Stoppen met zoeken buiten je Zelf, dan kom je Thuis – The Course – 255, 256, 257

Wat is het doel van het leven? Waarom zijn we hier? Waarom willen we de dingen die we willen? Succesvol zijn in ons werk, in de liefde? We zijn vrij om te kiezen wat we belangrijk vinden. We kunnen onszelf wel vastzetten, wanneer we denken dat we het lichaam zijn. En van het lichaam een doel maken. Uiteraard mag je genieten van het lichaam, net zoals je mag genieten van de kleding die je draagt, het huis waarin je woont, de auto waarin je rijdt, de vrienden die je hebt. Geniet ervan, maar weet dat het niet is wie je bent. 

Les 255: Deze dag verkies ik door te brengen in volmaakte vrede

Ik vind het zo fijn om te weten dat ik niet opgesloten en afgescheiden ben in een lichaam, dat ik niet het lichaam ben. Het laat me inzien dat ik werkelijk vrij ben. Vrij van concepten, van ongeschreven regels, van dingen die zogenaamd moeten. Vrij van het verleden! Alleen al deze reminder helpt mij de volmaakte vrede te zien die ik ben. Daarom kies ik bewust, als de dag aanvangt, voor volmaakte vrede. Ook al weet ik dat de dag vast vervelende momenten zal brengen, maar ik zal ze geen betekenis geven. Want ik kies voor vrede.

Les 256: God is vandaag mijn enig doel

God is mijn identiteit. God is niet buiten mijzelf. Buiten mijzelf is er helemaal niets. De wereld ontstaat vanuit mijn waarneming. En dat is wat ik mij herinneren wil. Wanneer ik merk dat ik iets heel graag wil, schud ik mezelf wakker. Ik denk dan dat iets mij vrede gaat brengen, maar The Course zegt dat ik mij vergis. Het enige wat ik werkelijk verlang is de vrede van God. De vorm kan verschillen voor ieder, maar de inhoud is steeds dezelfde. We zijn op zoek naar vrede. We zijn op zoek naar ons Zelf.

PS1: Ik krijg het drukker, vandaar dat ik de lessen samenvoeg als het nodig is. Ook een voordeel voor jou, je krijgt niet elke dag mail…, een beetje rust… 🙂
PS2: Maandag 17 september geef ik weer een workshop Meer Liefde en Geluk. Dit is een introductie op de Eendaagse transformatie training om echt wakker te worden.
Vrijdag 21 september geef ik de workshop Evenwicht in je leven, ook een introductie op de 8-wekelijkse cursus. Meer info? info@spiritandmoves.nl

Les 257: Laat ik me mij herinneren wat mijn doel is

En uiteraard vergeet ik het ook en daarom heb ik oefening nodig. Stille Tijd, noemt The Course het. Een moment in stilte doorbrengen, het geruis van de wereld achter mij laten en de leegte in durven duiken. Alle gevoelens de ruimte geven tot ze oplossen. Ze hebben geen betekenis. De vrede die ik zoek zal ik niet vinden in wereldse dingen. In erkenning van de ander. Ik moet stoppen met zoeken en mij herinneren wat mijn doel is, thuis komen in mijn Zelf.

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie