Vooruitzicht op volledig succes!

Een kalme vrede. Een innerlijke rust. Volkomen zeker. Voorgoed een einde aan twijfels en onzekerheid. Een nieuw vertrouwen. Met het vooruitzicht op volledig succes. Lijkt het te mooi om waar te zijn?

Het juiste perspectief

Mijn innerlijke reis begon vanuit een diep dal door allerlei omstandigheden die ik in De Spirituele Allochtoon, Eindelijk Vrij beschrijf. Een periode van innerlijk onderzoek brak aan en ik ontdekte tot mijn verwondering een vredige en onverstoorbare kalmte. Ik leerde dat, hoe roerig de omstandigheden waren, ik niets buiten mijzelf nodig had om vrede, vreugde en vrijheid te ervaren. Het was er al die tijd.
Maar waarom vergat ik steeds weer, dat het er was?

Twee opties!

Ik had oefening nodig, elke dag. Bij voorkeur in de ochtend, voordat mijn hoofd vol zat met allerlei doelen die gerealiseerd moesten worden. Dus nam ik tijd in de ochtend om die bron in mijzelf op te zoeken. De wereld die ik zag, kwam voort uit mijn eigen waarneming. Het was niet de waarheid. En zo werd angst en onzekerheid opnieuw geprojecteerd in mijn leven. Ik was er klaar mee. Ik wou er vanaf. Daarom oefende ik dagelijks en onderzocht mijn denksysteem.

Ik besefte dat ik in het verleden keuzes had gemaakt gebaseerd op angst. Hoe subtiel die angst ook was, het was angst die me leidde. Ik besloot om het anders te doen. En ook al voelde ik nog geen zekerheid en vertrouwen, ik begon met te doen alsof ik het wel voelde.

Ik deed alsof ik zeker was. Alsof ik vertrouwen voelde. Alsof ik vrede voelde. En ik oefende met het geven van zekerheid en vertrouwen, want je kunt niet geven wat je niet hebt, nietwaar?
En er gebeurde wederom een wonder.

Wat ik gaf, kwam bij mij terug. Steeds meer zekerheid, vertrouwen en vrede stroomde mijn waarneming binnen.

Maar nog steeds maakte ik onbewust wel eens een keuze uit angst. Met name het uitstellen van een keuze, was wel eens gebaseerd op angst en twijfel. Ik durfde dan geen beslissing te maken en kwam daardoor niet verder. Het bracht nieuwe frustratie en onvrede, die ik wederom onderzocht. Ik legde alles in het licht want ik wou Weten.

Doorzetten!

Het vereist aandacht, tijd en de bereidheid om naar binnen te kijken. Ik was zo klaar met het verleden. Ik had een lange weg afgelegd; een dubbelleven maakte dat ik steeds om mijn schouder moest kijken. En die angst nam ik mee toen ik een huwelijk in vluchtte, waar ik mezelf wegcijferde. Het moest anders. Ik besloot om open te staan voor al het goede van het leven.

Ik had tenslotte evenveel recht op vreugde en vrede als ieder ander. Ik hoefde er niet goed genoeg voor te zijn. Of slim genoeg. Of geslaagd of welgesteld. Noch geliefd en beroemd. Ik werd wakker.

En besefte dat ik noch zondig, noch schuldig was. Ik zag de onzin van het wachten op erkenning van de wereld. En besloot mezelf te erkennen. Ik kon zelf kiezen wie ik was. En ik koos er voor om

Vrij en zeker te zijn. Vol vertrouwen. Op weg naar volledig succes.

Interesse in mijn unieke coaching trajecten, eendaagse trajecten of de 8-wekelijkse training die 10 mei start? Kijk bij het aanbod op www.spiritandmoves.nl of mail info@spiritandmoves.nl .

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindful en transpersoonlijk coach en trainer voor hoger opgeleiden en professionals. Ze is opgegroeid in Antwerpen, van Marokkaanse afkomst en woont sinds 2001 in Nederland. Ze inspireert en motiveert leidinggevenden, politici en ondernemers om inzicht te krijgen in zichzelf zodat ze met zelf-zekerheid en vertrouwen VERDER kunnen. Ze is spreker en schrijver van De Spirituele Allochtoon, Eindelijk Vrij. Binnenkort verschijnt haar autobiografie De Spirituele Allochtoon en het Kusjeshuis. Wil jij Samira boeken als inspirerend spreker, kijk dan op www.despiritueleallochtoon.nl.

Geef een reactie