Vrij van beperkingen, eindelijk vrij – The Course – 292, 293, 294

Worden wie je bent is niet zo eenvoudig als het klinkt. We koppelen wie we zijn aan ons man- of vrouw-zijn, aan onze afkomst, sociaal, cultureel, maatschappelijk, aan onze hobby’s, aan ons werk. Wat we denken te zijn, is niet werkelijk. We leven in een droomwereld. En deze droom kan vandaag ontmaskerd worden, zodat we thuiskomen, vrij van alle beperkingen. 

Les 292: Een gelukkige afloop staat voor alles vast

We denken misschien dat we ons volledig veilig wanen, maar als we eerlijk zijn naar onszelf, dan horen we diep in onszelf een angstige stem. We kunnen onze angsten pas loslaten als we de angst horen, voelen, ruiken, proeven en zien. De stem van de angst is de stem van het ego, een gedachte in de denkgeest, gebaseerd op het idee ‘ik ben een lichaam, ik ben afgescheiden, ik ben alleen’. Hoever je bent in je proces van wakker worden, het maakt helemaal niets uit, zegt deze les. We zullen uiteindelijk allemaal thuiskomen en weten wie we zijn. Vreugde is ons erfgoed en een gelukkige staat voor alles vast.

Les 293: Alle angst is voorbij, en hier is louter liefde

Wat geen verleden heeft, ken geen angst. Het ego kan zich alleen maar bezig houden met het verleden en de toekomst. De vrede die er is, hier, nu, wordt overspoeld door het denken. En denken is lijden. Maar het verleden is voorbij. En de toekomst is een gedachte. Het is dus een keuze om pijn uit het verleden naar het heden te brengen, maar je kunt ook kiezen om het niet te doen. En om anders te kijken. Vanuit wie je bent te kijken, zodat je kunt zien wat er werkelijk is; liefde, onvoorwaardelijke liefde!

Leer jezelf kennen, doorzie oude gedachten- en gedragspatronen
en laat het verleden los. Be the change, do it now!
Vrijdag 2 november 2018
start de cursus: In 8 weken in evenwicht
info@spiritandmoves.nl

Les 294: Mijn lichaam is iets volkomen neutraals

Het lichaam is een instrument en brengt ons, net als een vervoermiddel, van A naar B. Denken een lichaam te zijn, is denken afgescheiden te zijn van de thuisbasis. En deze basisgedachte, een vergissing uiteraard, veroorzaakt angst en schuld. Het lichaam is er, volgens The Course, om een vergeven wereld te zien. Om vergissingen te laten corrigeren, zodat we weer zien wie we zijn; vrij van alle beperkingen, veilig, genezen en heel. 

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Reacties

Vrij van beperkingen, eindelijk vrij – The Course – 292, 293, 294 — 2 reacties

Geef een reactie