Onbewuste angst voor zelfkennis – The Course – 282, 283, 284

Onbewuste angst voor zelfkennis werkt saboterend. Ik zie bij velen de angst om naar binnen te kijken, en soms met fases ook bij mezelf. Ik kan alleen anderen blijven helpen in hun reis naar hun innerlijke waarheid, zodat ze meer vrijheid, vrede en vreugde in het leven ervaren, als ikzelf steeds weer de reis naar binnen maak. De uitdagingen in het leven kunnen ons helpen om steeds dichter bij onze essentie te komen, zodat we ontdekken dat we nergens bang voor hoeven te zijn.

Les 282: Ik zal vandaag niet bang voor liefde zijn

Alle onbewuste angst kunnen we vandaag nog in het licht brengen, zodat we ons bewust worden van innerlijke conflicten. Angst kan als een harig monster lijken, verscholen in donkere kelders, maar met deze les krijgen we bemoediging om het licht aan te doen. En dat eng, harig monster kan wel eens iets heel anders zijn; een overtuiging uit het verleden die mag worden opgeruimd, zodat je ontdekt dat wie jij bent niets is om bang voor te zijn. Je bent onschuldig. Je bent vrij. Voel je de liefde stromen?

Les 283: Mijn ware Identiteit woont in u

De identificatie met je naam, je persoon, je verleden, je huidige situatie en je ideeën over de toekomst, leer je bij deze les te zien als wat ze zijn; illusies. Beginnende studenten van The Course hebben veel moeite met dit idee, vooral omdat alles zo werkelijk lijkt. Ook ik heb momenten nodig om voorbij deze verhaaltjes te kijken, zodat ik weet wie ik ben. Niet een ego, niet een lichaam, niet tijdelijk; maar eeuwig vrij en het lichaam…is slechts een middel wat ik vreugdevol kan gebruiken om te doen wat ik te doen heb.

Les 284: Ik kan kiezen alle gedachten die pijn doen te veranderen

Om te groeien, moet je dingen loslaten. Ik zit nu, zoals je weet, in een overgangssituatie, loslaten van inkomsten en een werksituatie, om ruimte te geven aan het nieuwe. Velen durven het niet en blijven vastzitten in werk wat geen plezier meer oplevert. Ik begrijp het heel goed. Toch moeten we loslaten als we verder willen. Maar niet zonder onze angst te erkennen en deze lief te hebben. En dan kunnen we onze gedachten, die voor meer angst zorgen, onder de loep nemen. Om er bewust afscheid van te nemen. Want dat is het innerlijke loslaten. De verhaaltjes zijn niet waar. Haal je geloof eruit en je haalt de kracht eruit. Je denkgeest, je mind, is zo sterk dat ze alles waar kan maken. Je scheppingskracht is groot. Is dit wat je wil scheppen? Kies, en kies bewust.

Ik help je graag bewust te worden van je scheppingskracht
zodat je vanuit deze kracht de juiste beslissingen kunt nemen.
En meer ruimte krijgt in je leven voor vreugde, vrijheid, vrede en vertrouwen.
Je kunt vrijblijvend kennismaken voor je besluit of mijn aanbod bij je past.
Individueel traject: Mini Mindfulness in 3D
In groepsvorm: In 8 weken naar evenwicht – start 2 november

 

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie