De diepere zin van het (zaken)leven

We kennen tijden van overvloed en tijden van stagnatie. Soms is er meer, soms is er minder of het kan een lange tijd nét genoeg zijn. Daarom leggen we een buffer aan, enerzijds voorzieningen voor verwachte uitgaven, maar ook voor onverwachte gebeurtenissen.

Maar wat gebeurt er wanneer de buffer niet toereikend is en de stagnatie chronisch wordt?

Bang om te falen, te verliezen, te sterven

Er is niemand die we de schuld kunnen geven wanneer onze emotionele en spirituele buffer leeg raakt. Het is belangrijk om, wanneer we ons zo voelen, een stap naar achteren te doen. En om inzicht te krijgen in de oorzaak van ons denken.

Gezonde bedrijven worden geleid door gezonde mensen. Geestelijk en spiritueel gezonde mensen. Zij hebben een buffer aan innerlijke stabiliteit en overvloed.

Het is deze buffer waaruit geput kan worden wanneer er belangrijke keuzes moeten worden gemaakt. Onze keuzes bepalen wat we vermeerderen. We zijn, en ik blijf het zeggen, niet het slachtoffer van ons (zaken)leven.

Wanneer we de wereld tegemoet treden vanuit een stabiel fundament, dan kunnen we de uitdagingen van het leven aan. We zijn zeker en hebben vertrouwen. Bezielde keuzes vanuit innerlijke stabiliteit en vertrouwen brengen meer van hetzelfde voort. Wat een kracht ontstaat er wanneer we onderkennen dat er niets is wat wij niet (samen) kunnen. Ben je bereid het te ervaren?

Klaar voor de waarheid? Ik reis met je mee in o.a. Boss-coaching. Online of in real life, mail voor een vrijblijvende intake info@spiritandmoves.nl

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) geeft Boss-coaching en training aan ondernemers en leidinggevenden. Ze is schrijver van het praktische werkboek De Spirituele Allochtoon, Eindelijk Vrij en de autobiografie De Spirituele Allochtoon & Het Kusjeshuis. Ze is te boeken als spreker over levensbeschouwing, filosofie, bewustzijn en vrijheid.

Reacties

De diepere zin van het (zaken)leven — 2 reacties

 1. Mooi geschreven
  Ben zelf uit de slachttoffer rol gekropen en aanvaard dat alles mijn keuze is geweest
  Ik heb veel meer rust en zal nooit meer de dezelfde fouten maken
  Een harde leerweg maar daar ben ik eindelijk
  Ik bloei groei heb lief en ben gelukkig

  • Goedemiddag Tanja,

   Fouten zijn leerervaringen. We zijn hier om te ervaren en ook al komen we in onaangename situaties terecht,
   er is zit altijd een leermoment in. En op een gegeven moment voelen we dat we klaar zijn om het goede van het leven te ontvangen.
   Wanneer we moe zijn van zoeken, en stoppen, dan vinden we eindelijk die rust. Inderdaad, in ons zelf.
   Liefde, zoals je zegt, dat telt. Liefde maakt dat we groeien en bloeien. En gelukkig zijn, zonder reden.
   Dank je wel voor je reactie. Wij hebben elkaar ontmoet vlak voordat ik ging verhuizen naar Rouveen, maar ons contact was prettig,
   bracht vreugde, was speels. Fijn om, al was het kort, zoveel vreugde gedeeld te hebben samen. Ik zie je potentie, je hoeft het slechts toe te laten.
   Je hebt zoveel te geven, mooie Tanja. Ik kan oprecht zeggen, ik hou van je, om wie je bent.

   Samira Ahale

Geef een reactie