Zeg jij ja tegen jouw droom?

2020, je toekomst begint NU!

Hoe zou jouw leven eruit zien, wanneer het moeiteloos, liefdevol en overvloedig was? Hoe graag wil je resultaten zien? En durf jij JA te zeggen?

Stel een doel. Maak een plan. Dan lukt het!

Zie je mij op de foto verlangen naar mijn droom? Ik wou schrijven en bekend worden met mijn autobiografie, want ja, ik had een bewogen leven en mijn verhaal moest verteld worden. Dit was een diepe wens.

En ik deed het, twee boeken zelfs! En ik heb vele stappen gezet die leiden naar meer vreugde en vrijheid, ook in mijn privé-leven! Mijn plan stuurde ik onderweg bij, maar er was steeds diezelfde focus omdat ik wist wat mijn onderliggende verlangen was. Omdat ik inzicht kreeg in mezelf.

Van idee, naar resultaat!

Misschien wil je een bepaalde omzet halen, een boek schrijven, een wereldreis maken, doorbreken op tv. Ik help je helder te krijgen wat jouw onderliggend verlangen is, zodat er inzicht ontstaat in de stappen die je kunt nemen om dit verlangen vorm te geven. Van idee, naar resultaat!

Met o.a. Boss-coaching voor professionals die verder willen, met mijn boek Eindelijk Vrij, een stappenplan met handvatten om de beren op de weg te trotseren, te overwinnen, te transformeren. En nu in de Jaartraining van Beperking naar Vrijheid.

Jaartraining 2020; van beperking naar vrijheid

Gevoelens van schuld, schaamte, eenzaamheid… Aan den lijve heb ik ze ondervonden. Op basis van het verleden, op basis van angst, maakte ik keuzes die leidden tot meer angst. Je kunt het lezen in mijn autobiografie Het Kusjeshuis. Nu inspireer ik professionals om direct naar de oorzaak te gaan, zodat ze geen tijd meer verliezen, want er valt geen tijd te verliezen.

Waarom wachten?

Introductie workshop Van Beperking naar Vrijheid!
Dinsdag 10 december 9.30 uur- 11.30 uur

Opgave voor 19 november 2019: 57,- excl. 21% Btw
Anders; 67,- excl. 21% Btw
Aanmelden: info@spiritandmoves.nl
Meer informatie: 06-31788893

Meer informatie over de Jaartraining 2020?
Van Beperking naar Vrijheid.

Van beperking naar vrijheid

Ben jij vaak onbewust bezig met vrede buiten jezelf te vinden? In relaties, vriendschappen, maatschappelijke prestaties, eten enz? En merk jij ook dat de vrede die je ervaart tijdelijk is en er heel snel nieuwe zorgen zijn die je bezig houden? En die eenzaamheid, leegte, angst, twijfel, schuld en/of schaamte oproepen?

Afleiding

We zoeken afleiding in het leven. We hebben het druk met allerlei doelen.

‘Als ik dit doe, dan zal ik me beter voelen.’
‘Als dit lukt, dan ben ik gelukkig.’
‘Als ik dit krijg, dan gaat het beter.’

Afleiding. Op een lege dag, na verschillende gebeurtenissen afgelopen weken, zat ik hierover te mijmeren. Waarom zoeken we afleiding? Wat is het wat we niet willen zien? Wat we niet durven voelen? Zijn we ergens bang voor?

Af van leiding

Ik ga de diepte in. Bij mezelf en bij mijn klanten die de vurige wens hebben vrij te zijn en mij toelaten in hun reis naar innerlijke vrede. Ik ben altijd op zoek geweest naar leiding en ik kan je vertellen, die heb ik gevonden.

Ik wilde ook begrijpen waarom ik had gekozen mezelf tekort te doen door te blijven geloven in schaarste, in schuld, in schaamte waardoor ik verkeerde beslissingen nam.

Ik was er klaar mee. Maar het heeft jaren geduurd om los te komen van een denksysteem die geen vreugde bracht. Door dagelijkse training op mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Door het schrijfproces ontdekte ik wie ik niet was, wie ik dacht te zijn en zo begon ik mijn valse zelfbeelden los te laten. Lees het in mijn boeken Eindelijk Vrij en Het Kusjeshuis, verkrijgbaar in De Spirituele Allochtoon Shop en bij elke (online) boekhandel.

Jaartraining 2020
Van Beperking naar Vrijheid

Als meisje van nog geen tien jaar, droomde ik van vrede in de wereld. Ik keek op naar Moeder Teresa, Martin Luther King en later Nelson Mandela. Met o.a. Boss-coaching trajecten lever ik mijn bijdrage om vrede te delen. En mijn verhuizing naar Rouveen brengt nieuwe inzichten en verandering. De trainingen In 8 weken in Evenwicht en de 12-weekse Groei! hebben een nieuwe vorm gekregen.
Zaterdag 18 januari 2020 start daarom de Jaartraining Van Beperking naar Vrijheid. Maar je kunt binnenkort alvast kennismaken.

Introductie workshop
Dinsdag 3 december 9.30 uur- 11.30 uur
57,- excl. Btw, opgave uiterlijk 19 november. Anders 67,- excl. Btw
Er zijn slechts enkele plaatsen beschikbaar, dus meld je nu aan: info@spiritandmoves.nl

Grenzen kennen, herkennen en bewaken op de werkvloer

Leer jezelf kennen, meer valt er niet te zoeken…

Relaties op de werkvloer, en dan heb ik het niet over romantische relaties, kunnen complex zijn. Vooral wanneer er niveauverschillen zijn. Het niet kennen van je persoonlijke ik-grens, het niet kunnen bewaken van je grenzen en het gebrek aan bewustzijn, leidt tot conflicten en dat is jammer.

Direct naar de oorzaak?

Een goede leidinggevende is een coach. Een belangrijke vaardigheid van een coach is potentiële kwaliteiten vrijmaken zodat de prestatie optimaal wordt. Wat beweegt de medewerker, waar wordt hij of zij blij van, wat is de innerlijke drijfveer en wat heeft zij of hij nodig om optimaal te kunnen (samen)werken?

Hoe bereik je het gemeenschappelijke doel wanneer veiligheid, helderheid en verantwoordelijkheid niet vanzelfsprekend is?

Jezelf kennen, je persoonlijke ruimte kennen en je grenzen kennen, maakt dat je de ander beter leert waarnemen. Een sterke ik-grens leidt tot meer zelfvertrouwen, zelfkennis en daardoor kennis van de ander.
Goed communiceren, durven handelen en keuzes maken, dit zijn allemaal gevolgen van een goede zelfkennis wat betreft de persoonlijke ruimte en de ik-grens.

Inspiratie-sessie voor Profs

Wil jij, samen met jouw team en collega’s vanuit een veilige basis en met vertrouwen en zekerheid verder? Ik geef korte introducties om jou als leidinggevende of teammanager te inspireren en motiveren een veilige basis te scheppen vanwaaruit optimale samenwerking (en dus groei) een gevolg is. Meer weten?

Mail: info@spiritandmoves.nl
Bel: 0631-788893

Inzicht brengt je verder!

De Spirituele Allochtoon & …

Ik deel mijn ervaring met grensoverschrijdend gedrag in mijn onlangs verschenen autobiografie De Spirituele Allochtoon & Het Kusjeshuis en deel de stappen die ikzelf heb gevolgd om vrij te worden van beperkingen in Eindelijk Vrij. Dit praktisch boek is ook onderdeel van de 8-wekelijkse training Be the Boss voor profs.
Deze training is ook voor organisaties te boeken.

Wat maakt het verschil?

De beste keuzes maken, zodat niet alleen jij, maar ook jouw omgeving er profijt van heeft. Want tenslotte werk je niet alleen voor je eigen belang, nietwaar?

Hoe maak je de beste keuzes voor jezelf, en dus ook voor je (werk)omgeving?

Soms moet je nee zeggen tegen de ander, om ja te zeggen tegen jezelf. De nee lijkt soms een probleem te vormen. Het is vooral de angst voor het oordeel en de afwijzing wat maakt dat we geen nee durven te zeggen. En daarmee ontzeggen we onszelf de ja die we verdienen. En wanneer we onszelf deze overvloed en weldaad ontzeggen, doen we ook de ander tekort.

Wil je van betekenis zijn, in je privé-leven, in je bedrijf, in je werk? Zet jezelf dan op de eerste plaats!

Wat heb jij nodig op dit moment? Waar wil jij heen?
En….Wat houdt jou tegen?

Ben jij bereid te ontvangen? Kan jij ontvangen? Ben je er klaar voor?

Jaartraining 2020
Van Beperking naar Vrijheid
Introductie dinsdag 3 november 2019
9.30-11.30 uur
Kosten: 57,- excl. 21% btw

Praktijk te Rouveen, op loopafstand van De Koperen Hoogte Zwolle
info@spiritandmoves.nl
0631-788893

Wat mij bezig houdt…

De Spirituele Allochtoon & Het Kusjeshuis is vanaf nu overal verkrijgbaar. Persoonlijk ophalen te Rouveen kan op afspraak, kies dan voor de juiste optie in De Spirituele Allochtoon Shop.

Recensie 1: https://www.lilymitchell.nl/post/recensie-de-spirituele-allochtoon-het-kusjeshuis-samira-ahale)

Recensie 2: https://www.hebban.nl/boek/de-spirituele-allochtoon-het-kusjeshuis-samira-ahale#

Succesvol, maar niet happy?

Een aantal jaar geleden werd ik depri van alle goedbedoelde adviezen, workshops en opleidingen om succesvol te worden, om beter te worden, om meer te hebben. Wat een aanbod online en in dure magazines en wat een methodes. Ik werd er gek van. En ik nam drastische maatregelen.

Ga dieper, ga verder!

Ik las ze niet meer, die dure magazines met prachtige plaatjes en veel te veel informatie. Waar het mij eerst nog inspireerde en blij maakte, werd ik er nu moedeloos van. ‘Fuck it!’ dacht ik en ik stopte o.a. met Facebook waar ik veel te veel coaches tegenkwam en richtte me op mijn innerlijk proces. Waar was ik naar op zoek? Wat was mijn diepliggende behoefte? Wat lag onder mijn verlangen succesvol te willen zijn?

Voorbij alle zorgen, voorbij alle gedachten

Ik ontdekte de oorzaak van mijn innerlijke onrust. Ik onderzocht het, doorvoelde het, dit was de enige manier. Ik moest eerst leren van mezelf te houden. Maar dan moest ik ontdekken wie ik was. Ik deed oefeningen op fysiek, mentaal en spiritueel vlak wat paste mij mijn energie-niveau van dat moment. En ik kreeg ruimte in mijn leven! Ruimte om niks te doen. Vanuit de leegte kwamen nieuwe kansen. Zo ontstond mijn boek, Eindelijk Vrij. In eerste instantie voor mijn klanten bedoeld, die ik coachte en trainde om angst, onzekerheid, twijfel los te laten. Geïnspireerd door mijn eigen levenservaring.

Wat is de oorzaak van innerlijke onvrede, conflicten en onrust? Wat betekent succesvol zijn voor jou? Hoe zou het zijn om succesvol zijn/succesvol willen zijn, volledig op te geven? En wat als ‘het’ niet lukt? Durf je dit te ervaren?

Ben jij benieuwd hoe jouw leven zal zijn wanneer jij geen angst, twijfel of onzekerheid meer hebt? En ben jij er klaar voor om NU een reuzenstap te zetten? Bestel dan nu Eindelijk Vrij via de webshop of neem contact op voor een vrijblijvend gesprek in mijn praktijk te Rouveen.

Signeersessie autobiografie zaterdag 19 oktober te Paterswolde. Betaal met Ideal in de webshop De Spirituele Allochtoon of mail mij op info@spiritandmoves.nl voor een vrijblijvend gesprek.

Vraag aan de lezer:
Wat betekent succesvol zijn voor jou?

Bestel je boek via de webshop De Spirituele Allochtoon en kies voor:
ophalen 19/10 in Paterswolde, ophalen op afspraak in Rouveen of ontvangen per post.

Hoe je van problemen nieuwe kansen maakt en een signeersessie in Paterswolde

Problemen. Ze zijn er op alle niveau’s. In alle vormen. In alle kleuren. Het liefst komen we ze nooit tegen en huppelen we onbezorgd door het leven. Maar als je een wezen bent dat ‘mens’ heet, dan ontkom je er niet aan. Velen vluchten voor de pijn die het met zich mee brengt en verdoven het op allerlei manieren.

Problemen brengen onvrede, en of deze problemen nou groot of klein zijn, onvrede is onvrede. Innerlijke onvrede veroorzaakt een voortdurende stress, en stress op de lange termijn is funest.

Toch zijn problemen slechts uitdagingen die ons helpen groeien. Elk probleem biedt een kans om een betere keuze te maken.

Maar HOE?

1. Wees stil
2. Luister naar jezelf
3. Wees eerlijk
4. Laat je angst en zorg toe
5. Voel de emotie: huil, jank, schreeuw, stamp, spring!

Zaterdag 19 oktober Signeersessie
autobiografie Het Kusjeshuis te Paterswolde

Je kunt Het Kusjeshuis persoonlijk bij mij kopen, via mijn webshop:
https://spiritandmoves.nl/despiritueleallochtooneindelijkvrij/
en persoonlijk bij mij ophalen op zaterdag 19 oktober om 13 uur bij Sportrade in Paterswolde. Dit doe ik speciaal voor mijn netwerk uit Paterswolde en omgeving. Vanwege persoonlijke omstandigheden stel ik het vieren van mijn boeklancering uit naar een later moment, maar ik wou alvast beginnen.

Kies bij betaling voor ‘Ophalen bij de presentatie in Paterswolde’.
Je kunt Het Kusjeshuis ook ter plekke aanschaffen, contant. In dat geval graag jouw exemplaar reserveren via info@spiritandmoves.nl.

Heb je Eindelijk Vrij nog niet? Deze is verkrijgbaar via mijn webshop en anders per mail te reserveren.

Delen van deze blog wordt gewaardeerd, alvast mijn dank, Samira Ahale

En dan komt het…

Emoties hebben ruimte nodig en jij bent de enige die ze dit kan geven. Erken je angst. Er is niemand schuldig. Fouten maken is menselijk en van fouten kun je leren. Het zegt niets over jouw waarde. Je bent nooit minder als een ander. Je bent nooit beter, ook al denk je ego van wel… (laten we eerlijk blijven, hoe vaak denken we niet dat wij gelijk hebben en de ander onzin uitkraamt?)

Voorbij de emoties ligt een creatief veld. Voorbij de ratio. Want bij spelen hoort geen denken. Het probleem is geen probleem meer. Beetje bij beetje verschijnt de zegen die het probleem verbergt. De buitenkant van het probleem barst als een cocon uit elkaar en wat er verschijnt is een nieuwe kans. Om het anders te doen. Vanuit een innerlijk weten en vertrouwen. Dat je bent waar je moet zijn. En dat alles zeer, zeer goed is.

Wat een vloek lijkt…

kan een zegen zijn. Durf jij je pijn, je angst, je twijfel, je onzekerheid te trotseren, zodat je in vreugde en vrijheid verder kan? In Boss-coaching sessies begeleid ik je naar je innerlijk weten, zodat je ANDERS kijkt, betere keuzes maakt en met meer zekerheid en vertrouwen verder kan.

Grenzen stellen op de werkvloer

Als kind van Marokkaanse ouders leerde ik dat gelijkheid niet vanzelfsprekend was. Het Vlaams Blok vierde hoogtij in mijn jeugd en dagelijks fietste ik langs ellendig grote affiches waarop een grote bezem werd afgebeeld; ‘Weg ermee!’ Het Vlaamse equivalent van ‘Minder Marokkanen’…

Het nieuws was ook niet veel beter. De Joods-Palestijnse kwestie, Arafat, Saddam, Bush…Wat een oorlogen, wat een strijd…
Ik begreep er niets van. Waarom was er zoveel verdeeldheid in de wereld?

En daar was Moeder Teresa. Wat was ik onder de indruk van haar onbaatzuchtigheid. Geen praatjes, maar mensen heel concreet helpen met wat ze nodig hadden, daar hield ik van! Ze bracht ze voedsel, medicijnen en onvoorwaardelijke liefde. Moeder Teresa werd mijn voorbeeld.

Je kunt alleen geven, wat je zelf bezit. 

Ik wou net als Moeder Teresa vrede in de wereld brengen. Maar er gebeurde iets bijzonders…Ik kwam mijzelf tegen. Mijn oordelen, mijn angsten, mijn pijn zaten mijn vrede in de weg. Ik had werk te doen. Mijn innerlijke reis was begonnen…

En nu doe ik waar ik als kind van droomde. Ik breng vrede in de wereld, als mindful en transpersoonlijk coach en trainer,
als schrijver en spreker.

Ik inspireer en motiveer professionals om inzicht te krijgen in zichzelf. Zodat ze vanuit deze innerlijke vrede en stabiliteit betere keuzes maken, voor zichzelf, voor hun dierbaren, voor hun omgeving.

En zo breiden we samen de vrede uit. Maar het begint bij onszelf. Want vrede, vrijheid, vreugde…zijn innerlijke zaken.

Maandag 7 oktober Introductie
Grenzen stellen met compassie, op de werkvloer en daarbuiten

Voor wie?
Professionals die te maken hebben met een hoge werkdruk en een grote betrokkenheid voelen in hun werk en functie en behoefte hebben aan stabiliteit, ruimte en rust. Deze methode is zeer behulpzaam bij angststoornissen en burn-out.
Wat, Waar en Meer: Grenzen stellen op de werkvloer
Aanmelden: info@spiritandmoves.nl

Op de juiste koers, neem jij de leiding?

Louter door te zijn wie je bent, krijg je alle middelen tot je om te doen wat je te doen hebt. De juiste mensen, de juiste middelen, de juiste boodschappen en zo ervaar ik dit steeds meer in mijn leven. Eindelijk, eindelijk, eindelijk…op de juiste koers!

Inzicht brengt je verder

Ik wil graag dit verhaal met je delen. Over een vrouw met ambitie. Een vrouw die keuzes moest maken.

Deze moeder van vier kinderen werkte onder haar niveau in een grote overheidsinstelling, tot grote frustratie van meerdere leidinggevenden die jonger waren en nog groen achter de oren. Tijdens de jaarlijkse functioneringsgesprekken werd ze keer op keer gevraagd om de ladder op te klimmen, want ze hadden zulke mensen nodig. De nodige certificaten ontbraken en daarom zou ze naast haar werk een pittige studie moeten oppakken.

De ambitie om te groeien en leidinggeven was groot want ze had een visie en ze was goed in het motiveren en inspireren van mensen. Op de juiste plek zou ze voor de organisatie veel kunnen betekenen. Maar de studie was niet te combineren met vier opgroeiende kinderen die elk ook erg ambitieus waren. De studies die ze deden kostten handenvol met geld en verder hadden ze haar aandacht en emotionele steun nodig.

Ze deed dit in haar eentje trouwens, ook niet onbelangrijk om te vermelden. Doordat ze zelf toen haar kinderen klein waren klaar stond voor anderen, had ze een opvangnet opgebouwd. Diezelfde mensen stonden voor haar klaar als ze zich moest verdelen in vier om alle ballen in de lucht te houden.

En toen werd ze 50…

Er was nog steeds die ambitie om carrière te maken en het innerlijk conflict dreigde haar te verscheuren. Ze nam de tijd om haar pijn te voelen, de pijn van de leegte, van het falen, van het niet kunnen waarmaken van haar persoonlijke ambitie. Ze ontdekte, door het proces van zelfonderzoek, welke oorzaken er aan de grondslag lagen van dit diepe verlangen. En zo ontstond er ruimte. Ze voelde zich ontspannen toen ze naar een innerlijk beeld keek van haar kinderen.

Ze werkten, studeerden en stonden er in tegenstelling tot haarzelf, niet alleen voor. Een grote glimlach verscheen op haar gezicht en voelde haar hart warm worden. Ik moedigde haar aan om haar persoonlijke verlangen eerbiedig een waardevolle plek te geven. Dit deed ze op mentaal, emotioneel, fysiek en spiritueel niveau.
Ze kreeg weer plezier in haar werk en in haar leven als moeder, want ze had nu weer de leiding over haar eigen leven.

Wil jij met meer zekerheid en vertrouwen VERDER en keuzes maken die het beste bij je passen? Meld je aan voor een vrijblijvende intake info@spiritandmoves.nl

Boss-coaching, neem de leiding!

Groeien is ruimte maken voor het mooie nieuwe

Al vroeg sta ik op om alle ramen en deuren open te zetten zodat het even door kan waaien in een leeg en stil Kusjeshuis. Ik mijmer na over de dag van gisteren, de opnames door de NPO voor het programma Free Spirits en de interactieve lezing die ook geflimd werd; Life is a story, make yours a bestseller. Wat een dag, wat een ervaringen!

Elke ochtend neem ik de tijd om stil te zijn en naar binnen te kijken. Zelfreflectie. Voelen. Waarnemen. Het leidt altijd tot ruimte in mijn geest. Stille tijd. En dit geeft inzicht in mijzelf en in de stappen die ik kan nemen om verder te gaan. Om te groeien.

Verdiep de relatie met jezelf

Ik hou van mijn planten. In de vroege ochtend verzorg ik ze. Ze krijgen allemaal water en een enkele plant moet verhuizen. Het voelt fijn om deze plant meer ruimte te geven. De pot die overblijft, is bestemd voor stekjes van de vaderplant.

Planten lijken op mensen. Ik denk aan mijn klanten die mijn pad kruisen en om mijn begeleiding hebben gevraagd. Ik hou van mijn klanten. Het geeft me vreugde ze te zien groeien. Wanneer ze ineens ja zeggen tegen zichzelf en de relatie met zichzelf verdiepen.

Ik denk ook aan alle mensen die ik onlangs heb ontmoet en worstelen met allerlei vraagstukken, op gebied van werk, relatie, familie..
Ik weet, voel en zie dat ik van betekenis kan zijn in hun weg naar meer zekerheid en vertrouwen in het leven.

Dus hier ben ik. En ik heb veel te geven.
Wil je inzicht, wil je verder, wil je meer vreugde, vrede en zekerheid ervaren in jezelf?

Hier ben ik. Het enige wat je hoeft te doen is mij een mail te sturen en je wens met mij te delen. Een vrijblijvende telefonische intake maakt daarna veel duidelijk. Bepaal dan hoe je verder gaat.

Zet jij vandaag een stap?

info@spiritandmoves.nl

Moeilijke dingen blijken vaak helemaal niet zo moeilijk

Tijd

Tijd voor jezelf. Geen geruis om je oren. Geen afleiding. Maar simpelweg bij jezelf gaan zitten. Want de antwoorden op levensvragen, op de keuzes die je kunt maken, liggen in jezelf. Voorbij gevoelens, overtuigingen en verwachtingen die je hebt verzameld op je levenspad.

De Waarheid, jouw Waarheid vind je niet buiten jezelf. Ik begrijp en zie dat door moeilijke omstandigheden of trauma’s uit het verleden het soms lastig is om binnen te zijn. Ik begrijp het vluchten in cafeïne, dopamine en andere stoffen om maar niet te voelen. Mijn eigen vlucht beschrijf ik in mijn autobiografie De Spirituele Allochtoon & Het Kusjeshuis. Ik kwam mezelf tegen en daar ben ik dankbaar voor.

Life is a story, make yours a bestseller!

Voelen is best ok. Ook als het onaangename gevoelens zijn. Er is in jezelf genoeg ruimte om ze een plek te geven. Geef je weerstand op en ervaar wat je te ervaren hebt. Je zal merken dat ze kleiner worden. En dat je lijf ontspant. Misschien kom je ook een overtuiging tegen die niet van jezelf is, en die je dus los kunt laten. Of een verwachting. Laat maar gaan. En adem diep in, kijk naar de lucht. Loop naar buiten. Er is niets aan de hand. Het leven is goed. En verwacht het allerbeste…

Inzicht brengt je VERDER!
Woensdag 24 juli mag ik jou inspireren en motiveren op de BitterBallenBorrel in Groningen. Kom je ook?
Meer informatie:
BBB bij Baxbier
Aanmelden: assen@bitterballenborrel.nl

PROGRAMMA

17.00 uur Netwerken met ballen
18.00 uur lezing Life is a story, make yours a bestseller!
19.15 uur  Verloting “Pitch het Bedrijf”
19.20 uur Pitch Bouwkundig Bureau Juk
20.00 uur Afsluiting Netwerken met ballen
20:15 uur Natafelen