Niet meer oordelen, een kunst!

Gehoofddoekt en in een traditionele Marokkaanse djellaba begaf ik me, meer dan tien jaar geleden, richting de plattelandsvrouwen van nieuw-Scheemda en parkeerde ik, toen nog onze Volvo (in gemeenschap van goederen) voor de deur van een Gronings café. ‘Allahoe Akbar!’, schalmde het vanuit mijn volle tas, toen ik het café binnenliep. Ik voelde me niet helemaal op mijn gemak en met een rood hoofd probeerde ik bij de klok te komen, onderin mijn tas om het geluid op stil te zetten. Maar zowel de kroegbaas als de mannen aan de bar begroeten mij hartelijk en leken er niet van op te kijken. 

Les 311: Ik beoordeel alles zoals ik wil dat het is

De vrouwen leken ook niet raar op te kijken en waren erg gastvrij. Ik ging ervan uit dat vrouwen in het platteland van Groningen een beeld hadden van een moslim vrouw; een hoofddoek en lange kleding en een accent. Ik was goed voorbereid, hoewel ze het Vlaamse misschien niet verwachtten.

Ik ben, zoals je ziet, nu ook te boeken als spreekster bij Zij Spreekt.
Bekijk hier mijn profiel.

Les 312: Ik zie alles zoals ik wil dat het is

Het hele tafereel beleefde ik vanuit mijn waarneming. En ik handelde dus vanuit deze waarneming; mensen uit het platteland kennen geen moslims en dus hebben ze vooroordelen en dus verwachten ze een vrouw met een hoofddoek en dus …. Ach, het maakt ook niets uit. Mijn voordracht eindigde met het langzaam afdoen van mijn hoofddoek, terwijl mensen me verbaasd aankeken. Daarna ging ook mijn djellaba uit en daar stond ik dan: in mijn favoriete strakke jeans en Adidas sneakers. Wat een heerlijke avond was dat!

Les 313: Laat nu een nieuwe waarneming tot mij komen

Wat heeft dit met deze lessen te maken? De lessen gaan over waarneming. Ik zie de wereld vanuit de plek waar ik sta en kan dus slechts vanuit deze positie oordelen. Mijn waarneming zal dus altijd gebrekkig blijven. Het is beter voor mij om te leren om meerdere posities in te nemen en de wereld vanuit alle kanten te bekijken. Vanuit het verruimen van het bewustzijn. En nog beter zou het zijn om geen oordeel meer te hebben en alles te laten zijn zoals het is. En in plaats van mijzelf te verbinden met mijn ego, te kiezen voor de waarneming van mijn innerlijke leiding, innerlijk weten, mijn Hogere Zelf. Ik hoef dus niet te veranderen of iets anders te doen of mijn best te doen. Wat ik te leren heb is om juist niets te doen:

‘Verlichting is slechts een herkenning, en allerminst een verandering’

Bron:
The Course Wdl.188.1:4 en Uittreksels uit A Workbook Companion van Allen Watson en Robert Perry. De Uittreksels zijn een begeleiding van de werkboek-lessen en kun je bestellen bij het Nederlands Platform voor Een Cursus in Wonderen Contact in Miracles. Een aanrader wanneer je met het Werkboek aan de slag gaat!

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie