De mentale ommekeer naar de waarheid – The Course – Les 279 – 281

Moed en vertrouwen heb je nodig als je bereid bent los te laten wat je weet, om een diepere wijsheid tot je door te laten dringen. De controle opgeven, de schijnzekerheden opgeven, de heilige huisjes verbranden en zelfs, ja zelfs je eigen identiteit loslaten. Afgelopen weken ben ik tot meerdere inzichten gekomen, o.a. door het afwerken van mijn biografie, die ik waarschijnlijk niet eens zal uitgeven. Ik hoopte op een wonder, maar ik kwam tot een bijzondere ontdekking:

Les 279: De vrijheid van de schepping belooft die van mij

De lessen bieden mij houvast in deze tijden van overgang, want zo kan ik deze fase wel noemen. Een diepliggende overtuiging komt in het licht te staan, nu ik als alleenstaande moeder voor twee kinderen zorg; ‘Ik moet het alleen doen’. De co-ouderschap die na acht jaar stopt, leidt tot meer verandering. Het lijkt wel of ik in een verhuizing terecht ben gekomen. Ik ontdek dingen die ik allang vergeten was en nu kan ik kiezen; wil ik ze houden, word ik er blij van of beperken ze mij?

Les 280: Welke beperkingen kan ik opleggen aan Gods Zoon?

Er zijn meerdere lichamen en personages, maar de inhoud is één. Het lijkt alsof we privé-gedachten hebben, maar we zijn niet afgescheiden van elkaar. Wanneer ik in anderen beperkingen zie, dan houd ik mezelf klein. Dan maak ik van mijzelf en van de ander een slachtoffer. Maar ik ben geen slachtoffer van mijn omstandigheden. De wereld overkomt mij niet. Die schep ik of vanuit mijn valse zelfbeeld, of vanuit wie ik werkelijk ben; Gods Zoon, onbeperkt, onbegrensd en vol onvoorwaardelijke liefde. Dit is wat ik wil zien vandaag, in mijzelf en in iedere persoon en situatie in mijn leven.

Les 281: Niets kan mij pijn doen, behalve mijn gedachten

De mind veroorzaakt lijden. Zolang we denken, zijn we aan het lijden. We beoordelen constant wat er gebeurt, en we kunnen alleen maar oordelen op basis van wat voorbij is. Het ego is bezig met het verleden en de toekomst. Het hier en nu is ondraaglijk voor het ego. De oplossing is simpel. Kijk voorbij de mind. Jij bent niet je mind. En dus kun je niet lijden, kun je niet gekwetst worden.  Want lijden is een illusie. En de illusie is een keuze. We kunnen onszelf, met de herhaling van deze les, voorgoed vrijmaken van pijn.

Leer jezelf kennen, laat oude patronen en het verleden voorgoed los.
Be the change, do it now!

Workshop op vrijdag 12 oktober, 9.30 uur
Meer evenwicht in je leven
Vrijdag 2 november
start de cursus: In 8 weken in evenwicht

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie