Soms moet je een bruggetje over

Soms moet je een bruggetje over. En als je bent overgestoken dan kun je kiezen: Verder lopen, even stil staan en omdraaien, voor je verder loopt, of teruglopen. Hoe dan ook, voor mij is er geen weg terug. Er bestaat alleen maar VERDER. De geest is gemaakt om te scheppen. En verandering is het enige constante. Want je bent hier niet om niets te doen, nietwaar?
De valkuil is denken dat je daar pas vrede gaat vinden. Dat je allerlei dingen moet doen die je waarde bepalen. En dat is een vergissing. Je bent waardevol en daarom kun je doen wat je te doen heb. Wat kun jij vandaag doen vanuit dit waardevol zijn?

Ga je mee?

Ik zit in De Overgang. Nee, niet de fysieke hormonale overgang. Ik mag maandelijks genieten van de maancyclus en trouw doet mijn lijf wat het al die jaren deed. In mijn cultuur, de Marokkaanse, noemden we dat verlof. Of congé. De mannen blijven uit de buurt. De vrouwen zoeken elkaar op. Ijs en chocolade. Sommige dingen zijn universeel…

Maar ik ga verder

en wel op verschillende vlakken in mijn leven. Als moeder van twee tieners is er veel beweging. Na acht jaar co-ouderschap zorg ik nu fulltime voor ze. Als partner in de liefde met een LAT-relatie, inmiddels alweer zeven jaar, staat er ook het een en ander te gebeuren. En met mijn werkzaamheden, nu fulltime, als adviseur, motivator en begeleider van professionals in het afbakenen van grenzen voor meer zekerheid en zelfvertrouwen, naast het werken als spreker over grenzen, vrijheid, islam, non-dualiteit en angst.

Ik heb er zin in. En laat december de maand zijn om terug te blikken. Om te voelen en te kiezen wat je mee neemt en wat je wil loslaten. Maar weet, wat je ook doet, je bent precies waar je moet zijn. Ik vier vrijdag 21 december vanaf 16 uur de Overgang. Op zijn Marokkaans, dus geen borrel, maar Marokkaanse thee zal er zijn. Tja aard van het beestje..

Deel jouw overgang met mij of mail mij als je dit samen met mij wil vieren: info@spiritandmoves.nl

Vrede zij met jou, Samira Ahale
Dé mindful en transpersoonlijk coach voor hoger opgeleiden

 

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindful en transpersoonlijk coach en trainer voor hoger opgeleiden en professionals. Ze is opgegroeid in Antwerpen, van Marokkaanse afkomst en woont sinds 2001 in Nederland. Ze inspireert en motiveert leidinggevenden, politici en ondernemers om inzicht te krijgen in zichzelf zodat ze met zelf-zekerheid en vertrouwen VERDER kunnen. Ze is spreker en schrijver van De Spirituele Allochtoon, Eindelijk Vrij. Binnenkort verschijnt haar autobiografie De Spirituele Allochtoon en het Kusjeshuis. Wil jij Samira boeken als inspirerend spreker, kijk dan op www.despiritueleallochtoon.nl.

Geef een reactie