Weinig ruimte om jezelf te zijn?

We beschikken allemaal over een eigen persoonlijke ruimte waarin o.a. onze gevoelens, verwachtingen, teleurstellingen, overtuigingen, verlangens een plek hebben. Bewust of onbewust. Deze ruimte is vaak niet goed begrensd. Wanneer we onze ruimte niet goed begrenzen, dan wordt het onduidelijk wat van onszelf of de ander is. Het leidt tot onbewuste en ongewenste overdrachten.

Begrenzing en relaties

Onenigheid en miscommunicatie, zowel in persoonlijke als professionele relaties, heeft vaak te maken met grenzen en onbewust (of zelfs bewust in het geval van een dictatoriaal bestuur) grensoverschrijdend gedrag. Vooral diegene die een machtspositie heeft, kan makkelijk in de verleiding komen om te grote verwachtingen maar ook oordelen bij de werknemer neer te leggen. De werknemer heeft dan meestal weinig kans om in zijn of haar kracht te blijven, wanneer inzicht in de eigen ruimte en grenzen ontbreekt.

Inspirerend leiderschap

Mijn taak is het om mensen bewust te maken van de eigen persoonlijke ruimte en de verantwoordelijkheid die hiermee samen gaat. Het oppakken van de regie, het duidelijk neerzetten van grenzen en als het zo belieft, om de ruimte groter te maken.
Zodat alle aspecten van de persoonlijkheid, ook de minder leuke, een plek krijgen. Ook negatieve gevoelens en oordelen horen erbij en gevoelens zijn in beweging. Ze veranderen, maar verdwijnen niet. Tenminste, wanneer we spreken over eigen gevoelens.

Nieuws! Mijn tweede boek verschijnt dit jaar nog bij uitgeverij Palmslag. Over een zoektocht naar vrijheid, de uitdagingen van een dubbelleven, het loslaten van religieuze, culturele en maatschappelijke dogma’s. Het is een autobiografische spirituele roman. Ik ben tevens spreker over o.a. deze onderwerpen.

De Spirituele Allochtoon en Het Kusjeshuis eind maart in de voorverkoop.

Het leven is geboren worden en doodgaan. Er is geen vreugde zonder verdriet. En hoe sneller we dit accepteren door daadwerkelijk ruimte te genereren en onze verantwoordelijkheid op te pakken, hoe sneller we vrede vinden. Deze innerlijke vrede stralen we uit en hebben gevolgen in ons leven en in onze relaties. Er ontstaat ruimte, er is wederzijds respect en er ontstaat duidelijkheid over wederzijdse verwachtingen.
Dit leidt tot een heldere communicatie en een vruchtbare samenwerking.

Ik begeleid individuele medewerkers en teams van organisaties. Ik adviseer en motiveer ze met een concrete en heldere methode, zodat ze in hun kracht komen en in hun kracht blijven. Zodat ze met zekerheid en zelfvertrouwen VERDER kunnen.

Agenda

Basis transformatie training In 8 weken naar Evenwicht
Vrijdag 1 maart 9.00-11.00 uur
Vervolg transformatie training In 8 weken naar Evenwicht
Vrijdag 5 april 13.30-15.30 uur

Deze training kun je ook individueel volgen of in een Een-daagse training.

Meer informatie? Bel 0631-788893 of mail info@spiritandmoves.nl

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindful en transpersoonlijk coach en trainer voor hoger opgeleiden en professionals. Ze is opgegroeid in Antwerpen, van Marokkaanse afkomst en woont sinds 2001 in Nederland. Ze inspireert en motiveert leidinggevenden, politici en ondernemers om inzicht te krijgen in zichzelf zodat ze met zelf-zekerheid en vertrouwen VERDER kunnen. Ze is spreker en schrijver van De Spirituele Allochtoon, Eindelijk Vrij. Binnenkort verschijnt haar autobiografie De Spirituele Allochtoon en het Kusjeshuis. Wil jij Samira boeken als inspirerend spreker, kijk dan op www.despiritueleallochtoon.nl.

Geef een reactie