Je eigen weg lopen, de allerbeste weg

Ik had vroeger de neiging om mezelf te vergelijken met anderen en dan met name met Nederlandse succesvolle vrouwen. Naast dat ze het financieel goed hadden, kwamen ze ook uit een warm nest en hadden ze beschikking over een familiair en sociaal-emotioneel vangnet. Allemaal zaken die voor mij niet vanzelfsprekend waren. Ik moedig alle Marokkaanse jonge vrouwen aan om niet meer te vergelijken. Maar ik wil hierbij iedereen aanmoedigen om niet meer te vergelijken. Loop je eigen weg, die zal je altijd daar heen brengen waar je moet zijn.

De lessen 295 tot en met 300 ga ik niet apart behandelen, anders wordt het een hele lang blog.
Vandaag is het tijd voor les 301 (En God Zelf zal alle tranen wissen).

Verleden – Heden – Toekomst

Het feit dat we onzekerheid, twijfel, angst en zorgen hebben of simpelweg, onvrede voelen, op welk gebied dan ook, heeft telkens dezelfde oorzaak. We denken dat we zondig zijn geweest in het verleden. Immers, we waren één en toen kwam de Big Bang en ineens werden we een lichaam, een man of een vrouw, een moeder of een vader, rijk of arm, succesvol of gefaald. We denken dat we ons los hebben gemaakt van God. We denken dat we een golfje kunnen zijn met een eigen identiteit en een eigen wil. En hier voelen we ons schuldig over.

Deze schuld, onbewuste schuld, zien we geprojecteerd in onze waarneming. Het is een gevolg van de oorzaak, de denkbeeldige afscheiding van onze werkelijke identiteit. Zolang we nog geloven in deze afscheiding, zullen we ons schuldig voelen en blijven zoeken naar vrede buiten onszelf. In middelen, in mensen, in resultaten, in gebeurtenissen…en dat kan een tijdje helpen.
De vrede is voorwaardelijk, de vreugde is voorwaardelijk en zelfs de liefde, ja de liefde is gebonden aan voorwaarden. En dat zorgt ervoor dat we bezig moeten blijven, want stel dat we de liefde eindigt?

Focus op de oorzaak en het gevolg verandert, verdwijnt

En dus zijn we bang voor de toekomst. En deze angst is een illusie, volgens The Course, want ook de afscheiding is een illusie. De afscheiding is nooit werkelijk geweest. Het was slechts een idee van het golfje, maar ergens weet het golfje ook wel dat ze niet het golfje is. Maar dat ze ook de oceaan is, de bodem van de zee, de zeemeeuw die overvliegt, de maan en haar schittering op de oppervlakte. The Course is een middel om je die eenheid te herinneren. Zodat je loskomt van vergissingen. Zodat je ontdekt:

Ik heb niets verkeerd gedaan, ik ben niet zondig.
Ik kan dus nooit schuldig zijn. Niemand is schuldig.
Ik hoef niet meer bang te zijn voor de toekomst, ik zal niet gestraft worden.
Waar angst verdwijnt, kan vertrouwen stromen. En vertrouwen ontmoet vertrouwen, net als liefde, liefde ontmoet. Wil jij meer liefde en vertrouwen in het leven?

De laatste kans in 2018!

De mentale transformatie ervaar je in de cursus van vrijdag 2 november. In 8 wekelijkse bijeenkomsten leer je de ins en outs van non-dualiteit en hoe je de omslag maakt naar het juiste denken, zodat je bewuste keuzes kunt maken en meer vreugde krijgt in je leven.
De eerste bijeenkomst kun je als workshop volgen, zodat je kunt kennismaken met mij, mijn werkwijze en de inhoud van de cursus. Meld je nu aan op info@spiritandmoves.nl.

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie