Je hoeft nergens heen om vrede te voelen – The Course – les 261, 262, 263

Als mijn dochter naar school vertrekt, gaan de gordijnen dicht en klinkt Saida Fikri met haar heerlijke zachte stem uit de geluidsboxen terwijl ik mij overgeef aan het Marokkaanse ritme. De dag dansend aanvangen is pure vrede. Ik zit in een fase van verandering en loslaten. Intuïtief doe ik de stappen uit mijn werk-boek Eindelijk Vrij; energetisch werk op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Alles komt samen. (De foto is gemaakt door an_photografie)

Les 261: God is mijn toevlucht en mijn geborgenheid

Het bewustzijn is mijn toevlucht en mijn geborgenheid, zo lees ik het toch vlotter. Ik ben niet een lichaam, ik ben. Vanuit het ik ben voel ik een volmaakte vrede. Vanuit het lichaam voel ik vooral beperking. De dag heeft te weinig uren, ik zou veel meer willen doen, ik ben afhankelijk van andere mensen en er kan van alles gebeuren. Ik kan werkloos worden, ziek worden, doodgaan. Deze visie bepaalt onze waarneming. Hier ga ik noch vrede, noch veiligheid vinden.

Vrijdag 2 november om 13.30-15.30 uur: In 8 weken in Evenwicht
in je relaties, in je werk, in de liefde.
Met o.a. 
mindfulness, inzicht-, dans- en klankmeditatie en meer.

incl. Boek Eindelijk Vrij. info@spiritandmoves.nl

Les 262: Laat me vandaag geen verschillen zien

Als ik weet dat ik bewustzijn ben, dan weet ik dat alles bewustzijn is. Immers, ik ben niet mijn lichaam, maar dit geldt dus voor alle lichamen. De lichamen zijn anders, qua vorm, qua achtergrond, qua taal, qua opleidingsniveau, qua voorkeuren, enz. Maar nu ik weet dat ik bewustzijn ben, weet ik dat er in essentie geen verschil is. En alle lichamen die denken de regie te hebben, zijn eigenlijk slechts op zoek naar vrede. Dit mij herinneren vandaag, helpt me de vrede te vinden die reeds aanwezig is. Wat een rust.

Les 263: Mijn heilige visie ziet alles als heel zuiver

Vanuit het bewustzijn heb ik een zuivere visie. Dus niet vanuit mijn Samira identiteit, daar hebben we het niet over. Het gaat hier niet om opgedane kennis uit schoolbanken en boeken of levenservaringen, want die horen ook bij het personage. Het gaat om ware visie. Er is dus iets in mij wat de waarheid kent. En wat ik ook doe, denk of zeg, die waarheid blijft intact. Niets kan dit veranderen. Onderzoeken, noch debatten zijn nodig. En die zuiverheid kan ik verkiezen te zien vandaag, in al wat ik zie.

Meer liefde, meer geluk?
Zaterdag 6 en 20 oktober 2018
Het kernwoord is hier: Transformatie
Heb jij zin in een nieuwe JIJ? Ik ben er klaar voor!

 

 

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie