Op de juiste koers, neem jij de leiding?

Louter door te zijn wie je bent, krijg je alle middelen tot je om te doen wat je te doen hebt. De juiste mensen, de juiste middelen, de juiste boodschappen en zo ervaar ik dit steeds meer in mijn leven. Eindelijk, eindelijk, eindelijk…op de juiste koers!

Inzicht brengt je verder

Ik wil graag dit verhaal met je delen. Over een vrouw met ambitie. Een vrouw die keuzes moest maken.

Deze moeder van vier kinderen werkte onder haar niveau in een grote overheidsinstelling, tot grote frustratie van meerdere leidinggevenden die jonger waren en nog groen achter de oren. Tijdens de jaarlijkse functioneringsgesprekken werd ze keer op keer gevraagd om de ladder op te klimmen, want ze hadden zulke mensen nodig. De nodige certificaten ontbraken en daarom zou ze naast haar werk een pittige studie moeten oppakken.

De ambitie om te groeien en leidinggeven was groot want ze had een visie en ze was goed in het motiveren en inspireren van mensen. Op de juiste plek zou ze voor de organisatie veel kunnen betekenen. Maar de studie was niet te combineren met vier opgroeiende kinderen die elk ook erg ambitieus waren. De studies die ze deden kostten handenvol met geld en verder hadden ze haar aandacht en emotionele steun nodig.

Ze deed dit in haar eentje trouwens, ook niet onbelangrijk om te vermelden. Doordat ze zelf toen haar kinderen klein waren klaar stond voor anderen, had ze een opvangnet opgebouwd. Diezelfde mensen stonden voor haar klaar als ze zich moest verdelen in vier om alle ballen in de lucht te houden.

En toen werd ze 50…

Er was nog steeds die ambitie om carrière te maken en het innerlijk conflict dreigde haar te verscheuren. Ze nam de tijd om haar pijn te voelen, de pijn van de leegte, van het falen, van het niet kunnen waarmaken van haar persoonlijke ambitie. Ze ontdekte, door het proces van zelfonderzoek, welke oorzaken er aan de grondslag lagen van dit diepe verlangen. En zo ontstond er ruimte. Ze voelde zich ontspannen toen ze naar een innerlijk beeld keek van haar kinderen.

Ze werkten, studeerden en stonden er in tegenstelling tot haarzelf, niet alleen voor. Een grote glimlach verscheen op haar gezicht en voelde haar hart warm worden. Ik moedigde haar aan om haar persoonlijke verlangen eerbiedig een waardevolle plek te geven. Dit deed ze op mentaal, emotioneel, fysiek en spiritueel niveau.
Ze kreeg weer plezier in haar werk en in haar leven als moeder, want ze had nu weer de leiding over haar eigen leven.

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) geeft Boss-coaching en training aan ondernemers en leidinggevenden. Ze is schrijver van het praktische werkboek De Spirituele Allochtoon, Eindelijk Vrij en de autobiografie De Spirituele Allochtoon & Het Kusjeshuis. Ze is te boeken als spreker over levensbeschouwing, filosofie, bewustzijn en vrijheid.

Geef een reactie