Hoeveel ruimte heb jij om te spelen?

Vele keuzes zijn onbewust en gebaseerd op diepe, onderliggende gevoelens en overtuigingen die te maken hebben met het verleden. Met je opvoeding. Met je grenzen en met name met grens-overschrijdend gedrag. En daar is het misgegaan. Het vertrouwen heeft plaats gemaakt voor angst. De oorzaak van je angst is in jezelf terug te vinden. Wil je geen keuzes meer maken die gebaseerd zijn op angst, want zoals je weet brengt angst, nog meer angst voort, dan moet je bereid zijn om de angst in de ogen te kijken; en de angst is altijd BINNEN.

Verwachtingen en overtuigingen

Als kind ben je overgeleverd aan je ouders en je omgeving. Verwachtingen worden bewust en onbewust bij je als kind in de ruimte gelegd. Wanneer je je gaat identificeren met deze overtuigingen en verwachtingen die niet van jezelf zijn, raak je op den duur je speelsheid kwijt. Het uit zich in vermoeidheid, want innerlijke conflicten kosten veel energie. Je kunt er de vinger niet op leggen. Oude gedachten- en denkpatronen zijn hardnekkig. Waarom lukt het niet, vraag je je af. Je bent toch oud en wijs genoeg inmiddels?

Verander het en de gevolgen veranderen

Het lukt niet als je die ruimte in jezelf niet opzoekt. Omdat dit nou eenmaal de enige plek is waar je kunt zijn om aan jezelf te werken. Je kunt allerlei dingen doen als ontspanning, maar ze vullen slechts tijdelijk een leegte en verhullen slechts tijdelijk de pijn. Je zult elke kamer in je huis moeten bekijken en beslissen of wat daar ligt, jou verder helpt. Wat ligt daar nog wat niet van jezelf is? Hoeveel ruimte heb je om te spelen?

Een creatief kind is een vrij kind wat durft te ontdekken. Creativiteit kent immers geen angst. Creativiteit leeft in het heden. Vrijheid is vrij van angst. Vrijheid en creativiteit gaan hand in hand. Beide leven in de ruimte.

Welke overtuiging, gedachten- en denkpatroon belemmert jou nu nog om te spelen? Wat kan jij vandaag loslaten? Zodat je creativiteit kan stromen. Zodat je speels VERDER kan? Deel het met mij via info@spiritandmoves.nl. 

 

Ik vier 21 december De Overgang, wat heb jij te vieren?

Het is belangrijk om stil te staan bij veranderingen in het leven. Het is belangrijk om bewuste keuzes te vieren en te delen met anderen, om te inspireren en te motiveren dat het ook ANDERS kan. Ook jij bent welkom, vrijdag 21 december vanaf 16 uur. Graag aanmelden via info@spiritandmoves.nl. Ik wens jou een speels weekend toe en vrede zij met jou.

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindful en transpersoonlijk coach en trainer voor hoger opgeleiden en professionals. Ze is opgegroeid in Antwerpen, van Marokkaanse afkomst en woont sinds 2001 in Nederland. Ze inspireert en motiveert leidinggevenden, politici en ondernemers om inzicht te krijgen in zichzelf zodat ze met zelf-zekerheid en vertrouwen VERDER kunnen. Ze is spreker en schrijver van De Spirituele Allochtoon, Eindelijk Vrij. Binnenkort verschijnt haar autobiografie De Spirituele Allochtoon en het Kusjeshuis. Wil jij Samira boeken als inspirerend spreker, kijk dan op www.despiritueleallochtoon.nl.

Geef een reactie