De kracht van acceptatie – The Course 268, 269, 270

Jij bent niet het slachtoffer van de wereld die jij ziet, je hebt je wereld zelf bedacht. Je bent de schepper van je wereld! Stop nou maar met zoeken naar vrede, die is er al. Wat wil jij in je leven zien? Je bent vrij, vrij om te kiezen. 

Les 268: Laat alles precies zijn zoals het is

De verhaaltjes in ons hoofd kunnen een eigen leven gaan leiden. Stress en spanning en het gevoel geen controle over het leven te hebben,.. we worden geleefd. We willen dat het anders is dan dat het nu is. Maar vrede vinden we wanneer we stoppen met zoeken. Dit is het. Dit is wat ik voel. Dit is waar ik nu ben.

Vrijdag 2 november start In 8 weken in evenwicht
De transformatiecursus voor een licht, vrij en ontspannen leven
in werk, gezondheid, liefde en geld; info@spiritandmoves.nl

Les 269: Mijn ogen zijn gericht op Christus’ gelaat

Ik vind het een hele uitdaging om de christelijk geformuleerde woorden te vertalen naar een breed publiek. Want ik schrijf hier niet over concepten en dat is wat religie is, een concept, een idee, een verhaal. Met Christus’ gelaat wordt in The Course onschuld bedoeld. Er is zoveel angst omdat we onbewust geloven dat we schuldig zijn en wat we geloven, gaan we zien. Maar we willen geen schuld meer zien, toch? We willen vrij zijn!

Les 270: Vandaag zal ik niet de ogen van het lichaam gebruiken

Met het blote oog denken we veel te zien, maar eigenlijk zien we slechts illusies. We moeten leren met onze innerlijke blik te kijken, zodat we onze vergissingen kunnen doorzien en naar het licht kunnen brengen. Het lichaam is een concept met verhaaltjes en een verleden, gebaseerd op angst en zonde en onbewuste schuld. Doe een stap terug, stop met oordelen en wees stil. En dan zal je de wonderen zien. Ben je bereid ze te ontvangen? Wat houdt je tegen?

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie