Angst is geen excuus
avatar

Stel een doel, maar hou rekening met de bochten

Als je weet wat je wilt, dan kan je een duidelijk doel stellen. De kans is dan groot dat je je doel bereikt. Belangrijk is om de lat niet te hoog te leggen, zodat je gemotiveerd blijft. Maar neem jezelf ook serieus, je hebt veel capaciteiten en kwaliteiten. Durf je ze te delen?

Wees flexibel en hou rekening met onverwachte omstandigheden. Soms verschijnt er een scherpe bocht. Minder dan vaart en schakel terug. Er zijn meerdere manieren om je doel te bereiken. Soms kun je je doel bijstellen. Of vervangen door een ander doel en je doel naar later verplaatsen. Het hoeft allemaal niet vandaag te gebeuren. Maar let op het onderliggende gevoel.

Jouw manier is goed

Kies jouw manier uit. Doe het op jouw tempo. Jij weet zelf wat het allerbelangrijkste is. Jij weet wat rust, voldoening en vreugde geeft. En als je iets niet doet, wees dan eerlijk. Is angst de reden?

Zo ja, onderzoek het!
Onderzoek de onderliggende angst die een blokkade vormt voor het behalen van je doel. Want het doel heb je je niet voor niets gesteld. Het zal je iets brengen, zodat je verder komt in het leven. Of het nu op persoonlijk vlak is of in je werk. Geef je angst of angsten de ruimte. Voel de angst in je lijf, in je buik, in je adem, in je hart. Geef de angst de tijd om te bewegen. Je hoeft niets te doen. En kijk dan eerlijk; zijn de gedachten die deze angst voorbrengen ‘waar’?

Is dit waar?

Wees kritisch. Vele angsten zijn gebaseerd op gedachten. En gedachten zijn gebaseerd op wat voorbij is of wat nog komen gaat. Maar is er nu werkelijk reden om bang te zijn? En is de reden van de angst gegrond? Wat is het ergste dat er kan gebeuren?

Kom je er niet in je eentje uit? Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. Zoek de juiste ondersteuning. Niemand hoeft het alleen te doen. Er zijn vele vormen en vele wegen. Besteed datgene wat je zelf niet kan, uit aan een expert. Zodat jij de dingen kan doen waar je wel goed in bent. Wat je wel makkelijk afgaat. Durf in jezelf te investeren.

En ga dan verder

Prioriteiten stellen. Dat doe je omdat je jezelf op de eerste plek zet. Jij bouwt je wereld. Jij bent het middelpunt hierin. Je gezin erom heen. Je collega’s. Je vrienden. Jij staat elke dag op om de dag te beginnen. Jij kijkt om je heen. Jij bent het die voelt. Die ervaart. Die doet. Zorg goed voor de jij die je bent. Wat heb jij nodig? Geef het jezelf. Gun het jezelf. En vergeet niet jezelf een dikke, vette knipoog te geven. Of naar jezelf te zwaaien als je je spiegelbeeld tegenkomt.

Zorg goed voor jezelf. Want je bent het waard.

Yes…echtwaar!

Ook jij kunt jezelf tot het middelpunt maken. Meer vreugde en vrede in je leven creëren. In In 8 weken naar Evenwicht leer je alle levensgebieden te laten stromen, zodat jij de keuze kunt maken die bij jou het beste past. Zodat jij angsten loslaat en ruimte krijgt om te doen wat je vreugde geeft.
Opgave/interesse: info@spiritandmoves.nl

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindful en transpersoonlijk coach en trainer voor hoger opgeleiden en professionals. Ze is opgegroeid in Antwerpen, van Marokkaanse afkomst en woont sinds 2001 in Nederland. Ze inspireert en motiveert leidinggevenden, politici en ondernemers om inzicht te krijgen in zichzelf zodat ze met zelf-zekerheid en vertrouwen VERDER kunnen. Ze is spreker en schrijver van De Spirituele Allochtoon, Eindelijk Vrij. Binnenkort verschijnt haar autobiografie De Spirituele Allochtoon en het Kusjeshuis. Wil jij Samira boeken als inspirerend spreker, kijk dan op www.despiritueleallochtoon.nl.

Geef een reactie