Wil jij een toekomst die van het verleden verschilt? – The Course – 277 & 278

Wanneer je een deur sluit om het oude achter te laten, dan moet je keuzes maken. Wat neem je mee? Wie wil je worden, waar wil je naartoe? Het is niet de meest leuke fase, deze overgangsfase want, tja, het liefst willen we dat onze nieuwe plek helemaal gereed is en dat we alle antwoorden hebben. Toch biedt dit de kans om een grondige schoonmaak te houden, want, we willen toch een toekomst die van het verleden verschilt?

Les 277: Laat mij Uw Zoon niet binden door wetten die ik heb gemaakt

Uw Zoon kun je definiëren als de schepping. Uw Zoon ben jij en ieder ander. We kunnen onszelf bevrijden door naar de ander te kijken en alles wat we over hem denken, op te geven. Elke beperking en elk oordeel die we de ander opleggen, is een beperking voor onszelf. Jij bent dus, ongeacht wat jij over jezelf gelooft, vrij. Het zijn slechts je overtuigingen die een wolk vormen voor de zon die altijd schijnt. En zo kunnen we vandaag kijken en onze overtuigingen die ons beperken, voorgoed en liefdevol loslaten.

Les 278: Als ik gebonden ben, is mijn Vader niet vrij

Er is niets buiten jezelf. Jij bent de God, de Vader. Deze les heeft niets met christelijke overtuigingen te maken. Als we geloven dat we een lichaam zijn, dan geloven we in beperktheid. We zijn niet een lichaam, het lichaam is een middel. Er staat een prachtig gebed in The Course bij deze les die ik je niet wil onthouden, lees het een paar keer en weet daarbij dat jijzelf de Vader bent:

‘Vader, ik vraag om niets dan de waarheid. Ik heb veel dwaze gedachten over mijzelf en mijn schepping gehad, en heb een droom van angst in mijn denkgeest gebracht. Vandaag wil ik niet dromen. Ik kies de weg tot U in plaats van waanzin en in plaats van angst. Want de waarheid is veilig en alleen liefde staat vast.’

Leer jezelf kennen, laat oude patronen en het verleden voorgoed los.

Be the change, do it now!

Begin je dag met 5 minuten voor jezelf, in stilte. Kijk naar je gevoelens en voel ze. Kijk naar je gedachten. Schrijf op wat je bezig houdt. En kijk dan of er overtuigingen zijn.  Stel dat ze onjuist zijn? Herhaal: ‘Laat ik mijzelf vandaag niet als beperkt zien.’ Doe deze oefening ook voordat je naar bed gaat. In de cursus In 8 weken in evenwicht ga je ruimte maken voor mooie en nieuwe dingen. De stappen staan ook beschreven in het boek Eindelijk Vrij. 

Kennismakingsworkshop Meer evenwicht in je leven
vrijdag 12 oktober 9.30 uur

De cursus In 8 weken in evenwicht
Vrijdag 2 november om 13.00-15.30 uur
Aanmelden: info@spiritandmoves.nl

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie