Zou het zo simpel zijn?

Als we de oorzaak van het zogenaamde probleem duidelijk hebben, dan is er ineens het inzicht; ‘waarom maak ik het in godsnaam zo ingewikkeld?’ Nou, ik kan je vertellen waarom. Ik heb een manier ontdekt om wakker te blijven. Om bewust te blijven. Want ik wil niet weer in die put vallen. Deze keer loop ik erom heen. En dit kun jij ook!

Complex versus eenvoud

Het leven is heel eenvoudig. We maken het ingewikkeld doordat we teveel in ons hoofd zitten. Doordat we de verhalen geloven die ons hoofd bedenkt. We hebben tijd, aandacht en discipline nodig om het oude denken, gebaseerd op angst, tekort en onzekerheid, te herprogrammeren.

Maar om iets vol te houden, moet je wel gemotiveerd zijn!

Je moet wel weten waarom je iets doet. Anders hou je het niet vol. Zo zal een dieet nooit lukken, als je jezelf ten diepste niet accepteert zoals je bent. Je zult eerst liefde moeten voelen, onvoorwaardelijk! En jezelf waardevol moeten vinden, onvoorwaardelijk! Voordat je de handelingen kunt verrichten die leiden tot dat mooie lijf, of dat mooie leven. Sommige mensen noemen het omdenken. Ik noem het de omkering van oorzaak en gevolg. Stop met werken op het gebied van de gevolgen. Dit heeft geen zin. Kost veel te veel tijd. En veel te veel energie. Het kan ook anders!

Bestel NU het boek De Spirituele Allochtoon, Eindelijk Vrij en werk heel concreet op het gebied van de oorzaak, zodat je met meer zekerheid en zelfvertrouwen VERDER kan! Het boek is ook te koop via de goede doelen website YOUBEDO.nl

Oorzaak en gevolg omkeren

Het is een mentaal proces waarmee ik hoger opgeleiden begeleid. Je moet een bepaalde intelligentie bezitten. En die intelligentie is niet op het niveau van diploma’s of studie. Ik ontmoet soms mensen die cum laude afgestudeerd zijn, maar zo weinig bewustzijn hebben. Het is eigenlijk een combinatie van twee dingen; slim genoeg zijn en bereid zijn om te erkennen dat je wel eens helemaal fout kunt zitten. Bereid zijn om te zeggen; ik weet het niet. Want voorbij het ik weet het niet ligt dé grote wijsheid. Voorbij het ik weet het niet kan de oorzaak in het licht worden gebracht. En dan kan de wijsheid, die ieder in zichzelf heeft, naar de oppervlakte komen. Dan kunnen de juiste handelingen, vanuit de juist gerichte denkgeest, plaatsvinden. Zodat vrede, die een innerlijke zaak is, ook naar buiten kan worden geprojecteerd. Het begint altijd binnen. In jezelf.

Werk aan de oorzaak

In een individueel traject zoals Mini Mindfulness in 3D. Ook de training In 8 weken naar evenwicht kan individueel gegeven worden. Of doe het samen met anderen in de training die op 25 januari 2019 van start gaat. De kennismakingsworkshop is op vrijdag 11 januari.

Mensgerichte organisaties die het belangrijk vinden dat hun personeel in evenwicht blijft door persoonlijke ontwikkeling, reserveren een deel van de omzet speciaal hiervoor. Vraag je werkgever of er een persoonlijk budget is en werk aan de oorzaak, zodat je de gevolgen kunt veranderen. Zodat je op alle levensvlakken meer zekerheid en zelfvertrouwen hebt. In de liefde, in je werk, in je gezondheid, in geld. Er zijn altijd mogelijkheden.

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindful en transpersoonlijk coach en trainer voor hoger opgeleiden en professionals. Ze is opgegroeid in Antwerpen, van Marokkaanse afkomst en woont sinds 2001 in Nederland. Ze inspireert en motiveert leidinggevenden, politici en ondernemers om inzicht te krijgen in zichzelf zodat ze met zelf-zekerheid en vertrouwen VERDER kunnen. Ze is spreker en schrijver van De Spirituele Allochtoon, Eindelijk Vrij. Binnenkort verschijnt haar autobiografie De Spirituele Allochtoon en het Kusjeshuis. Wil jij Samira boeken als inspirerend spreker, kijk dan op www.despiritueleallochtoon.nl.

Geef een reactie