In evenwicht met het Psychodieet – The Course – 275 & 276

We zijn wat we denken, aldus Boeddha. Wat we denken wordt bepaald door onze perceptie: de plek waarvan we vandaan kijken. Denken we vanuit het veranderlijke en valse zelfbeeld, het ego, dan zullen we angst zien, in welke vorm dan ook. We kunnen ook ergens anders gaan staan! Zodat we het oude denken en de daarmee gepaarde gedragspatronen, gebaseerd op het verleden, voorgoed leren loslaten. En dit is een proces, maar wil je dit proces versnellen, doe dan mee met het psycho-dieet!

Les 275: Gods helende Stem beschermt alles vandaag

Het gaat hier weer niet om God zoals we die kennen vanuit een religie, maar de God die jij bent. Jij bent de schepper van je wereld en jij bent niet een afgezonderd lichaam, met een afgezonderd denken, volgens The Course. Als je bereid bent je valse zelfbeeld op te geven en dus je identificatie met je lichaam en met je personage, dan ga je ervaren hoe groots je bent. Oneindig, eeuwig en vooral vrij. Vrij om te kiezen wat je wil zien. Is het angst of is het liefde?

Les 276: Het is mij gegeven Gods woord te spreken

En als je weet wie je bent, kun je zien wie de ander is en dan stop je met de ander zien als zielig, of als mislukt, of als ziek, klein of het tegengestelde; gelukt, geslaagd, geliefd. Er is een deel diep in onszelf wat zich de eenheid herinnert van wie we zijn. Misschien ervaar je het in een meditatie, of in de natuur, of tijdens het sporten. Met hardlopen kan ik soms, als ik een tijdje ren, voelen dat ik de getuige ben van het bewegende lichaam. Het is een bijzondere ervaring om in en uit het lichaam te zijn. Het lichaam als middel benutten. Het is niet het doel. Er is slechts één groot verlangen en dat is thuis zijn. Thuis zijn in mezelf. In het Zelf. Weten dat..

Ik Ben.

Doe je mee het met Psycho-dieet?

Deze maand leg ik mijn eigen vaste patronen in het licht en laat ik bewust enkele los. Dit als oefening om los te komen van gehechtheid en om ruimte te creëren voor nieuwe dingen. Op fysiek vlak ga ik ook mijn routines doorbreken. Ik ren en wandel dagelijks verschillende afstanden en op andere tijdstippen dan dat ik gewend ben. Deze maand geen chocolaatje bij de koffie, ik kan toch heus wel zonder! En wanneer een gebeurtenis een negatieve emotie oproept, dan ga ik erbij zitten. Ik neem de ochtend en de avond tijd om te schrijven om er zo afstand van te nemen. Het zijn oude denkpatronen die leiden tot emoties en die leiden dan weer tot het oude handelen. Ik wil niet meer handelen vanuit oude denk- en gedragspatronen, en jij?

Vier weken lang zal ik werken op mentaal, fysiek, emotioneel en spiritueel niveau. Ik doe het elk jaar, net als het vasten tijdens de Ramadan. Waarom? Het geeft ruimte. Ruimte voor groei. Ruimte voor nieuwe en mooie dingen. Zoals meer vreugde, meer vrijheid en meer vrede.
In de cursus In 8 weken naar Evenwicht kan jij dit leren. Interesse? Stuur dan een mailtje naar info@spiritandmoves.nl. Vrede zij met jou.

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie