Vandaag zal ik niet alléén de leiding voeren over mijn leven – The Course – Les 242

Luisteren naar je innerlijke stem, open staan voor de stroom van het leven en durven gaan waar de wind je brengt. Het vereist dapperheid om je controle en gehechtheid op te geven. Het vereist moed om naar jezelf te kijken en jezelf af te vragen; wat heb ik tot nu in mijn leven gedaan of nagelaten waardoor ik nu ben waar ik ben, waardoor ik nu voel wat ik voel?

Les 242: Deze dag is van God. Het is mijn geschenk aan Hem.

Een hongerstaking, weglopen van thuis, trouwen met een man waar ik niet van hield om maar weg te zijn uit de sociale controle, uit de Marokkaanse gemeenschap. Ik lees en herschrijf de verhalen die je straks kunt lezen in De Spirituele Allochtoon en het Kusjeshuis. Een tijdje terug dacht ik nog om te stoppen met dit schrijfproject. Was het niet een ego-dingetje? ‘Ga maar gewoon je werk doen net als alle andere mensen en zoek maar een baantje, naast je praktijk als je zo nodig financieel vrij wil zijn.’, zei een stemmetje in mij. Toch blijft die drive naar het schrijven en uitgeven van mijn verhaal en ik krijg de boodschap in meerdere vormen; in een boek, op de radio en in spontane gesprekken, maar ook wanneer ik wandel langs het strand en de les uit The Course toepas.

Maak je onafgemaakte zaken af

Ik ben een heel eerlijke coach. Mijn cliënten weten dit. Mijn innerlijke zoektocht leiden tot inzichten, nieuw perspectief en andere keuzes. Ik deel ze. Ik leef ze voor. Het maakt dat ik anderen kan helpen, hoewel dit nooit mijn bedoeling geweest is. Ik droomde nooit over coach zijn of een praktijk hebben. Zelf had ik liever een rijke man die voor me zou zorgen, en later ook weer niet, want afhankelijkheid…brrr. Dus hoopte ik de lotto te winnen en vooral tijd te hebben om te hardlopen, te wandelen en te schrijven. Ik kon ook niets vinden op baan-gebied waarvan ik dacht; ‘Leuk!’ Maar wat ik op mijn innerlijk beeldscherm zag en wat ik hoorde, kon ik niet negeren. De lessen uit The Course hebben mij sinds 2015 geholpen om stil te zijn en te luisteren naar mijn innerlijke stem.

God staat niet buiten mijzelf, ik ben God, ik ben de Vader, ik ben de Zoon, samen met jou. Door mijn dag aan God te geven, neem ik de regie. Ik ben de schepper van mijn wereld, van mijn leven. Ik bepaal hoe ik iets waarneem. En omdat ik niet kan vertrouwen op mijn beperkte ego-zelf, want die brengt mij tijdelijke vrede, nep-vrede en angst en verdriet en twijfel, besluit ik mijn controle los te laten en te drijven in het eeuwige licht, verborgen achter de schaduw van mijn ego-gedachten. Een volkomen open denkgeest, zonder oordelen over de resultaten, wat een bevrijding. En dan weet ik ineens dat het proces van schrijven belangrijk is om ruimte te maken voor meer vreugde en geluk. Door dit boek uit te geven, maak ik mijn onafgemaakte zaken af. Eindelijk thuis… 

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie