Het zijn allemaal maar verhaaltjes, meer niet – The Course – 246, 247

Het schrijven van Samira’s levensverhaal roept veel op, ik laat mijn identificatie met een Samira, die slechts in verhaaltjes bestaat, los. Het zijn allemaal maar verhaaltjes, meer niet…

Les 246: Houden van mijn Vader is houden van Zijn Zoon

En zo kijk ik naar mijn broeder, naar mijn medemens en ik zie dat onze lichamen waarmee we ons identificeren, met onze ouderschap, met ons beroep, met onze afkomst. En ineens voel ik dat ik niet mijn lijf ben, en verplaats ik mezelf met alle gemak in een ander lichaam. Het is een gekke sensatie. Ik kan dus net zo goed de ander zijn. Het verschil is opgeheven. Wie is diegene die dit ervaart? In ieder geval niet een lichaam. Ik hoef niet meer te vergelijken als er geen lichamen zijn. Ik ben niet anders. Ik ben niet uniek. Ik ben niet beter, noch minder. Ik ben vrij. Ik ben vrij van mijn eigen bedachte verhalen! Ik voel vreugde en huppel de dag door. Samira bestaat niet!

Les 247: Zonder vergeving blijf ik blind

Dit inzien, is wat vergeving is. Kijken naar de beelden en me herinneren dat ze niet werkelijk zijn. Samira is niet werkelijk, de lezer van de blog is niet werkelijk. De dingen die ik doe zijn niet werkelijk. Het zijn verhalen en alles bij elkaar is het een film. Ik kan me binden aan de film, geassocieerd worden met de film, me identificeren met de film. Maar wat als ik besluit dat ik geen filmmaker wil zijn? Zolang ik niet vergeef, blijf ik blind. Dan denk ik iets te zien, wat er niet is. Dan hou ik vast aan een illusie. Aan een droom. Maar ik heb gekozen om wakker te zijn. En jij?

Maandag 10 september kunnen we samen op reis, om deze innerlijke beweging te maken in de workshop Meer liefde en geluk. Meld je aan op info@spiritandmoves.nl

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie