Wat doe je wanneer niets is wat het lijkt?

Sociaal, economisch, maar ook mentaal en geestelijk krijgen we een enorme dreun. Deze (natuurlijke )chaosfase is niet makkelijk.Wat zijn we toch gewend en verwend geweest afgelopen jaren en het leidde naar weinig vernieuwing. Laten we eerlijk zijn, we wisten dat het zo niet verder kon. We wisten dat het anders moest. En nu onze basis in het geding is en we geconfronteerd worden met basale angsten, wat doen we nu?

Wat doen we nu?

Het systeem waarin we gevangen zitten, want zo ervaren velen het leven bewust of onbewust, is aan vernieuwing toe. Er is een nieuwe manier van waarneming nodig die zal leiden tot bezielde keuzes; vanuit visie in plaats vanuit angst, hiërarchie en machtskwesties. Ieder speelt zijn rol in dit systeem en ook jij speelt, op je eigen manier, een belangrijke rol.

‘Alle leuke dingen vallen weg, het leven is doelloos.’
‘Nu moeten we wel met onszelf bezig zijn.’
‘Ik voel me boos, geïrriteerd en teleurgesteld na al mijn harde werken.’
‘Er is iedere keer weer iets..’
‘Wanneer is het nou eens opgelost?’

Van stille contemplatie naar inzicht

We zijn op onszelf aangewezen in deze chaosfase want er is weinig afleiding. De lopende coaching-trajecten gaan online voort, prima te doen. Maar de sportschool waar ik als zzp-er lesgeef, gaat dicht. Ik heb ineens meer tijd en ik zie het als een kans, een nieuwe mogelijkheid.

Een mogelijkheid om te luisteren naar alle antwoorden die ik reeds ontvangen, maar nog niet gehoord heb omdat ik het te druk had of onbewust afleiding zocht. We kunnen vechten tegen de verandering, maar we zullen uiteindelijk verliezen. We kunnen onze energie en onze focus op een andere manier inzetten, om wákker te worden, en met de stroom meedrijven; flexibel doch stabiel, met zekerheid en vertrouwen.

Je bent niet het slachtoffer van de wereld die je ziet

Omdat de wereld die jij ziet voortkomt uit je eigen waarneming! Wat inspireert jou om in actie te komen; is het de angst, die collectieve oerangst die veelal onbewust is en gebaseerd op het geloof in schuld en zonde? In dat geval raad ik je aan deze angst te doorvoelen en niets te doen, je hebt immers de tijd! Ik kan je verzekeren dat je angst zal oplossen, je onbewuste schuld zal worden blootgelegd en conflicten zullen verdwijnen.
Luister dan naar die andere stem en misschien kom je wel vanzelf in beweging en hoef je niet te denken:

Het is je innerlijke leiding die alle antwoorden heeft. Omdat simpelweg elk probleem met een oplossing komt. En de oplossing is altijd dáár waar het probleem ligt.

De Spirituele Allochtoon, Eindelijk Vrij

Een uiterlijke wereld vloeit voort uit een innerlijke

Dit betekent dus dat niemand schuldig is. Zelfs niet onze grootste vijand. We zijn geen slachtoffers, noch daders. Wij zijn verantwoordelijk voor de wereld die we zien en die we ervaren omdat deze wereld voortkomt uit onszelf. We kijken met de ogen van angst en afscheiding, óf we hebben ware visie: Liefde, Vertrouwen, Zekerheid. Wat voor wereld wil jij zien?

Download nu Eindelijk Vrij!

Vanuit visie worden nieuwe keuzes gemaakt die leiden naar meer zekerheid en vertrouwen. Download nu Eindelijk Vrij waarin ik jou (bege-)leid naar (innerlijke) vrijheid.
Ervaar wat een hogere vorm van leven met jou, je bedrijf en je wereld doet.

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) geeft Boss-coaching en training aan ondernemers en leidinggevenden. Ze is schrijver van het praktische werkboek De Spirituele Allochtoon, Eindelijk Vrij en de autobiografie De Spirituele Allochtoon & Het Kusjeshuis. Ze is te boeken als spreker over levensbeschouwing, filosofie, bewustzijn en vrijheid.

Geef een reactie