Vrijheid is een resultaat van vertrouwen. Ramadan@coronatijd

En vrijheid komt niet vanzelf, vrijheid betekent werken aan jezelf.

Wie vrij wil zijn, moet vrijheid als belangrijkste prioriteit hebben. Geduld is hierbij een belangrijke eigenschap. Het beoefenen van geduld betekent dat je leert vertrouwen op het grote geheel. Je ervaart dan dat alles zich in perfectie ontvouwt, alles gebeurt op het juiste moment.

Het is een weg van de lange adem maar ook de langste reis begint bij de eerste stap.

Kijk je vanuit angst, zorg, twijfel en gebrek of vanuit vertrouwen en een innerlijk weten dat je veilig en geliefd bent? Ben je bereid je innerlijke leiding toe te laten en de antwoorden te ontvangen die je reeds gegeven zijn? De vastenmaand ramadan staat alweer voor deur. Voor mij een maand voor bezinning en een nieuwe kans om illusies over mijn valse zelfbeeld; het kwetsbare, broze, beperkte ik, los te laten en steeds meer vrij te worden. En ja, dat is hard werken. Je moet het wel zélf doen, maar wil je bege(leiding) in dit proces, je weet mij te vinden.

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) geeft Boss-coaching en training aan ondernemers en leidinggevenden. Ze is schrijver van het praktische werkboek De Spirituele Allochtoon, Eindelijk Vrij en de autobiografie De Spirituele Allochtoon & Het Kusjeshuis. Ze is te boeken als spreker over levensbeschouwing, filosofie, bewustzijn en vrijheid.

Reacties

Vrijheid is een resultaat van vertrouwen. Ramadan@coronatijd — 2 reacties

 1. Mooi omschreven. Zo waar en ook soms zo lastig om te accepteren. Deze periode helpt wel bij het onthaasten. EEn grote stap in de goede richting.
  Dank voor het delen!

  • Beste Lotfi,
   We krijgen niet altijd wat we wensen, maar wat we nodig hebben om thuis te komen in de ene waarheid.
   En dat is dat we liefde zijn. Een liefde is onveranderlijk en heel is. Dit betekent dat we heel zijn. Dat we niets nodig hebben. Dit betekent dat het verleden onze toekomst niet meer bepaalt, omdat in liefde geen verleden en dus geen schuld is. Laten we dus voelen wat we voelen, zodat we onze problemen niet wegdekken, maar oplossen. De oorzaak is schuld uit een verleden, die niet bestaat. De schuld is niet werkelijk. De beelden die bij deze niet werkelijke schuld horen, mogen we vergeven; het is niet waar, ik ben onschuldig. Ik ben liefde, heel, compleet, genezen. Thuis in de waarheid.

   Dank voor je reactie, in liefde,
   Samira Ahale

Geef een reactie