Je eigen pad lopen

Je loopt altijd je eigen pad. Moeilijk, makkelijk, omhoog, omlaag, drassig, stabiel, zacht, verhard, lang, kort. Jouw pad is jouw weg. Het is nooit de weg van een ander. Jouw pad is uniek. En jouw pad brengt je waar je moet zijn.

Rechtsaf, linksaf of rechtdoor?

Het kan zijn dat je niet aarzelt en zonder nadenken een weg kiest. Pas wanneer je bent afgeslagen, ga je nadenken. Was het wel verstandig? Zal ik terug naar de hoofdweg lopen en toch dat andere pad nemen?

En soms durf je niet verder bij een splitsing. Je weet het niet. Je wil de allerbeste keuze maken. Je wil geen spijt krijgen. Je wil dat pad nemen wat je leven zal zegenen. Met vreugde, geluk, vrede en overvloed. Maar hoe maak je de juiste keuze?

Ik weet het niet

Niet-weten is een zegen. Niet-weten is alleen voor de dappere ziel die de controle (die een illusie is) durft los te laten en zich durft over te geven aan het niet-weten. Want juist daar zit alle kennis en visie over de richting van het leven. Een innerlijke gids die je brengt waar je moet zijn. Maar dan moet je wel durven vertrouwen.

Ik laat mijzelf dagelijks uit. Soms wandel ik stevig en soms slenter ik. Vandaag was zo’n middag om te slenteren. En zowaar vond ik een prachtige boomstam (een berk) waar ik op ging zitten, genietend van de zonnestralen op mijn bleke winterwangen. Volop genietend van de grazende schapen, kunstenaars van het Zijn.

De dag zit vol keuzemomenten. Keuzes met kleine gevolgen. Keuzes met grote gevolgen. Tijdens het wandelen zet ik al wat mij bezighoudt op een rij om daarna, alles OP TE GEVEN. En ik herhaal zachtjes: ik weet het niet. Het is een mantra. Mijn hoofd wordt leeg. Ik word leeg. Ik voel ineens zo’n overweldigende vrede. Soms voel ik een traan over mijn wang rollen. Niet van verdriet. Nee, het is puur geluk. Pure vrijheid.

Vrij. Ja, Eindelijk Vrij. En waarom?
Omdat ik het niet weet.

Leer de juiste keuze te maken voor vreugde, vrede en geluk in je leven. Je leert het in de basis training In 8 weken naar Evenwicht. 

Vrijdag 1 maart van 9.00-11.00 uur.

Maak je los van twijfel, angst, onzekerheid. Word zeker en leef met vertrouwen. In april start de Vervolgtraining voor cursisten van 2018. Meer info: info@spiritandmoves.nl

Vrede zij met jou, Samira Ahale


Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie