Meer plezier in je werk en betere resultaten

Mijn ouders migreerden naar België voor een betere toekomst voor hun nog toekomstig gezin. De grootste prioriteit lag bij de basisbehoeften. Voedsel, onderdak en gezondheid. Het maakte voor mijn vader niet uit wat hij deed als werk. Hij kon nu een gezin stichten en misschien zelfs een huis bouwen in Marokko, waar hij in zijn dorp, recht had op een stukje grond. Want tenslotte zou hij terugkeren naar zijn geliefde Marokko.

Er is een kantelpunt in de behoeften van de werkende mens. Tijden zijn veranderd en we hebben andere prioriteiten, nu de basisbehoeften voor het merendeel van de bevolking geen issue is.

Zingeving in je werk

Vroeger dacht ik dat rijke en bevoordeelde mensen gelukkig waren, en misschien zijn velen dat ook. Een spaarpotje hebben voor de toekomst maakt het ook makkelijker. Niet druk maken om geld is ook minder stress, want financiele stress is killing. Daar weet ik alles van! (Zie mijn verhaal in De Spirituele Allochtoon, Eindelijk Vrij) Maar echte vrede schijnt het niet te brengen, want er is steeds die zoektocht naar een vervulling van een leegte.

Zingeving is hierop het antwoord. Door te ontdekken wie we zijn en wat ons levensdoel is, krijgen we meer grip enerzijds, maar leren we loslaten anderzijds. In het privéleven, in het werk, in het team, in het bedrijf. Wanneer we ons persoonlijke doel verbinden met het werk wat we doen dan kunnen we met meer inzet en meer plezier werken. We bereiken betere prestaties, individueel en collectief. Maar dan moeten we onszelf wel leren kennen.

Het betekent dat we in alle eerlijkheid onze lelijkste en onzekere stukken uit de duisternis halen. Dat we oude dingen voorgoed loslaten en leren vergeven. Zodat we ruimte maken voor datgene wat natuurlijk is;

De allerbeste resultaten

Want het leven hoeft niet complex of zwaar te zijn. Zoals die loodzware baan die mijn vader had. We leven nu in een andere tijd. Het kan ook eenvoudig. Met vreugde, vertrouwen en zekerheid.

Interesse in een coaching traject voor individuele medewerkers of team managers in je organisatie?
Neem contact met mij op voor een vrijblijvend maar verkennend gesprek en mail mij op info@spiritandmoves.nl .

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindful en transpersoonlijk coach en trainer voor hoger opgeleiden en professionals. Ze is opgegroeid in Antwerpen, van Marokkaanse afkomst en woont sinds 2001 in Nederland. Ze inspireert en motiveert leidinggevenden, politici en ondernemers om inzicht te krijgen in zichzelf zodat ze met zelf-zekerheid en vertrouwen VERDER kunnen. Ze is spreker en schrijver van De Spirituele Allochtoon, Eindelijk Vrij. Binnenkort verschijnt haar autobiografie De Spirituele Allochtoon en het Kusjeshuis. Wil jij Samira boeken als inspirerend spreker, kijk dan op www.despiritueleallochtoon.nl.

Geef een reactie