Chaos als poort naar een hoger bewustzijn

De chaos waarin we verkeren is een natuurlijke en tijdelijke fase. De chaos zelf is nooit leuk. Onze basis dreigt te verdwijnen. We verliezen het idee van controle en allerlei onbewuste gevoelens komen naar de oppervlakte. Er is angst, wantrouwen en we zoeken een zondebok. ‘Er moet toch iemand schuldig zijn aan deze waanzin?’, vragen we ons af. ‘En als ik niet schuldig ben, dan moet jij het wel zijn.’ Of we geloven dat we God boos hebben gemaakt met onze manier van leven. En God straft ons genadeloos.

Het ego aan het roer

Zolang er sprake is van schuld, een schuldgevoel en beschuldigingen voert het ego het bevel. En dit zie je heel goed in de berichtgeving vandaag de dag met allerlei gevolgen, tot het hamsteren aan toe.
Alleen het ego kan schuld ervaren. Er is één ego die zichzelf heeft losgemaakt van onze (goddelijke) oorsprong. Dit ene ego heeft de regie in vele lichamen die denken op zichzelf te staan en daardoor in paniek om zich heen slaan, op zoek naar veiligheid.
Daarom is de stap om het ego op staande voet te ontslaan, voor velen te groot. Dus het is goed om de omstandigheden stap voor stap te veranderen om de geest tot rust te brengen. Om te zorgen voor een basis van zorg en maatregelen op het fysieke niveau. Om die handen te wassen en die paracetamol en vitamine C in te nemen als het ons helpt rust te brengen.
Vanuit een rustige mind kunnen we kijken naar de werkelijke oorzaak van onze onvrede, onrust en angst. En kiezen voor een andere leraar.

We kunnen anders kiezen

Het is óf angst, of liefde. Het is verdeeldheid, óf éénheid. Het is schuld, óf vrijheid. En we zijn vrij om te kiezen naar welke stem we luisteren. Alleen onze keuze bepaalt of we meer angst of meer liefde ervaren in ons leven.
Wat wil jij ervaren?

De waarheid is een ervaring

Ga diep in je mind naar die plek in jouw zelf die Vrede heet. De waarheid is een ervaring. Mijn woorden zijn slechts symbolen. Je moet het zelf doen. Niemand kan het voor je doen. Jij bent immers vrij. En je hebt slechts twee keuzes; angstig leven of in vertrouwen en liefde verblijven.

Zet die tv uit. Block de media. Weg met de telefoon en angstige berichten.
En ga mediteren.

Van orde naar chaos naar hogere orde. Er valt niets te vrezen. Een goede afloop staat vast.

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) geeft Boss-coaching en training aan ondernemers en leidinggevenden. Ze is schrijver van het praktische werkboek De Spirituele Allochtoon, Eindelijk Vrij en de autobiografie De Spirituele Allochtoon & Het Kusjeshuis. Ze is te boeken als spreker over levensbeschouwing, filosofie, bewustzijn en vrijheid.

Geef een reactie