Oefenen in het einde van angst en in volle vertrouwen weer verder – The Course – Les 236

Loslaten.  Afstand nemen. Even niet bemoeien met de gang van zaken. Lekker drijven. Met de wind, met de stroom mee. Het geruis achter me laten. Een andere omgeving doet dan deugd. Met de camper hebben we heerlijk getoerd in België waar ik genoot van lekkere dingen uit mijn jeugd, zoals friet met gele curry en Belgische koffiekoeken. Wandelen in de Ardennen en keihard vallen op mijn smoel…als een klein kind. Lachen. Verdwalen in klein-Zwitserland in Luxemburg terwijl het donker werd en hopen dat ik maar geen wilde zwijnen tegenkwam…maar ook drijven, zwemmen en wandelen in Frankrijk. Dagelijks trainen op de pilates mat of op het gras. En elke dag de intensieve beoefening van de lessen uit The Course, Een cursus in wonderen. Stil zijn in beweging. Beweging door stil te zijn.

Les 236: Ik regeer mijn denkgeest, die ik alleen regeren moet

Afgelopen twee weken dus geen lessen met je gedeeld. Een pauze-moment van de dagelijkse dingen doet goed. Maar schrijven over de lessen helpt mij ook verder. Het bespreken van de lessen is voor mij ook een herhaling. Een oefening. Vanuit mijn dagelijkse ervaringen op het gebied van opvoeding, op het gebied van relaties, op het gebied van werk, familie en persoonlijke uitdagingen. Oftewel: in de dualiteit.

Woensdag 10 september: Transformatie Workshop ‘Antwoorden op vragen’
Maandag 17 en vrijdag 23 september: Make your story a bestseller
Zaterdag 6 oktober: 1-Daagse training Licht en Vrij Zijn
Woensdag 5 september: Groepstraining Mindful Pilates

Veel tijd heb ik besteed aan de lessen en ze waren prachtig. Het oefenen in het einde van angst en het wandelen in vertrouwen, daar gingen de lessen over. In de vroege ochtend de dag overdragen aan God, de Bron, het Alles-wat-is zodat het geleid kan worden. Zalig. Al mijn gedachten overdragen. Nog zaliger. Mind-loos. En dan de herinnering aan wie ik ben: Liefde, zoals God zijn Zoon geschapen heeft. Niet een lichaam, maar vrij. Ik bestuur mijn denkgeest het allerbeste, wanneer ik hem overdraag aan mijn innerlijke leiding. En de angst eindigt, en ik wandel in vertrouwen verder. De Hemel is hier, de Hemel…is nu. 

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Reacties

Oefenen in het einde van angst en in volle vertrouwen weer verder – The Course – Les 236 — 2 reacties

Geef een reactie