Ik ben veilig, overal – The Course – 243, 244, 245

Kort en bondig de lessen van 31 augustus, 1 en 2 september uitleggen, … gaat dat lukken? Ik doe een poging. Thuiskomen van een week op Schiermonnikoog met twee tieners…even bijkomen! Ik heb zelfs nog geen wasje gedaan want dat hangt zichzelf niet op. Ik laat de boel de boel en morgen is er weer een nieuwe dag, maar voor ik ga slapen…

Les 243: Ik zal over geen enkel voorval een oordeel vellen

Vrijdag op Schier lag ik heerlijk achterover in een grijze tuinstoel, te genieten van de zon. Geen oordeel vellen, wat een onmogelijkheid… Ik was de hele dag bezig geweest met allerlei oordelen; o wat mooi, o wat lekker, o wat zalig of o wat spijtig  en o wat vervelend. Mijn geest hupte van vrede naar onvrede, de hele dag door, omdat ik oordeel. En dus geef ik al mijn oordelen, wanneer ik ze bemerk, op. Wat een rust in de kop!

Les 244: Nergens ter wereld ben ik in gevaar

Ik besef nu nog beter, nu ik mijn biografie schrijf, wat mijn onveilige start op de wereld met mij gedaan heeft. De keuzes in mijn leven en de grote omslag toen ik ging scheiden in 2009. Ik had niks, nul, nada (lees het in het boek Eindelijk Vrij) en moest vanaf de basis opnieuw alles opnieuw leggen. Het Kusjeshuis was de plek om dit te doen. Een werkhuis. Een overlevingshuis. Thuis was voor mij verbonden met hard werken om veilig te zijn. Hard werken om liefde te verdienen. En dus uitte zich dit in mijn leven. Maar het verleden is voorbij. Mijn overtuiging mag ik loslaten, met liefde. Ik ben thuis, Thuis is het Zelf. Thuis is mijn Vader die op mij wacht. Ik ben thuis, ik kan ontspannen want …

Les 245: Uw vrede is met mij Vader, ik ben veilig

Er zijn veel veranderingen in mijn leven. Mijn kinderen wonen nu fulltime bij mij en dit is ergens leuk, maar ergens voelt het als een grote verantwoordelijkheid. Ik heb veel te regelen en oude gedachten dienen zich aan zoals ‘ik moet het alleen doen’. Er komt een einde aan een periode van zelfstandig pilates groepen leiden. Wat komt ervoor in de plaats? Wat zal ik naast de parttime praktijk gaan doen nu ik een deur sluit? Het niet-weten geeft onrust. Wanneer ik onrust voel, dan weet ik dat ik mij vergis. Dan maak ik de vergissing om te denken dat ik afgescheiden ben van de Bron en dit idee moet gecorrigeerd worden. Ik stop met doen, ik reis de stilte in en verblijf in de stilte, tot de onrust verdwijnt en de waarheid verschijnt; ik ben vrede, ik ben veilig.

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie