Leren loslaten van alle angsten – The Course – 273 & 274

We zijn toe aan de laatste lessen van het jaar en de christelijke formulering baart mij enige zorg. Ik merk een onrust bij mezelf op, of is het meer onzekerheid, omdat de lessen wel eens christelijk of zweverig zouden kunnen overkomen. The Course maakt het mij er niet makkelijk op. Maar waar een wil is, is een weg. En ik heb gekozen om wakker te zijn en voorbij de kaders te kijken. Anders te kijken. Ik heb gekozen om wakker te zijn en de droom te ontmaskeren. Gelukkig hoef ik dit niet alleen te doen.
(De foto is gemaakt door an_photografie)

Les 273: De stilheid van Gods vrede is mijn deel

Vanuit mijn lichaam, of vanuit Samira, kan ik mijn best doen om vrede te ervaren. Misschien helpt meditatie of een of andere vorm van ontspanning. Een goede zelfzorg (fysiek en geestelijk gezonde voeding), de juiste omgeving, de juiste relaties.  Maar nu ik wakker ben weet ik dat Samira niet bestaat. Ik ben niet een lichaam, ik ben vrij. Ik ben. En jij ook. Zonder kaders, zonder concept. We zijn de vrede zelf. En als je het niet gelooft, wees dan stil en luister. Echt, niets kan de vrede verstoren die jij bent. Ervaar het maar.

Vrijdag 2 november start In 8 weken naar evenwicht
De transformatiecursus voor een licht, vrij en ontspannen leven
in werk, gezondheid, liefde en geld; info@spiritandmoves.nl

Les 274: Vandaag behoort aan liefde toe. Laat me niet bang zijn

Verdriet, eenzaamheid, schuld, wrok, haat, boosheid, jaloezie, ziekte, of een pijnlijk verlangen naar iets of iemand. Herken je deze gevoelens? Zo ja, stop dan even met wat je doet en ga even zitten. Voel en laat het stromen. Geef het alle ruimte. De emotie volgt op een gedachte, overtuiging of geloof in een verhaal. Een verhaal die niet werkelijk is. Een verhaal gebaseerd op een verleden wat nu niet bestaat. En weet dan dit: Elke angst in welke vorm dan ook, is een roep om liefde. Dit is wat The Course ons kan leren vandaag. We leren onze angsten los te laten en in plaats hiervan liefde zien. We hoeven de angst, die een illusie is, niet te genezen. Je kunt nooit iets veranderen, verbeteren of heel maken wat niet waar is. Fijn he?

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie