Doe er wat aan!

Het leven overkomt ons niet. Wij creëren het leven. We zijn verantwoordelijk voor wat we zien. Dat is wat de vrije wil tot gevolg heeft want vrijheid gaat gepaard met verantwoordelijkheid. We kiezen altijd, ook al maken we geen keuze. We zijn niet het slachtoffer van de wereld die we zien, ook al willen we dit graag geloven. Het is immers makkelijker om de wereld, te beginnen met onze ouders en anderen de schuld te geven van onze onvrede.

Wat kunnen we zelf doen?

  1. Tijd nemen om stil te staan bij onze gevoelens van onvrede
  2. Deze gevoelens erkennen door ze te laten zijn, zonder oordeel
  3. De gevoelens en de gedachten waarvan ze het gevolg zijn, vergeven.

Wat is dat dan precies, vergeven?

Vergeven is inzien dat de gedachten die bepalend zijn voor de waarneming, niet waar zijn. Alle gedachten zijn onderdeel van gedachten complexen die ontstaan door ervaringen in het verre verleden, misschien zelfs in vorige levens! Of die mee worden gegeven van generatie op generatie, onbewust. Denk aan oorlogsslachtoffers of slavernij of dichter bij huis; emotioneel, verbaal en fysiek geweld.

Laat het verleden los!

Vergeving is de manier om het verleden los te laten en voorkomt dat de toekomst een herhaling wordt van het verleden. Bewustwording van de gedachten is een belangrijke stap. Wanneer we onszelf niet meer identificeren met gedachten, ervaren we een immens grote innerlijke vrijheid. We zijn ongebonden. We zijn onschuldig. We zijn vrij. Dit ervaren we in ons leven op allerlei vlakken. Het Leven wordt een verlengstuk van de innerlijke schatten in onszelf.

Voel je onvrede?
Doe er wat aan!

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) geeft Boss-coaching en training aan ondernemers en leidinggevenden. Ze is schrijver van het praktische werkboek De Spirituele Allochtoon, Eindelijk Vrij en de autobiografie De Spirituele Allochtoon & Het Kusjeshuis. Ze is te boeken als spreker over levensbeschouwing, filosofie, bewustzijn en vrijheid.

Geef een reactie