Fuck the past!

We leven in een vrij land, maar echt vrij zijn we niet. Het is niet de schuld van de overheid, van de gemeente of van onze koning en koningin. Het is niet de schuld van de Marokkanen, Turken, Antillianen of Surinamers. Nee, het is ook niet de schuld van de moslims of de kaaskoppen, noch is het de schuld van onze ouders of van ons verleden.

Als we ons niet vrij voelen, dan hebben we onbewust gekozen om in de gevangenis te blijven zitten van oordeel, schaamte, schuld en angst. Wat we zien en ervaren heeft niets met de ander te maken. Het verleden is voorbij. En alle oordelen die gebaseerd zijn op het verleden kunnen we hiermee loslaten. De deuren van de gevangenis zijn nooit op slot geweest.

Fuck the past!

Het verleden is voorbij. Nu zijn we zelf verantwoordelijk voor onze keuzes. Al onze eigenschappen kunnen we nu leren omarmen. Ook wanneer ze tegenstrijdig zijn. Na acceptatie van wat er is, komt de bereidheid om eerlijk te zijn en onszelf af te vragen;

Hoe kijk ik naar mijzelf en naar mijn leven? Welke oordelen neem ik vanuit het verleden mee en kan ik nu loslaten omdat ik ze niet meer nodig heb? Durf ik mijzelf alle ruimte te geven om gelukkig te zijn?

Je vrij voelen, dat is een keuze. Je waarde verandert niet, wat er ook gebeurt. Je waarde verdien je niet, wat je ook laat.

Affirmatie van de week

Vandaag zal ik mijzelf eraan herinneren dat ik vrij ben.
Vandaag zal ik deze vrijheid in alles en iedereen zien.

Samira Ahale

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie