It always seems impossible until it’s done

De laatste Marokkaanse koekjes van mijn reis naar Marokko, september jongstlede.
Quote titel is van Nelson Mandela.

Weg met die belemmeringen in je hoofd!

Je krijgt niet altijd alles wat je vraagt, wel wat je nodig hebt. Wat heb jij nodig? Wat is jouw diepliggend verlangen? Welke stappen kan jij zetten om het mogelijk te maken?

Wat geloof jij?

Positief denken kan helpen als je de neiging hebt om dingen somber in te zien. Maar het is geen oplossing. Het maakt het leven wel draaglijker. Waar ik het over heb, is inzicht krijgen in wie je bent en in wat je nog gelooft over jezelf en het leven. Inzicht krijgen in je denksysteem die door opvoeding, conditionering en omgeving mede bepaald is. Wil je ergens naartoe? Ontdek dan je onderliggende drijfveer. Op dit pad kom je struikelblokken tegen, die je voorgoed kan verwijderen, zodat wat van nature wil stromen, kan stromen.

Wat maakt het beoefenen van geduld zo waardevol?

Angst in de vorm van gepieker, onzekerheid, twijfel komt aan de oppervlakte wanneer je geduld beoefent. Eigenlijk vertrouw je het leven niet. Je vertrouwt jezelf niet. En wantrouwen blokkeert de stroom van liefde.
We groeien en bloeien wanneer we vervuld zijn van liefde. Onvoorwaardelijke en overvloedige liefde. Het leven zal jou alles geven wat jou en de wereld dient. Het leven brengt van nature het allerbeste voort.

Waarom zouden we hier een stokje voor steken? Doe een stap terug. Vertrouw op het leven. En voel, voel je diepliggende verlangen. Het mag er zijn.

En dan even iets anders, het is bijna Sinterklaas! Op mijn boekensite De Spirituele Allochtoon schrijf ik verhaaltjes, zoals je misschien wel weet. Deze keer over Sinterklaas.
De Blog: Sinterklaas komt niet bij Marokkanen.
Sinterklaas cadeau-tip: De Spirituele Allochtoon & Het Kusjeshuis

Schiermonnikoog, waar ik de laatste hoofdstukken schreef van mijn autobiografie.

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindful en transpersoonlijk coach en trainer voor professionals die verder willen. Samira is opgegroeid in Antwerpen, van Marokkaanse afkomst en woont sinds 2001 in Nederland. Haar debuut De Spirituele Allochtoon, Eindelijk Vrij, is een stappenplan om inzicht te krijgen in de oorzaak van innerlijke onvrede, hoe je loslaat, vergeeft en jezelf ruimte geeft om te groeien en nieuwe kansen op te pakken. 14 oktober verschijnt haar autobiografie De Spirituele Allochtoon en het Kusjeshuis. Wil jij Samira boeken als inspirerend spreker, kijk dan op www.despiritueleallochtoon.nl.

Geef een reactie