Wanneer je nog wantrouwen voelt, kies dan opnieuw – The Course – Les 241

Als je jezelf goed wil leren kennen, ga dan schrijven. Want amai, wat een inzichten krijg ik tijdens het schrijven van Het Kusjeshuis, mijn autobiografie. Met de les uit The Course ernaast krijg ik antwoorden die diep in mezelf verankerd liggen, op vragen waar ik mee zit. Zo help ik ook mijn cliënten, samen vinden we de weg van de innerlijke leiding, zodat de juiste keuzes gemaakt kunnen worden. Keuzes die leiden tot vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Les 241: Dit heilig ogenblik is het moment van verlossing

Ik lees de les als ik opsta. En dan maak ik een ontbijt klaar voor de drie tieners in huis, want mijn zoon mocht drie dagen iemand mee nemen. Het is heerlijk zonnig, wat een luxe om buiten te kunnen zitten. Na ons late ontbijt installeer ik mij in een stoel met de benen omhoog, om nog even verder te werken aan mijn innerlijk onderzoek. Met de les uit The Course. Ik voel me groots, onbeperkt, onbegrensd, vreugdevol en vrij. Ik geef mijn dag, zonder voorbehoud, aan God, aan mijn Hoger Zelf. Nee het is geen grootsheidswaanzin. Het is juist het ego-zelf wat mij wil weerhouden om mijzelf te zijn. En dus zeg ik vandaag ja tegen het leven.

De eerste stap is inzien dat ik het licht zelf ben

Ik ben niet overgeleverd aan de wereld. Er is geen wereld. Er is slechts mijn waarneming. En ik wil niet overgeleverd zijn aan mijn beperkte waarneming, gebaseerd op het verleden, gebaseerd op angst, gebaseerd op tekort.
Ik wil mij herinneren dat ikzelf de schepper ben van mijn waarneming. En dat ik een keuze heb. En ik kies voor werkelijke vreugde, voor liefde en geluk. Ik kies ervoor om gelukkig te zijn, succesvol te zijn en om al het goede van het leven te ontvangen, zonder voorbehoud. Gewoon om wie ik ben. Gewoon omdat ik weet waar ik vandaan kom. Ik ben Zelf mijn wereld. Ik ben de bron van overvloed. Daarom zoek en vind ik het Heilig Ogenblik.
Alle schaduw verdwijnt, en het licht, wat er altijd was, mag schitteren…

De belangrijkste lessen (voor mij althans) bespreek ik ook in De Spirituele Allochtoon, Eindelijk Vrij. Dit is een werk-boek voor zelfonderzoek, om jezelf te bevrijden van het verleden en om stap voor stap meer vreugde, meer liefde en meer geluk in je leven toe te laten. Bestel het via YouBeDo en je vermeerdert ook de geldstroom naar goede doelen. Vrede zij met u, Samira Ahale

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie