Hoe zet je het ego buitenspel?

Mensen die bij mij komen hebben kampen met verschillende uitdagingen in het leven. Vaak is het een combinatie van werk en prive en een zoektocht naar de juiste keuzes, vanuit kracht, zekerheid en vertrouwen. Ook al lijken de uitdagingen zo verschillend en de problemen zo groot, wat de innerlijke vrede en (nacht-)rust verstoort, ze zijn steeds terug te voeren op hetzelfde:

Angst

Angst is niets anders als een roep om liefde. Angst voelen betekent dat we op een dwaalspoor zijn. En we zoeken slechts naar oplossingen, wanneer we verdwaald zijn. Immers, als je weet waar je thuis is, dan hoef je nergens heen. Dan eindigt de zoektocht.

Dus hoe laat je angst los, zodat levensenergie overvloedig kan stromen? Hoe maak je keuzes die leiden naar een vreugdevol leven? 

  1. Durf eerlijk te zijn over je angst vermomd in:
  • schaamte
  • boosheid
  • jaloezie
  • schuld
  • strijd
  • eenzaamheid

2. VERGEEF!
Vergeving houdt in dat we de emoties zien als wat ze zijn; veranderlijk, tijdelijk, gebaseerd op een verleden wat voorgoed voorbij is.

Dus, vergeef zodat je het ANDERS gaat zien, want:
Deze emoties zijn veranderlijk, wankel en onzeker. Onze waarneming is gekleurd. We herinneren onszelf er nu aan dat we verhaaltjes zien. Wie zou willen leunen, laat staan bouwen, op iets wat ieder moment kan veranderen?

3. Bemoei je niet! Stap achteruit! Doe NIETS!

Je hoeft niets te doen. Je enige taak is om te VERGEVEN. Dit wil zeggen; je identificatie met en je gehechtheid aan het ego doorzien en er afstand van nemen, als in stap 2. Je gaat van DOEN naar ZIJN. In plaats van de berg op te klimmen, ervaar je wat het is een dal te zijn, waar je de ontvanger wordt van alle overvloed; antwoorden.
Intuïtie, het diepe weten, innerlijke wijsheid, Ware Zelf, Goddelijke Leiding, de Heilige Geest.  Het maakt niet uit welke woorden je gebruikt, want die kies naar aanleiding van je waarneming (en die is gekleurd). Het is in ieder geval datgene wat niet het ego is. Het is dat wat jij bent. Stabiel, compleet, zeker, vreugdig, vredig en VRIJ.

Neem dagelijks de tijd om bij jezelf te zijn, als je los wil komen van angst, want het ego is complex en kent vele lagen van sub-persoonlijkheden.
Transformatie van onjuiste naar juiste waarneming is een mentale training; het is topsport!

Vrede zij met jou, Samira Ahale

P.S.: De transformatie-training In 8 weken naar Evenwicht die 25 januari zou starten, is uitgesteld. Deze start bij voldoende inschrijvingen. Lees HIER meer over  of ontvang alle informatie en mail info@spiritandmoves.nl)

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindful en transpersoonlijk coach en trainer voor hoger opgeleiden en professionals. Ze is opgegroeid in Antwerpen, van Marokkaanse afkomst en woont sinds 2001 in Nederland. Ze inspireert en motiveert leidinggevenden, politici en ondernemers om inzicht te krijgen in zichzelf zodat ze met zelf-zekerheid en vertrouwen VERDER kunnen. Ze is spreker en schrijver van De Spirituele Allochtoon, Eindelijk Vrij. Binnenkort verschijnt haar autobiografie De Spirituele Allochtoon en het Kusjeshuis. Wil jij Samira boeken als inspirerend spreker, kijk dan op www.despiritueleallochtoon.nl.

Reacties

Hoe zet je het ego buitenspel? — 1 reactie

Geef een reactie