Hoe word je vrij van lijden? Hoe laat je beperkingen los?

Ik doorzag wat voor invloed angst en gepieker op mijn leven had en was vastbesloten een einde te maken aan mijn lijdensweg, voordat het begrip non-dualiteit in 2014 op mijn pad kwam, in de vorm van A Course in Miracles. In Eindelijk Vrij bespreek ik enkele lessen die mij inzicht hebben gegeven in het mechanisme van angst en de gevolgen voor mijn waarneming, die de oorzaak waren van de keuzes die ik maakte.

‘Er valt niets te vrezen.’

We hebben naast onze persoonlijke zorgen nu ook een collectieve zorg; de pandemie die uitbreekt heeft direct effect op onze bewegingsvrijheid. Het leidt tot angst en gepieker en nog veel meer gepieker. Onze mind schept scenario’s van wat er zou kunnen gebeuren; we kunnen ziek worden of ons inkomen kwijtraken. In het hier en nu zijn we obsessief bezig met wat er fout kan gaan. Het beheerst ons leven terwijl er in feite, in het huidig moment, niets aan de hand is. Alle gepieker houdt in ons in een toestand van innerlijke onvrede. Ze leiden tot onaangename gevoelens en houden ons in een wurggreep. De oorzaak is onze waarneming. En gelukkig hebben we een vrije wil en kunnen we kiezen voor een nieuwe waarneming.

Er is geen direct gevaar

Als we om ons heen kijken zien we onze kinderen spelen of hun huiswerk doen. We zien vogels vliegen en horen ze fluiten en kwetteren. We ruiken de geur van vers gemaakte koffie en horen het pruttelen. Alle gedachten die we denken houden ons gevangen in een illusie over onszelf en het leven. Ze zijn niet waar.

Er is geen toekomst, maar slechts een idee van een toekomst. Er is alleen het nu en de jij die je bent. Jouw energie van dit moment, dat is wat er is. En je kunt kiezen voor de energie van lijden, beperktheid en tekort of de gedachten die dit lijden veroorzaken zien als wat ze zijn; waanzinnig. Ze zijn niet waar. Dus word je gewaar van je energie op dit moment, laat de gedachten voorbij komen en laat ze weer gaan. Pak ze niet op, want ze zijn niet waar. Wat wel waar is, kun je ervaren. Want de waarheid is een ervaring. Dus kijk naar alle waanzin en blijf vooral waar je bent. En word je gewaar van je energie. De angst zal oplossen en je zult weten…

Er valt niets te vrezen

Online Boss-coaching en online begeleiding (ik bied ook een aantrekkelijke abonnementsvorm voor vaste klanten van boss-trajecten, maar ook voor nieuwe klanten), neem dan vrijblijvend contact met mij op via info@spiritandmoves.nl

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) geeft Boss-coaching en training aan ondernemers en leidinggevenden. Ze is schrijver van het praktische werkboek De Spirituele Allochtoon, Eindelijk Vrij en de autobiografie De Spirituele Allochtoon & Het Kusjeshuis. Ze is te boeken als spreker over levensbeschouwing, filosofie, bewustzijn en vrijheid.

Geef een reactie