Niets wat ik zeg, doe of denk verandert het licht in mij – The Course – Les 237

Wat een heerlijkheid! De laatste zomerweek met mijn kinderen lekker uitwaaien op Schier en uiteraard gaat The Course weer mee, maar deze keer ook de laptop! Zodat ik verder kan met de bespreking van de lessen. De les van vandaag vond ik een hele uitdaging, maar uiteindelijk kwam die binnen… 

Les 237: Nu wil ik zijn zoals God mij geschapen heeft

Deze les gaat over ware waarneming. En we komen bij ware waarneming door onze onjuiste waarneming ongedaan te maken. We hoeven de les op mentaal niveau niet te begrijpen. Het gaat om het ervaren van wie we werkelijk zijn; niet een lichaam, niet een concept, niet beperkt, niet onbegrensd, maar VRIJ. Vanuit het lichaam, het personage en de rol die we hebben in het leven lijkt het onmogelijk. Hoe kunnen we vrij zijn, als we nog zoveel problemen zien in ons eigen leven, om ons heen en in de wereld?

Dus wat geloven we nog over onszelf waardoor die totale vrede, volmaaktheid en dat stralende licht verdwenen lijkt? Ik herhaal de les zo vaak ik kan en er gebeurt iets in mij. Ik ervaar een diepe rust, ik ontspan. Weg is Samira, het moedertje, de coach, het concept. Ik mag gewoon zijn zoals God mij geschapen heeft. Ik mag zijn wie ik ben. En nu wil ik dit ook! Ik ben er aan toe om te zijn wie ik ben. Ik ben eindelijk bereid mijn totale onschuld te aanvaarden. Niets wat ik denk, zeg of doe kan het licht wat ik ben dimmen. Ik mag stralen en jij? Jij ook! Wat een heerlijkheid. Ik voel me gezegend en wens jou een gezegende nacht toe.

 

Geplaatst in Blog permalink

Over Samira Ahale

Samira Ahale (1977) is mindfulness- en transpersoonlijk coach en pilatesdocente. Ze helpt mensen in de Marokkaanse Huiskamer voor Mindfulness in Paterswolde in hun zoektocht naar (innerlijke) vrijheid. In haar unieke coaching traject Mini Mindfulness in 3D helpt ze mensen de oorzaak van hun innerlijke onvrede zichtbaar te maken, zodat ze in slechts drie sessies inzicht krijgen, loslaten en vergeven. Het gevolg is een sterkere ik-grens en meer ruimte voor mooie dingen in het leven. En meer vreugde, vrede, vrijheid en vertrouwen.

Geef een reactie