebaseerd zijn op angst, want zoals je weet brengt angst, nog meer angst voort, dan moet je bereid zijn om de angst in de ogen te kijken; en de angst is altijd BINNEN. Lees verder

Zet dit jaar nog een reuzenstap zodat je VERDER kan

Je kunt aan de gevolgen werken en hopen op blijvende verandering en verbetering. Maar op het gebied van de gevolgen is er steeds werk aan de winkel. Je kunt kiezen voor eindeloze wegen maar je kunt ook kiezen voor een kortere route naar je bestemming. Natuurlijk mag je onderweg ook genieten of heel lang onderweg zijn, maar de vraag is of je niet talmt omdat je onbewust gelooft dat je eindbestemming geen vreugde zal geven, of dat je het niet waard bent om in vreugde te leven. Dat je eerst moet lijden voordat je mag genieten. Maar dat is allemaal onzin. En ik heb verstand van onzin! Lees verder

Loslaten is verder gaan

De Overgang

Het in praktijk brengen van de werkboek-lessen uit The Course heeft mij verder gebracht in het leven, waardoor ik meer THUIS ben gaan komen in mezelf. Zelfdiscipline, motivatie, geduld en doorzettingsvermogen zijn eigenschappen die je ontwikkelt gedurende deze mentale zelfstudie.  Je ontdekt voorbij de stem van het ego, de angst en het beperkt zelfbeeld een andere stem. Een andere waarneming. Bereidwilligheid is het enige wat je nodig hebt. En dan volgt de rest…  Lees verder