Wat maakt gelukkig?

Wat is een mens zonder zijn streven naar? Wat is een mens zonder verlangen? En leidt het vervullen van ons verlangen tot een totale vrede?

Verlangens hebben we allemaal. Verlangens zetten ons in beweging. Het is brandstof om verder te komen. Er is één maar: wanneer we slechts in vrede (lees: gelukkig) kunnen zijn wanneer het resultaat behaald is, dan is ons verlangen slechts een lijdensweg. Helemaal omdat na behaalde resultaten, nieuwe verlangens ontstaan. De grens wordt steeds verlegd. Er zijn altijd nieuwe doelen en nieuwe verlangens.

Het geluk is niet blijvend. Want er ontstaat een nieuwe leegte. Het verlangen wordt een lijdensweg. We ontdekken op een dag dat er niets buiten onszelf is wat ons totaal bevredigd. Gelukkig maar, want dit is wat ons bevrijdt. Het resultaat doet er niet meer toe, het is bijzaak geworden. Het strijden verdwijnt. Het moeten lost op. We weten, voelen; we hebben niets meer nodig.

Wanneer we het verlangen opgeven, het idee van een toekomst loslaten en ademen in het Nu, …. dan voelen we een totale vrede. Een compleet geluk.

Dit. Dit is vrijheid.

Een sterke ik-grensbewustzijn voor meer stabiliteit, zekerheid en vertrouwen.

Wil jij jouw ik-grens herkennen en leren bewaken en wil jij tevens inzicht in de grensdynamiek die op de werkvloer of in je privé-leven speelt? Dan biedt de 8-wekelijkse training Gezonde Grenzen een unieke oplossing. De methode die ik hanteer werkt heel goed bij (dreigende) burn-out en kan het het zelfs voorkomen. Werk je bij de provincie Groningen, Zwolle of Drenthe? Dan kun je bij mij terecht. Vraag je werkgever naar jouw opleidings- of trainingsbudget. Meer informatie over deze training, mail dan naar info@spiritandmoves.nl. Bij losse inschrijvingen op maandag- of vrijdagmiddag.

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) geeft Boss-coaching en training aan ondernemers en leidinggevenden. Ze is schrijver van het praktische werkboek De Spirituele Allochtoon, Eindelijk Vrij en de autobiografie De Spirituele Allochtoon & Het Kusjeshuis. Ze is te boeken als spreker over levensbeschouwing, filosofie, bewustzijn en vrijheid.

Geef een reactie