Hoe maak je de juiste keuze?

Wanneer je niet weet hoe je verder moet, wat het leven van je vraagt, waarheen het leven wil dat je gaat, dan kun je energie stoppen in allerlei zaken om te zien of ze werken. Maar de kans is groot dat je uitgeput raakt en in een negatieve cirkel terecht komt. Het is beter om, wanneer je niet weet hoe je verder moet, je terug te trekken. Stil te worden. En te luisteren naar je innerlijke stem, zodat je je tijd niet verdoet. Het leven wil jou iets duidelijk maken.

Zoals je weet, ik beschrijf het ook in mijn boek, heb ik een lange reis achter de rug. Ik moest mezelf uitvinden, na opgegroeid te zijn in een Marokkaans traditioneel gezin in Antwerpen. Na een dubbelleven met onderdrukking, geweld en discriminatie, later een vechtscheiding en dan ook nog eens een schuldsanering die uit dit huwelijk volgde. Ik vroeg me af waarom ik was waar ik was. En ik ging op onderzoek uit en ontdekte dat ik een keuze had. Mijn afkomst, mijn opvoeding, mijn cultuur en mijn geloof en verder alle ervaringen die mij hebben gevormd, zijn niet bepalend voor wie ik ben. Ik heb de regie over mijn leven en ik besloot om vanuit vrijheid bewuste keuzes te maken.

Voorbij je angst, voorbij je twijfel, voorbij je onzekerheid

Ik leerde om stil te zijn, mijn vooropgezette ideeën aan de kant te schuiven en voorbij de mind hoorde ik een stem. Een boodschap.  Ik leerde te luisteren naar mijn innerlijke leiding. Voorzichtig zette ik de stappen waartoe ik werd aangespoord, want ik was ook bang. Wanneer ik twijfelde en mijn hoofd weer vol was met oordelen over de situatie, dan deed ik even niets. Ik leerde mijn twijfels te overleggen aan dat maatje, wat mij vergezelt. Het vertrouwen groeide, de angst verdween. Al een aantal jaar help ik hoogopgeleiden die worstelen met de juiste keuzes maken, zowel in hun privéleven als in hun werk. Mijn eigen reis leidt ertoe dat ik weet waar ik moet zijn, en zo help ik ze inzicht te krijgen in de oorzaak van hun onzekerheid, twijfel en angst.

Per 1 november gaan mijn prijzen omhoog.
Profiteren van het oude tarief?

Plan in oktober nog je sessies voor 2018!

Be the change, do it now!

Les 302: Waar duisternis was, zie ik het licht

Elke innerlijke onvrede, leert The Course ons, is een vergissing over wie we zijn. Het maakt niet uit waarover je onvrede hebt. Iets onbenulligs zoals weer in de verkeerde rij belanden bij de kassa, of al die Tinder-dates die niks opleveren, behalve frustratie en onzekerheid. Er is geen rangorde naar problemen, hoewel wij het ene probleem groter maken dan andere. Maar verdwaal niet in het probleem. Ga naar de oorzaak en de oorzaak is steeds dezelfde. We denken dat we ons afgescheiden hebben. En daar voelen we ons onbewust schuldig over. En dit projecteren we in ons leven in allerlei problemen. Maar de afscheiding is nooit werkelijk geweest, leert The Course ons. Het is slechts een vergissing en deze vergissing kunnen we vandaag ongedaan maken door, waar we duisternis zagen, het licht te zijn.

Laatste kans om je op te geven voor de mentale transformatie training
In 8 weken naar Evenwicht
Start vrijdagmiddag 2 november 2018

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie