Grenzen kennen, herkennen en bewaken op de werkvloer

Leer jezelf kennen, meer valt er niet te zoeken…

Relaties op de werkvloer, en dan heb ik het niet over romantische relaties, kunnen complex zijn. Vooral wanneer er niveauverschillen zijn. Het niet kennen van je persoonlijke ik-grens, het niet kunnen bewaken van je grenzen en het gebrek aan bewustzijn, leidt tot conflicten en dat is jammer.

Direct naar de oorzaak?

Een goede leidinggevende is een coach. Een belangrijke vaardigheid van een coach is potentiƫle kwaliteiten vrijmaken zodat de prestatie optimaal wordt. Wat beweegt de medewerker, waar wordt hij of zij blij van, wat is de innerlijke drijfveer en wat heeft zij of hij nodig om optimaal te kunnen (samen)werken?

Hoe bereik je het gemeenschappelijke doel wanneer veiligheid, helderheid en verantwoordelijkheid niet vanzelfsprekend is?

Jezelf kennen, je persoonlijke ruimte kennen en je grenzen kennen, maakt dat je de ander beter leert waarnemen. Een sterke ik-grens leidt tot meer zelfvertrouwen, zelfkennis en daardoor kennis van de ander.
Goed communiceren, durven handelen en keuzes maken, dit zijn allemaal gevolgen van een goede zelfkennis wat betreft de persoonlijke ruimte en de ik-grens.

Inspiratie-sessie voor Profs

Wil jij, samen met jouw team en collega’s vanuit een veilige basis en met vertrouwen en zekerheid verder? Ik geef korte introducties om jou als leidinggevende of teammanager te inspireren en motiveren een veilige basis te scheppen vanwaaruit optimale samenwerking (en dus groei) een gevolg is. Meer weten?

Mail: info@spiritandmoves.nl
Bel: 0631-788893

Inzicht brengt je verder!

De Spirituele Allochtoon & …

Ik deel mijn ervaring met grensoverschrijdend gedrag in mijn onlangs verschenen autobiografie De Spirituele Allochtoon & Het Kusjeshuis en deel de stappen die ikzelf heb gevolgd om vrij te worden van beperkingen in Eindelijk Vrij. Dit praktisch boek is ook onderdeel van de 8-wekelijkse training Be the Boss voor profs.
Deze training is ook voor organisaties te boeken.

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) geeft Boss-coaching en training aan ondernemers en leidinggevenden. Ze is schrijver van het praktische werkboek De Spirituele Allochtoon, Eindelijk Vrij en de autobiografie De Spirituele Allochtoon & Het Kusjeshuis. Ze is te boeken als spreker over levensbeschouwing, filosofie, bewustzijn en vrijheid.

Geef een reactie