Ik geef het op!

Eindelijk geef ik de illusies op die mij een schijnzekerheid en een schijnveiligheid bieden. Eindelijk vrij, tenminste, tot ik weer in de valkuil van het ego stap. Dat gaat meestal heel subtiel maar soms heb ik het snel door. Dagelijks stil zijn om te reflecteren en naar binnen te kijken, verkort de tijd van deze illusies. Waar het ego leidt, kan er geen vrede zijn. Schijnvrede, dat wel. 

De jaarwisseling was tot nu toe belangrijk voor me. Voor mijn ego-ik dan. Ik wist waar ik trots over was maar ik wist ook heel goed waar ik teleurgesteld in was. Vooral in mijzelf. De dingen die niet gelukt waren. Die ik nog niet bereikt had. En de angst dat het niet meer zou lukken. Dat het simpelweg niet voor me weggelegd is. Alle onvrede en vrede waren een gevolg van de gedachten en dus de oordelen die ik had over de weg die ik had afgelegd. En oordelen is vermoeiend, uitputtend en de oorzaak van ‘opgebrand’ zijn.

Afgelopen jaar is er veel gebeurd en ik ben gegroeid. Ik ben anders gaan kijken. Mijn innerlijke reis duurde zeven lange jaren. Daarna verscheen mijn boek. Het omslagpunt of de overgang is dat ik nu naar buiten treedt. Ik heb deuren gesloten en ben in de leegte gaan zitten. De controle opgegeven. Ik wist dat het tijd was om naar buiten te treden. Het is niet dat ik daar naar verlang. Het is gewoon dat het zo is, omdat ik het niet tegenhoud. Blijkbaar ben ik er klaar voor. Ik heb wel ontdekt dat ik het meest gelukkig ben als ik mij er niet mee bemoei. 

De meeste vrede voel ik wanneer ik al mijn oordelen opgeef. Wanneer ik mijn doelen opgeef. En het leven simpelweg laat zijn zoals het is. En als ik voor een keuze sta, dan ga ik de stilte in. Ik denk niet na maar ik geef het denken op. En ik land in het lijf en voel. Ik voel alle emoties zoals verlangens, twijfels, onzekerheid tot oplossen in het grote geheel. De antwoorden worden me gegeven door een wijsheid voorbij kennis, voorbij ervaring. En ik voel in elke cel in mijn lijf een diepe vrede. En een groot vertrouwen. In het opgeven van al mijn oordelen, ligt mijn verlossing.

VERANDERINGEN 2019

Ik ga verhuizen richting Zwolle en zoek een woonplek in Hattem/ Dalfsen, liefst op fietsafstand van Zwolle. Een woning of boerderij te huur, tips zijn welkom.
Uiteraard komt er dan ook een nieuwe ruimte voor coaching en training. Dit naast mijn (huidige) werkzaamheden als externe coach bij organisaties waar ik hoger opgeleiden begeleid, adviseer en motiveer zodat ze met zekerheid en zelfvertrouwen VERDER kunnen. 

Tot en met juli 2019 kun je in de praktijk in Paterswolde terecht voor de unieke trajecten die ik aanbied. Ik zal hier nog twee keer de training In 8 weken naar Evenwicht, geven. Maak kennis op vrijdag 11 januari of meld je aan, de eerste training start 25 januari, de tweede in april.

Mijn autobiografie, inmiddels al een tijdje op de plank, verschijnt 2019. Het wordt een spirituele roman. 

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindful en transpersoonlijk coach en trainer voor hoger opgeleiden en professionals. Ze is opgegroeid in Antwerpen, van Marokkaanse afkomst en woont sinds 2001 in Nederland. Ze inspireert en motiveert leidinggevenden, politici en ondernemers om inzicht te krijgen in zichzelf zodat ze met zelf-zekerheid en vertrouwen VERDER kunnen. Ze is spreker en schrijver van De Spirituele Allochtoon, Eindelijk Vrij. Binnenkort verschijnt haar autobiografie De Spirituele Allochtoon en het Kusjeshuis. Wil jij Samira boeken als inspirerend spreker, kijk dan op www.despiritueleallochtoon.nl.

Geef een reactie