Op zoek naar antwoorden?

‘Wat heeft jou geholpen om los te komen van angst, twijfel, onzekerheid en het constante oordelen?’

Vanochtend was ik invaller bij Sportrade waar ik al tien jaar actief ben; spinning, pilates, bodyshape en af toe een les yoga of golden girls. Vandaag kreeg ik deze vraag van een deelnemer.

Ik ben niet een lichaam

Welk probleem je in je leven ook hebt en hoe complex het ook lijkt, onderliggend ligt steeds dezelfde oorzaak. En dit is de identificatie met het lichaam.
Vrede en vreugde en zelfs gezondheid wordt hierdoor beperkt, want een lichaam is nou eenmaal beperkt. Een lichaam heeft veel nodig; voeding, kleding, onderdak. Er moet veel gebeuren om het lichaam tevreden te houden. Verder zijn er zorgen over de toekomst. Zal het lichaam nog wel genoeg krijgen? En wat moet er nu gebeuren zodat er in ieder geval genoeg zal zijn?

Terug naar de eenvoud

Je hechting met het lichaam mag je niet onderschatten. We hebben geleerd dat we een meisje of een jongen zijn. We hebben geleerd dat we een seksuele geaardheid hebben en we hebben geleerd wat de norm is. We hebben keer op keer op keer gehoord dat we onze opvoeding zijn, onze afkomst, ons geld of het gebrek daaraan.

Wanneer we denken een lichaam te zijn, dan maken we ook keuzes vanuit deze perceptie; beperktheid. Terwijl we alles in ons hebben om hele andere keuzes te maken; open mind.
Keuzes die leiden tot meer vreugde, meer vrijheid, in onszelf maar ook in onze werksituatie, in onze vriendenkring en zelfs in de wereld!

Wie niet oordeelt, is vrij. Wie niet oordeelt, leeft. Wie niet oordeelt, is.

Dit mag niet geen theorie blijven, maar dient ervaren te worden door het herprogrammeren van het denksysteem. En dit vereist een bereidheid om te transformeren. En tijd. En discipline. Maar als je weet waarvoor je het doet, wanneer jouw motivatie groot is, dan lukt het. Want zo simpel is het met doelen stellen. Bepaal wat je wil bereiken en bereik het.

Een goede afloop staat vast

Dus wat heeft mij geholpen? Dit idee. Dat ik niet een lichaam ben. Dat het lichaam niet mijn doel is, dat het lichaam slechts een raamwerk is waarbinnen ik mijn talenten en natuurlijke voorkeuren kan benutten. Vrij van beperking. Vol vertrouwen dat een goede afloop vast staat.

Jij bent vrij, net als mij

Hartelijke dank voor alle felicitaties via Linkedin en andere kanalen voor mijn verjaardag gisteren. Het lichaam is 42 geworden. Ik ben dankbaar met dit middel en geef het wat het nodig heeft om te doen wat het te doen heeft. Bereid om naar mijn innerlijke leiding te luisteren omdat ik weet dat vreugde, vrede en vrijheid het resultaat zijn.

Ik verwacht na de zomer met een transformatie-training te starten in Amsterdam en Zwolle. Wil je ook verder, mail mij op info@spiritandmoves.nl

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindful en transpersoonlijk coach en trainer voor professionals die verder willen. Samira is opgegroeid in Antwerpen, van Marokkaanse afkomst en woont sinds 2001 in Nederland. Haar debuut De Spirituele Allochtoon, Eindelijk Vrij, is een stappenplan om inzicht te krijgen in de oorzaak van innerlijke onvrede, hoe je loslaat, vergeeft en jezelf ruimte geeft om te groeien en nieuwe kansen op te pakken. 14 oktober verschijnt haar autobiografie De Spirituele Allochtoon en het Kusjeshuis. Wil jij Samira boeken als inspirerend spreker, kijk dan op www.despiritueleallochtoon.nl.

Geef een reactie