We krijgen wat we nodig hebben #ramadanincoronatijd

We worden gezegend met meer tijd voor verstilling. Er zijn geen excuses meer om weg te lopen. Weglopen voor onze gevoelens, gebaseerd op het verleden die er niet is, is zonde van het heden.

Waarom zouden we eenzelfde toekomst willen als het verleden?

Laten we dus voelen wat we voelen en de problemen die we ervaren in de relatie met onszelf en de ander niet meer wegdekken, maar écht oplossen. De oorzaak van onze onvrede (woede, angst, schuld) ligt in een verleden die niet bestaat, maar die we werkelijk maken. De schuld waarop onze onvrede gebaseerd is, is echter niet werkelijk. We zijn niet afgescheiden, we zijn geen lichamen, we hebben ook geen privé-problemen, noch privé-gedachten. Het afgescheiden zelf is slechts een idee. En ideeën kun je geloven, of niet.

Vergeef, en ervaar de waarheid

Vergeving betekent voorbij zien aan illusie. Het betekent dat de overtuigingen die de oorzaak zijn van onaangename beelden en gevoelens, nooit waar kunnen zijn. Ze zijn bedacht door een kind in het verleden die niet beter wist. Maar het kind is de jeugd allang ontgroeid. We krijgen nu een nieuwe kans om thuis te komen. Maak het bange kind wakker uit de nachtmerrie van lijden.

Er is geen verleden. Je bent altijd in het heden. Laat illusies geen voeding zijn voor de toekomst. En de nachtmerrie…die kan nú voorbij zijn.

Inzicht zonder handeling, brengt geen verandering

Tijdens de ramadan maak ik elke vrijdag tijd voor een vrijblijvende kennismaking, telefonisch via online videobellen. Ook kan ik jou ontvangen in mijn tuin of in de praktijk, waar ik de 1,5 meter afstand kan waarborgen.
Laat een bericht achter of mail mij via info@spiritandmoves.nl.
Ik waardeer het als je deze blog onder de aandacht kunt brengen in jouw netwerk. Ik wens jouw een gezegende dag toe.

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) geeft Boss-coaching en training aan ondernemers en leidinggevenden. Ze is schrijver van het praktische werkboek De Spirituele Allochtoon, Eindelijk Vrij en de autobiografie De Spirituele Allochtoon & Het Kusjeshuis. Ze is te boeken als spreker over levensbeschouwing, filosofie, bewustzijn en vrijheid.

Geef een reactie