Je bent beperkt, of niet #ondernemen

Is deze bizarre situatie waarin we, letterlijk en figuurlijk, beperkt worden in onze vrijheid een vloek of een zegen? Hoe we ernaar kijken, bepalen we zelf. We kunnen ervoor kiezen beperkt te zijn, of niet.

Laat de verhalen los die meer onzekerheid brengen en zie voorbij de verhalen jouw waarheid, jouw weg, jouw leven. Maak van deze periode een zegen door de antwoorden in jezelf te vinden. De antwoorden die je reeds gegeven zijn, maar die je niet kon horen doordat de buitenwereld alle aandacht opeiste.

Houd op met hopen op een goed einde en vind deze zekerheid in jezelf. Wanneer je deze gevonden hebt, kan niets het tegengehouden. De stroom zal zo krachtig zijn en niets zal je tegenhouden…

Speciaal voor zzp-ers met een beperkt budget

Ik bied mijn expertise aan ondernemers die vérder willen, maar vanwege de omstandigheden waarin we zitten een beperkt budget hebben. Een online coaching traject op maat voor een bijzonder tarief. Ook als je gebruik maakt van de bbz kun je een bedrag opzij zetten voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Blijf in je kracht, zo kom je verder.
Maak hier een vrijblijvende afspraak; een wederzijdse klik is een must; info@spiritandmoves.nl

Wat is het probleem?

Eindelijk Vrij

Inzicht brengt je verder

De wierook geur streelt mijn wangen. De rode kaars brandt parmantig. De kleine percolator en een hemelsblauw Hema-kopje met dampende cafeïnevrije koffie roepen een herinnering op aan Het Kusjeshuis.

Ik realiseer mij dat ik volop met stap 1 en stap 5 bezig ben uit mijn eigen werkboek De Spirituele Allochtoon, Eindelijk Vrij.

Stap 1 heeft met het fundament te maken: weten wie ik ben, mijn heelheid kennen, mijn volmaaktheid accepteren en dus ook de volmaaktheid in elk wezen: ik ben ik en ik ben de ander. Dit ervaar ik als stabiliteit, als vertrouwen, als veilig zíjn.
Stap 5 gaat over je innerlijke waarheid, eerlijkheid en zuiverheid. Als je weet wie je bent, wat zeg je dan, wat doe je dan, wat denk je dan? Welke creatieve handeling volgt uit harmonie, stabiliteit, vertrouwen?

Vanuit een nieuwe waarneming steeds een hogere vorm van bewustzijn ervaren, dit wens ik jou toe.

Door inzicht te krijgen in wie we zijn, kunnen we datgene loslaten wat ons beperkt. ‘Loslaten’, zegt men dan. Maar hoe kun je loslaten als je niet weet wát je moet loslaten?

Bespaar tijd en zet nu die reuzenstap. Ervaar een hogere levensvorm in deze duale wereld waar we slechts tijdelijk geluk en alle andere emoties kennen. Doorzie je diepste angst, dan zul je voorbij de angst zien dat er niets te vrezen valt. Er is maar één probleem onder alle problemen. En dat is de vergissing over wie jij werkelijk bent.

Ik wens jou toe de Volmaaktheid te ervaren die jij bent.

Mijn voorraad Eindelijk Vrij is op, maar bij elke online boekhandel kun je ‘De Spirituele Allochtoon, Eindelijk Vrij en mijn autobiografie De Spirituele Allochtoon & Het Kusjeshuis‘ verkrijgen.

Online Boss-coaching; inzicht brengt je verder

Wat doe je wanneer niets is wat het lijkt?

Sociaal, economisch, maar ook mentaal en geestelijk krijgen we een enorme dreun. Deze (natuurlijke )chaosfase is niet makkelijk.Wat zijn we toch gewend en verwend geweest afgelopen jaren en het leidde naar weinig vernieuwing. Laten we eerlijk zijn, we wisten dat het zo niet verder kon. We wisten dat het anders moest. En nu onze basis in het geding is en we geconfronteerd worden met basale angsten, wat doen we nu?

Wat doen we nu?

Het systeem waarin we gevangen zitten, want zo ervaren velen het leven bewust of onbewust, is aan vernieuwing toe. Er is een nieuwe manier van waarneming nodig die zal leiden tot bezielde keuzes; vanuit visie in plaats vanuit angst, hiërarchie en machtskwesties. Ieder speelt zijn rol in dit systeem en ook jij speelt, op je eigen manier, een belangrijke rol.

‘Alle leuke dingen vallen weg, het leven is doelloos.’
‘Nu moeten we wel met onszelf bezig zijn.’
‘Ik voel me boos, geïrriteerd en teleurgesteld na al mijn harde werken.’
‘Er is iedere keer weer iets..’
‘Wanneer is het nou eens opgelost?’

Van stille contemplatie naar inzicht

We zijn op onszelf aangewezen in deze chaosfase want er is weinig afleiding. De lopende coaching-trajecten gaan online voort, prima te doen. Maar de sportschool waar ik als zzp-er lesgeef, gaat dicht. Ik heb ineens meer tijd en ik zie het als een kans, een nieuwe mogelijkheid.

Een mogelijkheid om te luisteren naar alle antwoorden die ik reeds ontvangen, maar nog niet gehoord heb omdat ik het te druk had of onbewust afleiding zocht. We kunnen vechten tegen de verandering, maar we zullen uiteindelijk verliezen. We kunnen onze energie en onze focus op een andere manier inzetten, om wákker te worden, en met de stroom meedrijven; flexibel doch stabiel, met zekerheid en vertrouwen.

Je bent niet het slachtoffer van de wereld die je ziet

Omdat de wereld die jij ziet voortkomt uit je eigen waarneming! Wat inspireert jou om in actie te komen; is het de angst, die collectieve oerangst die veelal onbewust is en gebaseerd op het geloof in schuld en zonde? In dat geval raad ik je aan deze angst te doorvoelen en niets te doen, je hebt immers de tijd! Ik kan je verzekeren dat je angst zal oplossen, je onbewuste schuld zal worden blootgelegd en conflicten zullen verdwijnen.
Luister dan naar die andere stem en misschien kom je wel vanzelf in beweging en hoef je niet te denken:

Het is je innerlijke leiding die alle antwoorden heeft. Omdat simpelweg elk probleem met een oplossing komt. En de oplossing is altijd dáár waar het probleem ligt.

De Spirituele Allochtoon, Eindelijk Vrij

Een uiterlijke wereld vloeit voort uit een innerlijke

Dit betekent dus dat niemand schuldig is. Zelfs niet onze grootste vijand. We zijn geen slachtoffers, noch daders. Wij zijn verantwoordelijk voor de wereld die we zien en die we ervaren omdat deze wereld voortkomt uit onszelf. We kijken met de ogen van angst en afscheiding, óf we hebben ware visie: Liefde, Vertrouwen, Zekerheid. Wat voor wereld wil jij zien?

Download nu Eindelijk Vrij!

Vanuit visie worden nieuwe keuzes gemaakt die leiden naar meer zekerheid en vertrouwen. Download nu Eindelijk Vrij waarin ik jou (bege-)leid naar (innerlijke) vrijheid.
Ervaar wat een hogere vorm van leven met jou, je bedrijf en je wereld doet.

Chaos als poort naar een hoger bewustzijn

De chaos waarin we verkeren is een natuurlijke en tijdelijke fase. De chaos zelf is nooit leuk. Onze basis dreigt te verdwijnen. We verliezen het idee van controle en allerlei onbewuste gevoelens komen naar de oppervlakte. Er is angst, wantrouwen en we zoeken een zondebok. ‘Er moet toch iemand schuldig zijn aan deze waanzin?’, vragen we ons af. ‘En als ik niet schuldig ben, dan moet jij het wel zijn.’ Of we geloven dat we God boos hebben gemaakt met onze manier van leven. En God straft ons genadeloos.

Het ego aan het roer

Zolang er sprake is van schuld, een schuldgevoel en beschuldigingen voert het ego het bevel. En dit zie je heel goed in de berichtgeving vandaag de dag met allerlei gevolgen, tot het hamsteren aan toe.
Alleen het ego kan schuld ervaren. Er is één ego die zichzelf heeft losgemaakt van onze (goddelijke) oorsprong. Dit ene ego heeft de regie in vele lichamen die denken op zichzelf te staan en daardoor in paniek om zich heen slaan, op zoek naar veiligheid.
Daarom is de stap om het ego op staande voet te ontslaan, voor velen te groot. Dus het is goed om de omstandigheden stap voor stap te veranderen om de geest tot rust te brengen. Om te zorgen voor een basis van zorg en maatregelen op het fysieke niveau. Om die handen te wassen en die paracetamol en vitamine C in te nemen als het ons helpt rust te brengen.
Vanuit een rustige mind kunnen we kijken naar de werkelijke oorzaak van onze onvrede, onrust en angst. En kiezen voor een andere leraar.

We kunnen anders kiezen

Het is óf angst, of liefde. Het is verdeeldheid, óf éénheid. Het is schuld, óf vrijheid. En we zijn vrij om te kiezen naar welke stem we luisteren. Alleen onze keuze bepaalt of we meer angst of meer liefde ervaren in ons leven.
Wat wil jij ervaren?

De waarheid is een ervaring

Ga diep in je mind naar die plek in jouw zelf die Vrede heet. De waarheid is een ervaring. Mijn woorden zijn slechts symbolen. Je moet het zelf doen. Niemand kan het voor je doen. Jij bent immers vrij. En je hebt slechts twee keuzes; angstig leven of in vertrouwen en liefde verblijven.

Zet die tv uit. Block de media. Weg met de telefoon en angstige berichten.
En ga mediteren.

Van orde naar chaos naar hogere orde. Er valt niets te vrezen. Een goede afloop staat vast.

Creëer more business met C0RE BU5INE22

Als ondernemende professional moet je stevig in je schoenen staan en doorzettingsvermogen hebben. Een lange adem. En eigenschappen bezitten als eigenwaarde, zelfvertrouwen en zekerheid om de uitdagingen die het leven biedt, zowel in het professionele als in het persoonlijke leven, aan te kunnen.

De moed om buiten je comfortzone te stappen en je persoonlijke macht te ontdekken en gebruiken; Dit is de kern in de netwerkbijeenkomst voor ondernemende professionals en ondernemers op vrijdag 27 maart.

Ondernemen vanuit wie jij bent, je core business vanuit jou. Wie ben jij en hoe kom jij het beste tot je recht in jouw bedrijf, in jouw functie? Hoe maak je meer business? Ontdek het met C0RE BU5INE22!

Programma; nieuwe datum in mei!

Vrijdag 27 maart 2020 bij Fitnessclub Easy Active, Paradijsweg 8, Meppel
16.45 uur: inloop, koffie, thee, koekje
17.00 uur: Spreker en ondernemer Samira Ahale deelt haar verhaal.
17.25 uur: Core Business in beweging *
18.00 uur: Naar de volgende ronde; hapjes en drankjes
19.00 uur: Rondvraag en verloting.
De winnaar mag pitchen en ontvangt een extraatje.
19.30 uur: Einde Netwerkbijeenkomst
Investering: 30,- p.p. incl. 21% Btw
Aanmelden: info@spiritandmoves.nl

* meenemen; sokken, makkelijke broek om in te bewegen en visitekaartjes

In samenwerking met Fitnessclub Easy Active te Meppel.

Hoe herken, erken en bewaak je je persoonlijke grens voor meer zekerheid en vertrouwen?

In 8 weken in evenwicht in de training Gezonde Grenzen

We hebben allemaal een persoonlijk grens. Dat voelen we. Met name wanneer deze overschreden wordt. Of wanneer we zelf over onze grens heen gaan. Het is belangrijk om onze persoonlijke grens te kennen en te respecteren. Gezonde grenzen bepalen immers voor een groot deel onze levens- en werkvreugde.

In deze training leer je persoonlijke grens kennen en beschermen, terwijl je in contact blijft met jezelf, de ander en de omgeving. Deze training is geschikt voor teamleiders, maar is zeer effectief bij burn-out en angststoornissen. Het is een training voor ieder die op zoek is naar innerlijke zekerheid, kracht en vertrouwen voor meer levensvreugde en werkplezier.

De resultaten van deze training

 1. Je weet je grens kennen en herkennen, je kunt deze afbakenen.
 2. Je krijgt meer inzicht in de grens van anderen waardoor relaties verbeteren.
 3. Je leert wat de waarde is van met meer aandacht leven en werken.
 4. Je leert wat loslaten is.
 5. Je ervaart meer innerlijke vrede en uit zich op meerdere levensvlakken.
 6. Je krijgt meer zelfinzicht waardoor het zelfvertrouwen groeit.
 7. Je ontdekt welke de juiste keuzes voor jezelf zijn en welke stappen je kunt zetten om verder te komen.
 8. Je voelt je zeker, compleet, vervuld en vrij.

Bijzonderheden

Elke bijeenkomst duurt 2 uur. Er zijn 8 bijeenkomsten. We trainen met een groepje van 3-6 deelnemers. Er is koffie en thee en een versnapering. In deze training wordt gewerkt met het boek Grenzen stellen met compassie, zelf aan te schaffen. Het werkboek Eindelijk Vrij is inbegrepen in deze training. Er zijn wekelijkse opdrachten en mp3 luisteroefeningen. Na afloop van de training organiseren we een terugkomochtend of – middag. Bij mooi weer spreken we af in de natuur voor een picknick.

De bijeenkomsten zijn op maandagmiddag, dinsdagochtend of vrijdagmiddag.

Jouw investering

Ben je ondernemer of heeft een werkgever budget voor je:
395 euro p.p. excl. 21 % Btw
Ben je particulier: 395 euro p.p. incl. 21 % Btw

Aanmelden of meer informatie: info@spiritandmoves.nl

Bevrijding betekent vrij zijn

Winactie De Spirituele Allochtoon & Het Kusjeshuis; lees hieronder wat je moet doen!

Hoe kun je spiritueel groeien en toch het gewone aardse leven? Het is een hele uitdaging want ik kan flink verdwalen in de wereld van bewustzijn; het product van onwetendheid. Ik maak net als velen de vergissing mijzelf te identificeren met mijn lichaam, leeftijd, sexe, werkzaamheden enz. In het ervaren van mijn essentie is vrijheid vanzelfsprekend. En daarom train ik elke dag.

Bevrijding is vrij zijn

De dualiteit, onze werkelijkheid vanuit de mind of bewustzijn (met kleine b) kent geluk en verdriet. Maar geen vrijheid. Dualiteit is immers een beperking en hoe kan een beperking vrijheid brengen? Dit is geen oordeel. Dit is noch goed, noch fout. Het is goed om dit te her-inneren vanuit Weten en van afstand te kijken naar manifestatie, mind, bewustzijn, de wereld van tijd en ruimte…

Ben jij ook op reis, net als ik? Wil jij je losmaken van beperkingen en een stuk met me meereizen? Je maakt vandaag kans op mijn boek De Spirituele Allochtoon & Het Kusjeshuis. Door 1. aan te melden op mijn wekelijkse blog (zie blauwe balk) én 2. mij een persoonlijke mail te sturen over jouw innerlijke reis op info@spiritandmoves.nl, 3. je stem op mijn boek uit te brengen op Stem! The Indie Awards en 4. deze blog te delen. Het is zo gebeurd!

De Spirituele Allochtoon & Het Kusjeshuis

Dualiteit kent geen vrijheid

Met ontspanningsmeditatie kun je de geest tot rust te brengen. Een rustige omgeving en de juiste omstandigheden zijn helpend om voorbij het geruis van de mind te gaan. We ont-snappen aan onze werkelijkheid die in waarheid onwerkelijk is. Onderweg ervaren we het lichaam als vorm, los van onze identiteit, los van het Zelf, los van de werkelijkheid. We zijn niet het lichaam, we zijn vrij.

Wat maakt gelukkig?

Wat is een mens zonder zijn streven naar? Wat is een mens zonder verlangen? En leidt het vervullen van ons verlangen tot een totale vrede?

Verlangens hebben we allemaal. Verlangens zetten ons in beweging. Het is brandstof om verder te komen. Er is één maar: wanneer we slechts in vrede (lees: gelukkig) kunnen zijn wanneer het resultaat behaald is, dan is ons verlangen slechts een lijdensweg. Helemaal omdat na behaalde resultaten, nieuwe verlangens ontstaan. De grens wordt steeds verlegd. Er zijn altijd nieuwe doelen en nieuwe verlangens.

Het geluk is niet blijvend. Want er ontstaat een nieuwe leegte. Het verlangen wordt een lijdensweg. We ontdekken op een dag dat er niets buiten onszelf is wat ons totaal bevredigd. Gelukkig maar, want dit is wat ons bevrijdt. Het resultaat doet er niet meer toe, het is bijzaak geworden. Het strijden verdwijnt. Het moeten lost op. We weten, voelen; we hebben niets meer nodig.

Wanneer we het verlangen opgeven, het idee van een toekomst loslaten en ademen in het Nu, …. dan voelen we een totale vrede. Een compleet geluk.

Dit. Dit is vrijheid.

Een sterke ik-grensbewustzijn voor meer stabiliteit, zekerheid en vertrouwen.

Wil jij jouw ik-grens herkennen en leren bewaken en wil jij tevens inzicht in de grensdynamiek die op de werkvloer of in je privé-leven speelt? Dan biedt de 8-wekelijkse training Gezonde Grenzen een unieke oplossing. De methode die ik hanteer werkt heel goed bij (dreigende) burn-out en kan het het zelfs voorkomen. Werk je bij de provincie Groningen, Zwolle of Drenthe? Dan kun je bij mij terecht. Vraag je werkgever naar jouw opleidings- of trainingsbudget. Meer informatie over deze training, mail dan naar info@spiritandmoves.nl. Bij losse inschrijvingen op maandag- of vrijdagmiddag.

Tijd besparen door de kracht van verstilling

We hebben er amper tijd voor. Verstilling.

Om even een stap terug te doen zodat we afstand kunnen nemen van gedachten. De ervaring die volgt, is bevrijdend.

Wanneer we onze gedachten gadeslaan zonder ze op te pakken en ze zien als voorbij drijvende bladeren ontstaat er innerlijke rust. We beseffen dat we in een staat verkeren van ‘zoeken naar rust buiten onszelf’.
Namelijk in de relaties in ons leven, in ons werk, in de wereld.

Bevrijding ontstaat van binnenuit

Conflicten die zogenaamd daarbuiten liggen, zijn innerlijk aanwezig voordat ze buiten onszelf worden waargenomen. Deze onbewuste waarneming bepaalt wat we met het blote oog zien.

Verstilling dus. Het leidt tot ruimte. En hierin liggen de antwoorden op onopgeloste vraagstukken en innerlijke conflicten. Neem jij voldoende tijd om te verstillen?

Een gezonde ik-grensbewustzijn

Wil jij jouw ik-grens herkennen en leren bewaken en wil jij tevens inzicht in de grensdynamiek die op de werkvloer of in je privé-leven speelt? Dan biedt de 8-wekelijkse training Gezonde Grenzen een unieke oplossing. De methode die ik hanteer werkt heel goed bij (dreigende) burn-out en kan het het zelfs voorkomen. Werk je bij de provincie Groningen, Zwolle of Drenthe? Dan kun je bij mij terecht. Vraag je werkgever naar jouw opleidings- of trainingsbudget. Meer informatie over deze training, mail dan naar info@spiritandmoves.nl.

Bij losse inschrijvingen op maandag- of vrijdagmiddag.

C0RE BU5INE22 – Naar de kern, hoe?

BLOG

C0RE BU5INE22

Voor ondernemers die naar de kern willen en de beste keuzes willen maken. Meld je nu aan:

 • Vrijdag 7 februari 2020 – Paradijsweg 8 – Meppel
 • 16.45 UUR INLOOP
 • 17.00 UUR START Bedrijfspresentatie
  Spirit & Moves en Fitnessclub Easy Active:
  ‘Naar de kern, inzicht leidt tot de beste keuzes!’
 • 17.30 – 18.15 UUR WORKOUT
 • 18.30 UUR FOOD
 • Investering: 45 € incl. Btw
 • Reserveer hier je plek: info@spiritandmoves.nl

Waar ik in Paterswolde (waar ik Het Kusjeshuis schreef) zo makkelijk de Braak of Vosbergen in liep op mijn hardloopschoenen, moet ik nu vanaf mijn nieuwe woonplaats Rouveen de auto pakken om te gaan hardlopen. Maar je begrijpt dat het soms een drempel is, om die auto te pakken. Het kost ook meer tijd en, op een verharde weg ren ik niet graag.

Beweging geeft inzicht

Een open sollicitatie bij meerdere sportscholen rondom mijn nieuwe woonplaats leidde tot een uitnodiging bij Fitnessclub Easy Active te Meppel. Ik geef weer met veel plezier pilates, maar ook golden fitness, yoga. Op woensdagavond dansen we ons heerlijk vrij! Bij pilates gaat het om core-training, waarbij de oefeningen worden uitgevoerd vanuit de mind; met controle en beheersing, waarbij de adem de beweging stuurt. En beweging leidt tot inzicht.

M0RE BU5INE22

Inzicht brengt ons verder en leidt tot bezielde keuzes. Het mooie gevolg is meer vrede, vreugde en vrijheid in ons leven. We denken bij overvloed altijd aan onze financiële situatie. Niet onbelangrijk uiteraard, want rekeningen betalen zichzelf niet. Maar overvloed is veel meer als dat. Het zit in de relaties die we hebben, zowel zakelijk als prive. Het zit in het werk wat we doen en in de dingen die we met elkaar delen en beleven.

Bezielde keuzes vinden hun bron in het innerlijk weten. Immers, de antwoorden waar we naar op zoek zijn, bevinden zich in onszelf. Maar we zijn gewend geraakt aan het lawaai in ons hoofd. Aan de verhalen die constant doorgaan. Het kan anders. Dus naar de kern, en dan volgt de business…C0RE BU5INE22!