Hoe zou het zijn om simpelweg in vrede te zijn?

Er zijn veel verhalen die aanmoedigen om meer te doen, meer te hebben en meer te zijn. Maar wat als het goed is zoals het is? Wat als je in vrede kunt zijn met het huidig moment? Wat als je niets hoefde te doen om in vrede te zijn en in vrede te blijven?

Maar ik moet toch IETS doen?

Nou, nee eigenlijk niet. Het mag, maar het hoeft niet. Als je gelooft dat je altijd iets moet doen om vrede te ervaren, dan zal je ook iets moeten doen. Maar in feite hoeft het niet.

Maken of scheppen

‘Als ik dit doe, zeg of denk, dan zal ik vrede vinden.’ Maken, daar is het ego goed in. Het maakt steeds een nieuw probleem, nadat je de vorige ijverig hebt opgelost. Er zijn altijd weer nieuwe problemen om op te lossen.

Bij het maken ligt je beloning in de toekomst. Je bent met je hoofd op een plek die niet werkelijk is. Omdat je daar wil zijn, ben je niet verbonden met het leven. Je ervaart innerlijke conflicten. Het resultaat: innerlijke onrust.

Je bent in verzet, je bent in oorlog met het huidig moment. Vreselijk vermoeiend, niet?

Je komt in een vicieuze cirkel van denken, problemen oplossen en opnieuw denken. Het lichaam heeft een zelfgenezend vermogen en daarom hou je het een tijd vol. Totdat….het lichaam in protest gaat. Er is iets in jezelf tot leven gekomen en het schreeuwt om gehoord te worden.

Ben je bereid om te luisteren?

Het scheppingsproces komt van binnenuit. Er is een onuitputtelijke bron van wijsheid waaruit je kunt scheppen en de eigenschap hiervan is vrede, vreugde en vrijheid. Onvoorwaardelijke vrede, in tegenstelling tot de tijdelijke vrede bij het maken. Je bent in verbinding met het leven. Je bent wakker. En je ontdekt wie je bent door in te zien wat je niet bent; niet een ego, niet het denken, niet een persoonlijkheid, niet een lichaam.

Wat of wie ben je dan wel?

Niet een lichaam, maar vrij.

Zonder zonden, geborgen en veilig. Compleet en heel. Onvoorwaardelijk geliefd, wat je ook zegt, doet of denkt. Je waarde blijft onveranderd.

Wanneer je ontdekt wie je bent, dan maak je andere keuzes. Die leiden vanzelf naar de vreugde waar je zo naar op zoekt bent en waar je hard voor werkt. Maar je hoeft er niets voor te doen. Je hoeft niets te doen. Zijn is voldoende.

De Spirituele Allochtoon, Eindelijk Vrij en De Spirituele Allochtoon & Het Kusjeshuis nu overal online verkrijgbaar. Gesigneerd ontvangen? Kijk in de webshop. Je kunt je boeken ook persoonlijk ophalen in mijn praktijk te Rouveen. De koffie en thee staat dan voor je klaar.

Eindelijk Vrij is aan vernieuwing toe en krijgt een nieuwe cover. Op mijn website www.despiritueleallochtoon.nl schrijf ik hierover en vraag ik lezers om hun mening voor een passende cover.

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) geeft Boss-coaching en training aan ondernemers en leidinggevenden. Ze is schrijver van het praktische werkboek De Spirituele Allochtoon, Eindelijk Vrij en de autobiografie De Spirituele Allochtoon & Het Kusjeshuis. Ze is te boeken als spreker over levensbeschouwing, filosofie, bewustzijn en vrijheid.

Geef een reactie