Deze collectieve crisis is een kans om te kijken naar onze intenties als collectief. Zijn we niet klaar met symptoombestrijding?

De juiste koers varen

Elke crisis is een leermoment en confronteert ons met de gevolgen van onze intenties, die de oorzaak zijn van onze problemen.
We doen aan symptoombestrijding en proberen de schade te beperken, maar dit lost niet het probleem op. Het probleem kan niet worden opgelost op het niveau van de gevolgen.

Van probleem, naar oplossing

Gelukkig worden we geconfronteerd met de gevolgen van onze intenties. Ook al zijn ze niet altijd leuk. We krijgen dankzij de gevolgen inzicht in onze intenties en diepliggende drijfveren. We ontdekken of onze intenties zuiver waren en waarop ze gebaseerd waren.

Wat is een zuivere intentie?

Wat goed is voor onszelf is goed voor elke partij. We delen samen in de vreugde van wat we scheppen. Iedereen wordt er beter van.

Een zuivere intentie verbindt en houdt zich niet bezig met het resultaat. We geven om te geven en verwachten niets terug. Er is een gevoel van heelheid en eenheid. Maar een intentie blijft in het ongemanifesteerde buiten tijd en ruimte liggen als een potentie om iets te worden. Er is actie nodig om het te transformeren tot een vorm die we in tijd en ruimte (de wereld die we ervaren en waarin we onze rol spelen) kunnen ervaren.

De vrije wil, het een of het ander

We zijn vrij om te kiezen. In onze duale werkelijkheid is de keuze eenvoudig; Elke keuze is, of gebaseerd op het idee van schaarste (en dus afscheiding, schuld en angst vanuit de ego-gerichte mind, óf op eenheid (en dus heelheid, compleetheid, veiligheid en liefde vanuit de juist-gerichte mind). Er is geen tussenweg. Je kunt niet een beetje van dit en een beetje van dat kiezen.

Je kunt niet een beetje zwanger zijn…

De meeste mensen ervaren angst, onzekerheid, twijfel en schaarste. Velen voelen pijn en zijn in steeds in conflict met zichzelf of met anderen. De ego-gerichte mind is leidend en acties die hieruit volgen, brengen meer van hetzelfde voort: meer angst, meer onzekerheid.

Pauzeer bij twijfel. Pauzeer bij onzekerheid. Bij angst.
Voel de onrust en alle onaangename emoties. Je hoeft niet te vechten, noch te vluchten. Het is zelfs beter dat je even niets doet.

Deze collectieve crisis is een kans om te kijken naar onze intenties als collectief. Zijn we niet klaar met symptoombestrijding?

In de pauze van ‘niets doen’ kun je aan de slag met het meest belangrijke; de verandering of transformatie van je waarneming. Dit doe je door te kiezen voor de waarneming van juist-gerichte mind. Die van eenheid. Compleetheid. Vertrouwen. Zekerheid. Er is een plek in je mind waar vrede heerst. Waar alle oplossingen liggen voor de problemen die je ervaart in de wereld van tijd en ruimte. Heb geduld, het water zal helder worden en zuivere intenties naar de oppervlakte brengen. En dan, dan kom je in actie en doe je wat je moet doen.

Nieuwsgierig naar deze manier van leven? Ik beschrijf mijn inzichten in Eindelijk Vrij als E-Book HIER te downloaden. Tevens bied ik online boss-coaching voor professionals die verder willen. Succes!

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) geeft Boss-coaching en training aan ondernemers en leidinggevenden. Ze is schrijver van het praktische werkboek De Spirituele Allochtoon, Eindelijk Vrij en de autobiografie De Spirituele Allochtoon & Het Kusjeshuis. Ze is te boeken als spreker over levensbeschouwing, filosofie, bewustzijn en vrijheid.

Geef een reactie