Hoe je van problemen nieuwe kansen maakt en een signeersessie in Paterswolde

Problemen. Ze zijn er op alle niveau’s. In alle vormen. In alle kleuren. Het liefst komen we ze nooit tegen en huppelen we onbezorgd door het leven. Maar als je een wezen bent dat ‘mens’ heet, dan ontkom je er niet aan. Velen vluchten voor de pijn die het met zich mee brengt en verdoven het op allerlei manieren.

Problemen brengen onvrede, en of deze problemen nou groot of klein zijn, onvrede is onvrede. Innerlijke onvrede veroorzaakt een voortdurende stress, en stress op de lange termijn is funest.

Toch zijn problemen slechts uitdagingen die ons helpen groeien. Elk probleem biedt een kans om een betere keuze te maken.

Maar HOE?

1. Wees stil
2. Luister naar jezelf
3. Wees eerlijk
4. Laat je angst en zorg toe
5. Voel de emotie: huil, jank, schreeuw, stamp, spring!

Zaterdag 19 oktober Signeersessie
autobiografie te Paterswolde

De Spirituele allochtoon & het kusjeshuis

Emoties hebben ruimte nodig en jij bent de enige die ze dit kan geven. Erken je angst. Er is niemand schuldig. Fouten maken is menselijk en van fouten kun je leren. Het zegt niets over jouw waarde. Je bent nooit minder als een ander. Je bent nooit beter, ook al denk je ego van wel… (laten we eerlijk blijven, hoe vaak denken we niet dat wij gelijk hebben en de ander onzin uitkraamt?)

Voorbij de emoties ligt een creatief veld. Voorbij de ratio. Want bij spelen hoort geen denken. Het probleem is geen probleem meer. Beetje bij beetje verschijnt de zegen die het probleem verbergt. De buitenkant van het probleem barst als een cocon uit elkaar en wat er verschijnt is een nieuwe kans. Om het anders te doen. Vanuit een innerlijk weten en vertrouwen. Dat je bent waar je moet zijn. En dat alles zeer, zeer goed is.

Wat een vloek lijkt…

kan een zegen zijn. In Boss-coaching sessies begeleid ik je naar je innerlijk weten, zodat je ANDERS kijkt, betere keuzes maakt en met meer zekerheid en vertrouwen verder kan.

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindful en transpersoonlijk coach en trainer voor professionals die verder willen. Samira is opgegroeid in Antwerpen, van Marokkaanse afkomst en woont sinds 2001 in Nederland. Haar debuut De Spirituele Allochtoon, Eindelijk Vrij, is een stappenplan om inzicht te krijgen in de oorzaak van innerlijke onvrede, hoe je loslaat, vergeeft en jezelf ruimte geeft om te groeien en nieuwe kansen op te pakken. 14 oktober verschijnt haar autobiografie De Spirituele Allochtoon en het Kusjeshuis. Wil jij Samira boeken als inspirerend spreker, kijk dan op www.despiritueleallochtoon.nl.

Geef een reactie