Ontspan en de oplossing zal zich aandienen – The Course – Les 264

Hoe druk het ook is, neem een momentje tijd voor jezelf. De wereld is niet belangrijk. De wereld is je waarneming. Je hoeft niet daar te zijn of daar te komen. Dat gebeurt vanzelf. Je hoeft toch ook niet te trekken aan het gras?
Wie je wil zijn, wat je wil zijn en vooral, wat je wil ervaren? Dat bepaal jij! Want je bent niet het slachtoffer van de wereld die je ziet. De wereld is jouw waarneming. Jij creëert je wereld. Onbewust of bewust, maar kiezen, dat doe jij. (De foto is gemaakt door an_photografie)

Word je bewust van de keuzes die je maakt. En welke keuze je ook maakt, het is goed, het is aan jou.

Dus, wie wil je zijn? En hoe wil je je voelen? Wat kun je Nu doen om zo te zijn en om je zo te voelen? Welke keuze kun je Nu maken? Het kan een kleine stap zijn. Een simpel gebaar. Het kan  ook een reuzenstap zijn. Een kanteling. Een transformatie. Alles is goed.
Je weet wel wat je te doen hebt. En ben je het vergeten, kun je er niet de vinger op leggen, wees dan stil en luister. Ontspan en de oplossing zal zich aandienen.

Les 264: Ik ben omringd door de Liefde van God.

Herhaal een aantal keer, bij onrust, bij innerlijke onvrede: ‘Laat ik mijzelf niet als beperkt zien.’ Herhaal het zachtjes, herhaal het langzaam. Adem het in, adem het uit.
Want jij bent niet beperkt. Alleen je identificatie met je lichaam maakt dat je je zo voelt. Maar je lichaam is slechts een middel. De vraag is, wat is het doel? Wat is jouw doel? Welk diepliggend verlangen ligt er onder al die wereldse en materiële verlangens?

Natuurlijk weet je alles al. De liefde van God, dat ben jij. Dat is je Zelf. Dat is je bewustzijn. Niet afhankelijk van een buitenaardse macht. Maar één met alles.
We vergeten het. We verdwalen. We zoeken ons suf. Maar we kunnen vandaag nog vrede vinden. We kunnen vandaag nog thuiskomen. Vandaag is een bijzondere dag. Vandaag mag de wind jouw waarheid blootleggen; dat er buiten jezelf niets is….en daarom bepaal jij hoe het verder gaat…

ééndaagse training Meer liefde, Meer geluk
Zaterdag 6 en 20 oktober van 10.00-17.00 uur
incl biologische lunch, lees meer…

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Reacties

Ontspan en de oplossing zal zich aandienen – The Course – Les 264 — 2 reacties

  1. Weer heel mooi Samira, precies hoe ik het voel en probeer het anderen ook te laten voelen. Ben zo blij dat ik zo kan leven en kijken. Niet de hele dag maar al zijn het maar kleine fragmenten. Dat is al zo waardevol. #dankbaar

Geef een reactie