De kracht van het niet-weten

Het denken interpreteert mensen en situaties als goed, fout, beter of minder. Het denken is duaal. Het denken oordeelt en creëert een illusoire afscheiding. En afscheiding, ook wanneer die illusoir is, is een bron van angst. In deze collectieve crisis is het een uitdaging om niet in paniek te raken. Om niet te handelen uit angst. We moeten stoppen met het denken te voeden. En voor de juiste voeding kiezen voor onze geest; je bent wat je eet.

Wat is angst?

Angst is een vergissing. Angst is een vergissing over wie je denkt te zijn. Angst is immers het idee dat je een afgescheiden persoon bent wat in eenzame stilte onvrede, frustratie, irritatie, boosheid, jaloezie en andere onaangename gevoelens kan ervaren en dragen.
Angst zegt; ‘Je staat er alleen voor in deze onveilige wereld’ en ‘Ze willen je pijn doen.’ of ‘Je moet je verdedigen.’
Wat angst ook doet is bagatelliseren; ‘Je hebt niets te klagen, de ander lijdt pas echt.’

Het denksysteem van het ego is gebaseerd op angst; verhalen gebaseerd op het verleden en scenario’s van wat er in de toekomst fout kan gaan met steeds dezelfde boodschap; Ik ben niet heel, ik mis iets en dit gemis moet worden opgevuld.

‘Je hebt íets nodig.’

Maak jezelf vrij van het denksysteem van het ego, je hebt alle tijd nu, nietwaar? Ervaar dat je niets nodig hebt. Ervaar je heelheid. Je compleetheid. Ken jezelf. Ontdek dat er niets te zoeken valt. Want wat je nodig hebt om je taak als persoon te vervullen, is je reeds gegeven. Maar betekent dit dat je niet in actie moet komen? Stel jezelf dan de vraag; wat is mijn innerlijke drijfveer? Is dit angst en schaarste, of heelheid?

Een spirituele oefening

Er ligt zoveel scheppingskracht in ‘Ik weet het niet’. Je ervaart hierdoor het enige moment wat telt, namelijk; het huidig moment. Het denken heeft betekenis in dienst van je innerlijke wijsheid. Acties die hieruit volgen zijn bezield en leiden tot vreugde. Deze vreugde wordt via jou uitgebreid dus,

Drijf op
ik weet het niet
Dans in
ik weet het niet
Adem in
ik weet het niet
Adem uit

ik weet het niet
Zwem in
ik weet het niet
Drink het
ik weet het niet
Zing het
ik weet het niet
En ontvang de wonderen in je leven en leef,
zonder iets nodig te hebben.
Eindelijk Vrij…

Eindelijk Vrij is als e-book HIER verkrijgbaar.

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) geeft Boss-coaching en training aan ondernemers en leidinggevenden. Ze is schrijver van het praktische werkboek De Spirituele Allochtoon, Eindelijk Vrij en de autobiografie De Spirituele Allochtoon & Het Kusjeshuis. Ze is te boeken als spreker over levensbeschouwing, filosofie, bewustzijn en vrijheid.

Geef een reactie